Upravljanje tokom obrade podataka koristeći Apache Airflow
Dešavanja

Upravljanje tokom obrade podataka koristeći Apache Airflow

Ponedeljak, 27.04.2020 u 18h

Đorđe Marjanović je Data engineer u kompaniji Content Insights i govoriće o upravljanju tokom obrade podataka koristeći Apache Airflow.

Upravljanje radnim tokovima postalo je uobičajena potreba većine kompanija koje automatizuju svoje procese obrade podataka. Ovi procesi moraju se izvoditi prema rasporedu i obično imaju skup zavisnosti od drugih procesa. Uvek postoji jednostavni cron job za početak rada. Sledeći korak napred su skripte koje pokreću druge skripte i to može da funkcioniše na kratko vreme. Zatim se pojavljuju jednostavni alati za rešavanje problema poput skladištenja statusa ovih procesa i njihovih zavisnosti. Obično ova rešenja rastu reaktivno, ali ne omogućavaju jednostavno skaliranje.

Fokus ove prezentacije biće Apache Airflow platforma za kreiranje, izvršavanje i monitoring tokovima radnih procesa. Ovaj open-source alat omogućava beskonačno skaliranje i koriste ga kompanije kao što su Airbnb, Google, Lyft, PayPal i dr. U januaru 2019. godine proglašen je za Top-Level projekat Apache Software Foundation.

Cilj prezentacije je da se slušaoci upoznaju sa ovim alatom, njegovim mogućnostima i načinom funkcionisanja. Takođe, biće pokazano kako firma Content Insights koristi Airflow.

Predavanje može biti korisno svim data science entuzijastima, posebno Data inženjerima, kao i svim Software Developerima.

Ovo će biti još jedan u nizu webinara koje Data Science Srbija planira da organizuje svakog četvrtka u narednom periodu.

Prijave su obavezne, svi prijavljeni će moći da prate webinar preko Zoom aplikacije. Link za pristup biće poslat svima prijavljenima na dan webinara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.