Ruby i konkurentno programiranje na trećem Ruby susretu
Dešavanja

Ruby i konkurentno programiranje na trećem Ruby susretu

Četvrtak, 30.06.2016 u 18:00

Treći i poslednji Ruby susret pred letnju pauzu zakazan je za četvrtak, 30. jun u Startit Centru sa početkom u 18 časova.  Ovoga puta glavna tema će biti Ruby i konkurentno programiranje.

Boris Maletić će govoriti o konkurentnosti i paralelizmu, „klasičnim“ pristupima (proces, thread, fiber), thread-safe strukturama podataka, nepromenljivim (immutable) strukturama podataka. Takođe, biće reči i o problemima sinhronizacije i global interpreter lock (GIL), kao i o modernim concurrency alatima: future, promise, actor.
Boris Maletić je programer koji živi i radi u Beogradu. Bavi se problemima integracije (HTTP i slični API-ji), najčešće koristi Ruby i Scala programske jezike. U poslednje vreme posebno je zainteresovan za aktor sisteme i funkcionalno programiranje.

Ruby susreti su pokrenuti u aprilu ove godine sa ciljem da se jednom mesečno na istom mestu skupe programeri-juniori i seniori, entuzijaste, početnici i zaljubljenici u Ruby i Rails. U neformalnoj atmosferi svako je dobrodošao da otvori diskusiju, predloži teme, podeli svoja znanja i iskustva.

Do sada smo imali priliku da slušamo o tome zašto izabrati Ruby, koje su mu prednosti, ali i mane, kao i o novinama u Railsu 5, uz live demonstraciju predavača. Nakon trećeg Ruby susreta pravimo pauzu do septembra, a u međuvremenu spremamo još zanimljivih tema i gostiju.

Prisustvo na Ruby susretima je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta bitno da svoje prisustno potvrdiš ovde.

Ukoliko imaš predlog za temu o kojoj bismo mogli da pričamo na narednim susretima, slobodno nam piši na info@spacevent.org.

Informacije o ovom ali i narednim događajima možeš pratiti na Spacevent fb strani.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška