Prvi IoT meetup u šabačkom Startit Centru
Dešavanja

Prvi IoT meetup u šabačkom Startit Centru

Četvrtak, 27.06.2019 u 18:00

Prvi IoT meetup u Startit Centru Šabac će obraditi popularnu temu vezanu za Internet of Things. Prisutni će saznati šta IoT obuhvata, šta je paradigma koja stoji iza pojma IoT, šta sve spada pod ovaj pojam, koje se tehnologije koriste, čemu su i kome prevashodno namenjene. Predavanje je zakazano za četvrtak, 27. jun, sa početkom u 18:00 časova.

U današnje vreme platforma Internet of Things povezuje milione uređaja koji koriste ugrađeni hardver i softver kako bi slali i dobijali podatke preko različitih komunikacionih protokola. Ova tehnologija omogućava i realizovanje koncepta „pametnog doma“, u kojem svaki uređaj funkcioniše automatski sa ciljem da olakša svakodnevni život. Zahvaljujući tome što su uređaji opremljeni za pristup internetu, mogu se povezati sa pametnim telefonima ili nekim drugim hardverom koji bi imao ulogu centralne mreže, gde bi se dobijale informacije o komandama — automatsko paljenje svetla, glasovne komande, jutarnji alarm, daljinsko podešavanje grejanja i hlađenja i još mnogo toga.

Predavač će svim zainteresovanima odškrinuti vrata IoT sveta, daće kratak pregled tehnologija na kojima počivaju različita IoT rešenja, dotaći će se pitanja funkcionalnosti, dostupnosti, kao i finansijske isplativosti sa posebnim osvrtom na industrije u kojima je upotreba moguća ili neminovna. Pametni gradovi, pametne zgrade, pametne kuće, pametan biznis i gde smo mi u svemu tome.

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu, inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju, pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Predavanje je besplatno uz neophodnu prijavu putem formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška