R&I predavanje + R Markdown radionica
Dešavanja

R&I predavanje + R Markdown radionica

Sreda, 20.06.2018 u 18h

Meetup se održava u sredu 20. juna, sa početkom u 18 časova u Startit Centru Beograd.

Meetup počinje sa predavanjem profesorke Nadice Miljković, pod nazivom "R & I". Nadica će pričati o tome kako se upoznala sa R-om, o svim prednostima rada u R-u, kao i kako je promenio način njenog rada.

Nakon toga, Tatjana će održati radionicu o kreiranju izveštaja koji se mogu reprodukovati koristeći R Markdown. R Markdown dokumenti mogu se reprodukovati u potpunosti i podržavaju gotovo sve statičke i dinamičke output formate. Jedan R Markdown može se koristiti za čuvanje i izvođenje koda, kao i za generisanje visoko kvalitetnih izveštaja koji se mogu deliti sa publikom. Ovakve radionice je Tatjana već držala u Mančesteru i kroz svoje materijale brzo uvodi učesnice u praktičnu primenu R Markdowna.

Dr Nadica Miljković je završila osnovne, master i doktorske studije na ETF-u, a trenutno je docent na istom fakultetu. Bavi se biomedicinskim inženjerstvom sa akcentom na merenja i analizu biosignala. Studentima master studija predaje R na predmetu Tehnike obrade biomedicinskih signala TOBS.

Dr Tatjana Kecojević je dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupe i DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano za #rstats.

Učešće je besplatno, a prijava je obavezna putem sledeće stranice.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška