Prvi R-Ladies Novi Sad Meetup
Dešavanja

Prvi R-Ladies Novi Sad Meetup

Četvrtak, 20.06.2019 u 18:00

Prvo okupljanje novoosnovane zajednice R-Ladies Novi Sad će se održati u Startit Centru Novi Sad, u četvrtak, 20. juna, sa početkom u 18:00 časova.

Cilj okupljanja je da se predstave osnivači kroz svoj dosadašnji i budući rad. Događaj će uveličati i gosti koji u svom svakodnevnom radu koriste R i značajno doprinose jačanju R zajednice u Novom Sadu. Svakom posetiocu biće poklonjena knjiga „Osnove R-a (inovativnost, zanat, jezik)” autora i gosta Dejana Stojanovića.

Na dešavanja R-Ladies Novi Sad dobrodošli su svi zainteresovani za R i Data Science bez obzira na pol i nivo poznavanja R-a. Dovoljno je da ste zainteresovani za R i data science, a zajedno ćete učiti i napredovati kroz radionice i meetupe koji slede.

Predavači su:

Tatjana Kecojević je doktorirala statistiku na Univerzitetu u Mančesteru. Poseduje bogato iskustvo u nastavi i praktičnom radu iz oblasti quantile regresije. Osnivač je i ko-organizator R-Ladies Mančester i Beograd poglavlja, vođa u R-Forwards timu i WiDS ambasador. U okviru DataTeke, koju je osnovala i u kojoj radi kao DS instruktor, pokretač je brojnih inicijativa, poput klikR, sa ciljem da osnaži učešće mladih, žena, LGBT i drugih nezastupljenih grupa u okviru R i DS zajednica. Tatjana će posetiocima predstaviti R – Ladies Global, kao i svoje sadašnje i buduće planove za R i Data Science, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Maja Pokusevski je diplomirani psiholog i master primenjene statistike sa dugogodišnjim iskustvom u sprovođenju celokupnih kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja. Trenutno je na poziciji analitičara u Ninamediji gde je fokusirana na istraživanja tržišta i javnog mnjenja. U svom izlaganju govoriće o prednostima i manama programa R u sektoru u kom radi.

Milena Kresoja je naučni saradnik Instituta ekonomskih nauka u Beogradu čije uže polje interesovanja obuhvata numeričku optimizaciju u nauci o podacima, majning frekventnih vremenskih serija i matematičko/statstičko modeliranje u industriji. Milena je takođe konsultant obrazovne kompanije ARPM u kojoj razvija nastavni materijal iz oblasti nauke o podacima u finansijama. Preneće Vam svoja iskustva o zastupljenosti i upotrebi R-a u visokom obrazavnju, naučno-istraživačkom radu i industriji.

Katica Ristić je primenjeni matematičar sa desetogodišnjim predavačkim iskustvom. Trenutno je online student MIT MicroMaster studija iz Statistike i Data Science-a. Predstaviće Vam ove studije, kao i R projekat Pokrenimo Ministarstvo prosvete da reši problem putnika”.

Ranka Medenica Todorović je diplomirani sociolog, master inženjer urbanizma i regionalnog razvoja. Radi kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam. Početnik je u učenju R-a, koji najpre želi da primeni u cilju prikupljanja, obrade i vizualizacije podataka u svojoj doktorskoj disertaciji. Tema disertacije odnosi se na korisnički generisan sadržaj na društvenim mrežama i njegovu upotrebu u svojstvu digitalnih urbanih podataka i markera javnog mišljenja u participativnom urbanom planiranju.

Olivera Grljević je docent na Ekonomskom fakultetu u Subotici Univerziteta u Novom Sadu. Trenutni istraživački projekti fokusirani su na razvoj i primenu mašinskog učenja i data majninga nad nestrukturiranim podacima. Konkretno, projekat koji se bavi ekstrahovanjem znanja iz korisnički generisanih sadržaja sa interneta u domenu turizma i projekat posvećen razvoju sistema za automatizovanu klasifikaciju slika u online oglasima. Olivera će govoriti o novim studijskim programima i mestu R-a u nastavnom procesu Ekonomskog fakulteta.

Mirko Savić je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici Univerziteta u Novom Sadu, rukovodilac projekta i master studijskog programa ADA – Advanced Data Analytics in Business. Njegovo uže polje interesovanja su kvanitativni metodi u ekonomiji i visoko obrazovanje. Član je Saveta za Statistiku Republike Srbije i bivši član Komisije za akreditaciju RS, HERE tima RS (tim za reformu visokog obrazovanja), kao i panelista ENQA (Evropska asocijacija za obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju). Predstaviće upotrebu programa R u programu ADA.

Dejan Stojanović je zaposlen na Univerzitetu u Novom Sadu, Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, gde je naučni saradnik i pomoćnik direktora za razvoj. Pisanjem knjige Osnove R-a (inovativnost, zanat, jezik)” je pokušao da da doprinos prepoznavanju R-a kao univerzalnog alata za široku primenu u istraživanjima i obradi podataka. Kroz izlaganje Da li vredi učiti R?”, autor će izneti lična iskustva vezana za dugogodišnju primenu R-a, ali i drugih softverskih alata u naučnim i stručnim projektima.

Zoranka Desnica je analitičar u odeljenju za kreditni rizik OTP banke. Doktorant je matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu na katedri za numeričku matematiku gde je stekla dugogodišnje iskustvo u nastavi kao asistent. Njena doktorska disertacija je usko povezana sa neuronskim mrežama i metodama za numeričku optimizaciju. Zoranka će govoriti o svojim iskustvima o upotrebi R-a kako u nastavi tako i u nauci i privredi.

Prisustvo na predavanjima je besplatno uz obaveznu prijavu putem formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška