Startup Weekend Novi Sad 04
Dešavanja

Startup Weekend Novi Sad 04

Petak, 13.05.2016 u 18:00

Četvrti Startup Weekend u Novom Sadu će se se održati u periodu od 13. do 15. maja ove godine, u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Organizatori događaja su Poslovni inkubator Novi Sad, iDEA LAB i nStarter.

Startup Weekend je globalni događaj, čiji učesnici za samo 54 časa dobijaju priliku da razviju svoju poslovnu ideju. Nakon učestvovanja, najbolje ideje imaju mogućnost da se ostvare u realnom poslovnom okruženju. Početak događaja je u petak posle podne, kada svi učesnici predstavljaju  svoju ideju, nakon čega se bira 10ak najboljih. Oko izabranih ideja se formiraju timovi, koji u subotu i nedelju razvijaju svoj minimalni dovoljni proizvod, definišu potencijalno tržište i stvaraju poslovni plan.

Ovaj događaj je nastao 2007. godine, u Koloradu, SAD, da bi do 2012. bila stvorena Startup Weekend neprofitna organizacija, kakvu danas poznajemo.

Iza uspeha Startup Weekend-a stoje i brojke – na prethodna tri događaja učestvovalo je preko 450 ljudi, različitih profesija i interesovanja, koji su se oprobali u ulozi preduzetnika i osnivača. Trećina spomenutih učesnika je već započela sopstveni preduzetnički poduhvat, dok neki od njih rade u firmama koje su stratupi.

Startup Weekend najviše posećuju osobe čije su profesije vezane za oblast IT (programeri, dizajneri i web marketing stručnjaci). Svako je dobrodošao da svoju ideju podeli sa ostalima. Svi zainteresovani za ovakav vid učenja, ličnog razvoja, networkinga i druženja, su dobrodošli. Četvrti novosadski Startup Weekend je posvećen studentima, pa tako ima oznaku UNI (University). Većina učesnika će biti upravo student, ali to ne znači da osobe koje se interesuju za preduzetništvo, a nisu student ne mogu da učestvuju. Prijave su otvorene za sve.

Pored učesnika i publike, na ovom događaju biće prisutni i mentori, uspešni i iskusni preduzetnici, koji su tu da bi vodili mlade preduzetnike kroz razvoj poslovne ideje.Tu je i stručni žiri koji ocenjuje samu ideju. Prva tri mesta očekuju vredne nagrade.

Startup Weekend počinje u petak, 13. maja, u 18 časova. Pozivamo vas da dođete na otvaranje, naučite nešto novo, družite se i upoznate naše mentore i stručni žiri.

Više informacija možete pronaći na veb stranici Startup Weekenda.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška