Uđite u svet virtuelne realnosti - VR konferencija
Dešavanja

Uđite u svet virtuelne realnosti - VR konferencija

Subota, 06.07.2019 u 12:00

Prva konferencija na temu VR tehnologije će se održati u Startit Centru Novi Sad, u subotu, 06. jula, sa početkom u 12:00 časova.

Konferencija se održava nakon niza događaja koje je SCNS organizovao u poslednje dve godine, a deo je XBIT projekta. Projekat se partnerski sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020.

Cilj konferencije jeste da se pokaže koliko je razvoj ove oblasti napredovao, koji su projekti realizovani kako u Srbiji, tako i u regionalnim zemljama. Želja je da se okupi i osnaži domaća VR zajednica, ali i da se pomogne svima koje zanima ova tehnologija i medij.

Na konferenciji će govoriti predavači iz Srbije i EU koji imaju višegodišnje iskustvo u pravljenju različitih VR aplikacija i korišćenju ove tehnologije kao vodeće u svom biznisu. Programski koncept je fokusiran na vrlo različitim, ali značajnim izazovima u korišćenju VR-a, ali i načinima na koje su sagovornici na njih odgovorili.

Konferencija će se sastojati od dva dela: serije kratkih predavanja, a potom Showcase dela, tokom kojeg će posetioci moći da na Oculus Riftu ili HTC Vive-u probaju različite aplikacije, ali i detaljnije popričaju sa predavačima i drugim učesnicima o svim pitanjima vezanim za ovu tehnologiju.

Posetici će pored zvaničnog networking dela u Startit Centru, imati priliku da se upoznaju sa VR tehnologijom na drugoj lokaciji u gradu, gde će tokom celog dana biti predstavljana oprema i različiti showcase-ovi.

Prisustvo na konferenciji je besplatno uz obaveznu prijavu na sledećem linku. Putem ove prijave može da se ostavi i predlog stranih predavača koji mogu da budu potencijalni predavači na ovoj VR konferenciji.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 1)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška