Prvi blockchain hakaton u Novom Sadu

Prvi blockchain hakaton u Novom Sadu

Hakaton će se održati 1, 2. i 3. decembra u novosadskom Startit Centru. Učesnici će se takmičiti u razvoju proof-of-concept proizvoda baziranih na blockchainu, na temu koja će biti objavljena neposredno pred početak hakatona.

Blockathon će trajati 48 sati, što ga svrstava u one duže vrste hakatona, no naravno nije lako napraviti nešto smisleno u tako ograničenom periodu. Od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:

• osmišljavanje proizvoda koji je koristan
• koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
• prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa

Zbog ovog poslednjeg zahteva preporučuje se da timovi u svom sastavu imaju programere koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno.

Od učesnika se očekuje da ponesu svu tehniku i prateću opremu koja im je potrebna za rad. Startit Centar Novi Sad omogućava pristup infrastrukturi i elementarnoj opremi. Ovaj blockchain hakatonu neće imati nagradni fond, barem ne podrazumevano.

Cilj hakatona je širenje vesti o postojanju blockchain tehnologije i njenih prednosti. Vlasništvo nad onim što kreirate na hakatonu svakako zadržavate — vi.

Hakaton je podržan od strane ekipe iz Blockemona koja je prijatelj događaja, a partner u ovom poduhvatu je ekipa GameCreditsa koja razvija jedan od najnaprednijih domaćih proizvoda zasnovanih na blockchainu.

Prijave za blockchain hakaton će biti otvorene do 24. novembra u 23:59, a svoj tim možete prijaviti popunjavanjem sledeće forme.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija