image-slide2
Dešavanja

Raspberry Pi kao kućni multimedija centar

Subota, 24.08.2019 u 12:00

Startit Centar Inđija će biti domaćin besplatne radionice, u subotu, 24. avgusta, sa početkom u 12:00 časova. Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa istorijom Raspberry Pi računara i njihovim mogućnostima, a isto tako, radeći u paru, naučiće da upotrebljavaju RPi kao veoma jeftin kućni multimedija centar.

Planirano je da radionica traje dva i po časa, a za učešće vam nije potrebno nikakvo prethodno znanje, a ni starosne granice nisu formirane.

Raspberry PI poznat i kao RPi je single-board računar koji postoji od 2012. godine. Osmišljen je kao platforma za promociju osnova IT-a, a naknadno je postao računar koji pokreće na stotine potpuno različitih projekata, počev od kućnog multimedija centra preko jeftinih kancelarijskih računara, veb ili ftp servera, pa sve do tzv. klaster računara — nekoliko desetina povezanih RPi-a koji rade kao jedan super-računar.

Radionica je deo XBIT projekta koji se partnerski sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Predavač na ovom događaju je Dejan Petrović. Dejan je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka i back-end programiranju. Uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća.

Radionica je besplatna, ali su prijave neophodne zbog ograničenog broja mesta. Obezbedite svoje mesto popunjavanjem formulara. Svi koji se registruju do 22. avgusta u ponoć,  nakon zatvaranja prijava, biće obavešteni o prijemu u grupu, putem mejla.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija