image-slide2
Dešavanja

SOLID u praksi

Sreda, 07.11.2018 u 18h

Događaj će se održati u Poslovnom inkubatoru Novi Sad u sredu, 7. novembra u 18 časova.

Kao loš kod često definišemo kod koji ne može da se održava. Ovakav kod neretko postaje ključni uzrok neuspeha projekta i vodi vas u propast. Da bismo izbegli da pišemo loš kod tu su određeni principi koje bismo trebali da poštujemo. Najpoznatije principe dobrog programiranja prikupio je i sastavio Robert C. Martin, među developerima poznatiji kao Uncle Bob. Nekoliko godina kasnije je Michael C. Feathers primetio da ako ove principe poređa u određenom redosledu, može da se dobije akronim SOLID. Od tada pa do danas ovaj akronim predstavlja pet opšte prihvaćenih principa dobrog programiranja.

Upravo su SOLID principi naša nova tema, a predavač koji će nam o njima pričati je Dejan Miličić, Software Craftsman u San Francisco startup-u Shyft. Tokom predavanja Dejan će ući u suštinu ove popularne skraćenice, razotkriti motive koji stoje iza ovih principa i pokazati kakve sve tragične posledice može imati njihovo nepoštovanje pri realizaciji projekta.

Neke od tema kojih će se Dejan dotaći u svom izlaganju su:

- kratak istorijat i motivacije za nastanak SOLID principa,
- zašto je kvalitet bitan za uspeh jednog projekta,
- Agile razvoj pored metodologije obuhvata i tehničku stranu koja je često zanemarena
- objašnjenje SOLID principa
- demonstracija posledica nepoštovanja svakog od ovih principa.

Ako vas zanima kako da počnete da pišete dobar kod ili da unapredite svoj postojeći stil, prijavite se na sledećem linku.


(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija