image-slide2
Dešavanja

Raspberry Pi - o čemu se tu zapravo radi?

Četvrtak, 01.08.2019 u 18:00

Predavanje o različitim mogućnostima korišćenja uređaja Raspberry Pi će se održati u Startit Centru Šabac, u četvrtak, 01. avgusta, sa početkom u 18:00 časova.

Ovo predavanje zapravo predstavlja uvod kako bi se zainteresovani početnici na pravi način upoznali sa mogućnostima koje ova platforma nudi. Takođe, prvo predavanje treba da pruži adekvatne informacije svima koji žele da učestvuju u praktičnim radionicama, kojih će tokom avgusta biti ukupno tri.

Raspberry PI poznat i kao RPi — najmanji računari na svetu, bazirani na jednoj ploči, još od prvog modela predstavljenog sada već davne 2012. godine ne prestaju da privlače pažnju miliona ljudi. Osmišljen kao platforma za promociju osnova IT-a, Raspberry Pi postao je računar koji pokreće na stotine potpuno različitih projekata, počev od kućnog multimedija centra preko jeftinih kancelarijskih računara, web ili ftp servera, pa sve do tzv. klaster računara — nekoliko desetina povezanih RPi koji rade kao jedan super računar.

Na predavanju će se kroz istoriju Raspberry Pi računara, prisutni će se upoznati i sa njegovim impresivnim mogućnostima, videće i veoma zanimljive projekte bazirane na RPi i upoznaće se sa poslednjom generacijom ovog najmanjeg ali funkcionalnog računara.

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju, uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijavite se za ovo besplatno predavanje putem formulara.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 2)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška