TechTalk #2 - Algoritmi i njihova primena
Dešavanja

TechTalk #2 - Algoritmi i njihova primena

Ponedeljak, 17.12.2018 u 18h

O važnosti algoritama i načinima za njihovu efikasnu upotrebu pričaće se 17. decembra od 18 časova na još jednom TechTalk-u u organizaciji LazyBrain-a, koji će se kao i prethodni, održati u prostorijama Nordeus Hub-a.

Neosporno je da je uloga algoritama u današnjem vremenu veoma bitna. Iako ponekad ne razmišljamo o njihovom značaju, algoritmi su prisutni u skoro svim sferama naših života i upravo oni su zaslužni za kvalitet i udobnost života kakav je danas.
Iako ne postoji zvanična definicija algoritama, stručnjaci ih objašnjavaju kao set pravila kojima se opisuju određene operacije. To su serije instrukcija koje računaru govore kako da izvrši određenu naredbu ili da postigne zadati cilj.

Tema #1: Algorithms And Intelligent Chatbots

Kompanija Spartans AI se bavi inovacijama u interfejsima i načinima komunikacije. Pored chatbotova, Spartans AI radi i na proizvodima virtuelne realnosti (Virtual Reality) i proširene stvarnosti (Augmented Reality) kako za svoje potrebe, tako i za potrebe velikih organizacija i kompanija.
Marko Jovanović je Full Stack Developer u kompaniji Spartans AI i najviše radi na kreiranju platformi za kreiranje chatbotova. Na predavanju će govoriti o tome koje algoritme je koristio u svakodnevnoj praksi i tome koji mogu da se koriste u radu sa NLP-om (Natural Language Processing).

Tema #2 : Realtime Blockchain Analysis

Tenderly omogućava timovima koji se bave blockchain tehnologijama da vode evidenciju o izvršavanju pametnih ugovora (Smart Contracts) detaljno ih obaveštavajući o svim postojećim greškama. Takodje, korisniku se pruža mogućnost neprestane kontrole zahvaljujući alarmima. Tenderly pruža potpun set razvojnih usluga za poboljšanje produktivnosti i ostavlja više vremena za rad na razvoju pametnih ugovora bez brige o kontroli grešaka.
Vukašin Vukoje je zadužen za Product Development u Tenderly - u i govoriće nam nešto više o značaju i izazovima sa kojima se susretao njegov tim.

Prijave putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška