Rails Girls Beograd #7 - besplatna radionica web programiranja za devojke
Dešavanja

Rails Girls Beograd #7 - besplatna radionica web programiranja za devojke

Subota, 10.12.2016

Rails Girls zajednica u Srbiji postaje sve brojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem.

Veliko interesovanje koje ne prestaje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori, saradnici.

Do tad, uigranim tempom, decembar je vreme kada se okuplja mentorski tim koji kroz radionicu pomaže devojkama da savladaju prve korake u web programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Bilo da si srednjoškolka, studentkinja ili već zaposlena, a želiš da proširiš svoje znanje ili se upoznaš sa novom tehnologijom, RGB radionica je osmišljena za tebe. Prethodno iskustvo u programiranju ti nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet.

Naredna RGB radionica će biti održana u novootvorenom coworking prostoru My Work, u Kneza Miloša, preko puta “Londona” i to 10. i 11. decembra. Tokom ovog vikenda, kao i do sad, učesnice će raditi u malim grupama sa svojim mentorima i mentorkama. Cilj je da na kraju drugog dana imaju gotov sajt ili blog koji su same napravile. Pored toga što savladavaju nove veštine, u prilici su da se oprobaju u nečemu što im je ranije možda bilo potpuno nepoznato. Dok u prijatnoj atmosferi bez suzdržavanja od “glupih” pitanja uče, ovo je prilika da se oslobode i uvere da predrasude o programiranju kao “muškoj” profesiji nisu tačne.

Pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina animacije i motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti.

RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs nakon kojeg se neko može nazvati programerkom, ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno ili učenje u grupama. Još jedna dobra stvar je što su naše mentorke i mentori polaznicama dostupni i nakon radionica za bilo kakva pitanja ili pomoć pri daljem radu.

Prijavni formular za radionicu možete naći ovde od 24. novembra do 3. decembra.

Više informacija potražite na RGB sajtu ili na FB strani.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška