image-slide2
Dešavanja

Programiranje u Scratch okruženju

Ponedeljak, 04.11.2019 u 16h

Od 4. do 8. novembra će u Startit Centru Zrenjanin biti održana trodnevna radionica za osnovce. Ovog puta učiće programski jezik Scratch. Radionica će biti održana od 16 do 19 časova i namenjena je osnovcima od V do VIII razreda.

Scratch je vizuelni programski jezik, koji je izvanredno okruženje za učenje, kreativno razmišljanje i samim tim predstavlja odličan izbor za uvod u programiranje.

Cilj radionice je da se deca zainteresuju za nove tehnologije, da postanu stvaraoci, a ne samo korisnici video igara, aplikacija i slično. Učenjem principa programiranja podstiče se radoznalost, logika, kreativno razmišljanje, rešavanje problema, kao i sistematsko i analitičko razmišljanje.

Kroz tri radionice osnovci će imati prilike da:

  • Upoznaju sa Scratch radnim okruženjem;
  • Kreiraju sopstvene likove;
  • Razvijaju logičko i kreativno mišljenje;
  • Kreiraju jednostavne igrice i priče;

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija