SEE-IT Samit - od veštačke inteligencije do poljoprivrede sa vrhunskim stručnjacima
Dešavanja

SEE-IT Samit - od veštačke inteligencije do poljoprivrede sa vrhunskim stručnjacima

SEE-IT Samit, prvi međunarodni ICT sajam na Zapadnom Balkanu, održaće se od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored raznovrsnog izlagačkog sadržaja, program će obuhvatiti i 15 konferencija, radionica i okruglih stolova, koje će biti posvećene gorućim temama iz oblasti IT i telekomunikacija, kao i svih povezanih industrija, od poljoprivrede do turizma, sa istaknutim govornicima iz celog sveta.

Posetioci će prvog dana Samita, 7. novembra, imati priliku da učestvuju na panel diskusiji posvećenoj privatnosti i zaštiti podataka, u organizaciji regionalnog lidera u toj oblasti – kompanije Sky Express doo. Direktor te kompanije, Majo Mićović, koji je direktno bio uključen u sastavljanje GDPR zakona, zajedno sa svetskim stručnjacima govoriće o toj važnoj temi koja dotiče svaku kompaniju i svaku industriju. Istog dana, održaće se i Internet of Things konferencija, gde će jedan od govornika biti i direktor Kancelarije za IT i e-upravu Republike Srbije Mihajlo Jovanović.

Drugi dan Samita biće posvećen digitalnoj transformaciji srpskih malih i srednjih preduzeća kroz konferenciju i radionice koje organizuje Centar za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije i GIZ, kroz projekat Nemačko-srpske saradnje. Preduzeća će dobiti smernice kako da uspešno prođu kroz proces digitalizacije i to od sertifikovanih digitalnih konsultanata, kao i od predstavnika BioSense instituta, Mitsubishi-a i SIG-a. Dodatno, tokom sva tri dana u izlagačkom holu posetioci će imati priliku za besplatne konsultacije o prolasku kroz digitalnu transformaciju. Teme konferencijskog programa 8. novembra biće neki od najvećih izazova domaće IT industrije: outsourcing, položaj žena u menadžmentu, ali i sajber bezbednost u saradnji sa slovačkim veteranima u toj oblasti – QuBit Conference. Istog dana, svi zaljubljenici u nove tehnologije imaće stručno vođenje kroz WebXR.

Na konferenciji veštačke inteligencije, 9. novembra, i radionicama usmerenim na poljoprivredu, zdravstvo, maloprodaju i finansije, posetioci će imati priliku da razbiju predrasude toj nauci, kao i da slušaju o rešenjima koja bi mogla da donesu dugo očekivane promene u domaćoj ekonomiji. Program će okupiti govornike iz vodećih kompanija u oblasti, kao što su Google, Adobe, IBM, BioSense Institut, ali i Harvard univerzitet, u organizaciji Novi Sad CITY AI. Za softver testere i sve koji bi želeli da se otisnu u to polje, vodeća kompanije u toj oblasti na Balkanu, Quality House, organizovaće konferenciju i panel diskusiju. Poslednji dan Samita biće posvećen i važnosti dualnog obrazovanja u domaćem školstvu, na panel diskusiji koju organizuju Ministarstvo prosvete i Švajcarsko-srpska trgovinska komora, ali i telekomunikacijama, izazovima u infrastrukturi, kao i o digitalnom zdravstvu, o čemu će razgovaraće vrhunski stručnjaci iz zemlje i sveta, a jedan od govornika na temu digitalnog zdravstva u Srbiji biće pokrajinski sekretar dr Vicko Ferenc.

Karte za konferencije, radionice i panel diskusije SEE-IT Samita mogu se kupiti ili rezervisati putem Eventbrite platforme. Veliki deo konferencijskog programa je besplatan, uz obaveznu rezervaciju karte. Uz to, za ulazak na sajam potrebno je kupiti i dnevnu kartu (300 dinara), putem Gigstiksa ili na ulazu na dan održavanja. Mesta su ograničena.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška