Prvo okupljanje Software Crafting Serbia zajednice
Dešavanja

Prvo okupljanje Software Crafting Serbia zajednice

Sreda, 08.05.2019 u 18:30

Prvo u nizu planiranih okupljanja Software Crafting Srbija zajednice će se održati u sredu, 08. maja, u beogradskom Startit Centru, sa početkom u 18:30 časova.

Zajednica Software Crafting Srbija će u narednom periodu održavati mesečne događaje u vidu radionica, meetup-a, grupnih gledanja predavanja i diskusija. Organizator događaja je Filip Petrović ispred Software Crafting Serbia zajednice. Filip je software inženjer kome agilni razvoj software-a predstavlja prirodno okruženje.

Za prvi termin je planirana radionica na kojoj će se vežbati refaktorisanje legacy koda. Legacy kod se odnosi na programski kod koji dugo vremena nije održavan, nije pokriven testovima ili je postao prekomplikovan zbog mnoštva izmena tokom vremena. Cena održavanja i dodavanja novih funkcionalnosti u takav kod je veoma visoka. Takođe, legacy kod je čest razlog za nezadovoljstvo na poslu.

Na radionici će se vežbati refaktorisanje legacy koda u čitljiviji kod korišćenjem unit testova. Prisutni će imati priliku da vide benefite postojanja unit testova i da osete sigurnost koju testovi pružaju prilikom refaktorisanja. Srž ove radionice je učenje i eksperimentisanje, svi prisutni će pisati kod, stoga je neophodno poneti sopstveni laptop. Radionica se radi u parovima, pa ukoliko dovodite prijatelja, dovoljan je jedan računar.

Radionica je namenjena programerima svih nivoa koji se susreću sa legacy kodom, a žele da napreduju, uče i dele znanje.  Za ovakav tip vežbe neophodno je poznavanje nekog framework-a za unit testove sa mogućnošću praćenja code coverage-a. Takođe, preduslov je iskustvo u korišćenju razvojnog okruženja, gde je minimum da sami kreirate prazan projekat, uključite framework za testiranje i napišete prazan unit test.

Učešće na ovoj radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu putem linka. Potrebno je poneti sopstveni laptop, sa unapred instaliranim razvojnim okruženjem i podešenim praznim projektom u programskom jeziku u kome se osećate komforno da radite. Takođe, potrebno je podesiti neki framework za unit testove.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška