Razvoj veština za obradu otvorenih podataka u R jeziku
Dešavanja

Razvoj veština za obradu otvorenih podataka u R jeziku

Nedelja, 07.04.2019 u 12:00

U nedelju, 07. aprila se održava radionica na kojoj će biti prikazano kako se koristi R za pristup podacima sa Portala otvorenih podataka, kao i kako uz pomoć programskog jezika R obaviti efektivnu analizu i vizualizaciju. Radionica počinje u 12 časova u Startit Centru u Novom Sadu.

Na ovoj radionici će biti reči i o alatima koji su potrebni u tipičnom projektu analize podataka. Interaktivni pristup radionici će omogućiti razmenu ideja o analizama podataka i o najboljim načinima komuniciranja rezultata sa ciljnom publikom. Učesnici radionice će imati priliku da kreiraju interaktivnu web aplikaciju za mapiranje podataka korišćenjem Shiny paketa u programskom jeziku R.

Radionica će pružiti pregled ključnih koncepata za kreiranje efikasne analize podataka i predstaviće alate i tehnike za organizovanje podataka, njihovo modeliranje i vizuelizaciju koristeći R jezik iz javnog domena za analizu podataka. R jezik pruža bogato i fleksibilno okruženje za rad sa podacima, posebno sa podacima koji se koriste za statističko modeliranje ili grafičko prikazivanje.

Radionica se održava u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta ‚‚Otvoreni podaci — otvorene mogućnosti” koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva. Namenjena je učenicima viših razreda osnovnih, kao i učenicima srednjih škola.

Radionicu ‚‚Razvoj veština za obradu i obrada otvorenih podataka u R jeziku” vodiće članice zajednice R-Ladies Beograd. Prisustvo na ovoj radionici je besplatno, ali je broj mesta ograničen na 25. Neophodno je da se učesnici prijave putem sledećeg linka.

Neophodno je da svaki učesnik ponese sopstveni laptop sa instaliranim poslednjim verzijama R-a i RStudio-a, koje se mogu naći na sledećim linkovima: R i RStudio.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška