Rails Girls Beograd - summer edition
Dešavanja

Rails Girls Beograd - summer edition

Petak, 30.06.2017

Rails Girls Beograd pripremaju letnje izdanje besplatne radionice web programiranja. Radionica će biti održana 30. juna i 1. jula u Startit centru. Sledeća, osma, RGB radionica imaće mentorsko pojačanje iz beogradske kancelarije irskog startapa LearnUpon. Još jedna novina je i uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje ćemo pored instalacija slušati prvog dana. Ako te zanima kako da napraviš svoj blog, sajt ili aplikaciju ili znaš nekoga ko bi to želeo da nauči, uključi se i iskoristi priliku da se upoznaš sa osnovama web programiranja.

Ovde možeš da se prijaviš za učešće na predstojećoj RGB radionici. Broj mesta je ograničen, a prijave će biti otvorene do 26. juna.

Kako izgleda Rails Girls Beograd radionica?

Prvog dana instaliramo neophodni softver na vaše računare, upoznajemo se sa mentorima i mentorkama, ali i ćaskamo na temu njihovog prvog susreta sa Ruby programskim jezikom i dosadašnjim iskustvima u IT-u. Ovoga puta imaćemo priliku da čujemo i uvodno predavanje posvećeno HTML-u i CSS-u. Drugog dana se bavimo savladavanjem osnova web programiranja uz pauze za ručak i kafu.

Šta je potrebno da bih se prijavila?
  • laptop ili netbuk
  • radoznalost
  • ideja o tome šta bi volela da napraviš

Starosna granica za učešće ne postoji. Takođe, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno.

Rails Girls Beograd postoji od 2013. godine i deo je globalne Rails Girls zajednice i predstavlja dvodnevnu radionicu koja će ti omogućiti da se upoznaš sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku. Kroz radionice, ali i prateće programe devojkama i ženama pružamo mogućnost za učenje web programiranja, kao i alate koji će im pomoći da ispolje kreativnost i ostvare svoje ideje.


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška