Uvod u veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za inženjere
Dešavanja

Uvod u veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za inženjere

Sreda, 24.10.2018 u 18h

U sredu, 24. oktobra od 18 časova u beogradskom Startit Centru će biti održan AI meetup u organizaciji Beogradskog instituta za tehnologuiju.Dragan Tomić, Miroslav Grbić i Mladen Nikolić će prisutne uvesti u svet veštačke inteligencije i objasniti kako iza nje ne stoji magija već ozbiljna matematika i programiranje.

Prisutni će imati priliku da čuju kako veštačka inteligencija već menja svet, ali i na koji način će napredovati u budućnosti. Sa druge strane, predavači će se fokusirati na demistifikaciju pojma veštačke inteligencije i osvrnuti se na ono što stvarno stoji iza nje – ozbiljna matematika i programiranje.

Mladen Nikolić će pojasniti oblasti unutar veštačke inteligencije sa akcentom na to kako se jedna od druge razlikuju po domenu primene, pristupu problemima, kao i o njihovim prednostima i manama. Potom će biti reči o uvodu u mašinsko učenje i kroz primere savremenih primena ML-a pokazati kakve ono vrste problema rešava.

Miroslav Grbić će pričati o trenutnim mogućnostima veštačke inteligencije, ali i o tome šta će AI moći uskoro. On će pokazati i neke primere gde se koristi AI u njegovom timu — demonstriraće nam uživo Skeletal tracking, OCR i Style transfer.

Dragan Tomić će sa prisutnima podeliti priču o veštačkoj inteligenciji sa geopolitičkog aspekta, gde će se osvrnuti na ulaganja i razvoj veštačke inteligencije u drugim državama.

Povrh svega toga biće reči o lokalnoj AI zajednici i na koji način mladi ljudi mogu da uče o mašinskom učenju kroz ML seminar u Petnici i grupu na Matematičkom fakultetu u Beogradu, ali predstaviće i seminar uvoda u mašinsko učenje u BIT-u.

Prisustvo je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem sledećeg formulara.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 2)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška