image-slide2
Dešavanja

Virtuelni utorak u Šapcu

Utorak, 20.08.2019 u 16:00

Startit Centar Šabac je sa svojim saradnicima pripremio celodnevnu prezentaciju različite opreme za prikazivanje virtuelne realnosti. Događaj je zakazan za 20. avgust, a prvi deo događaja počinje u 14:00 časova. Prvi deo je zatvorenog tipa i namenjen je gostima iz Matematičkog kampa. Drugi deo, sa početkom u 16:00 časova, otvoren je za sve zainteresovane koji žele da isprobaju VR opremu.

Posetioci će imati priliku dožive razna VR iskustva, mogu videti kako je to na dnu mora, na vrhu Mont Everesta, kao i da probaju neke od popularnih igrica u VR. Ove aplikacije će biti dostupne na HTC Vive-u, Oculus Quest-u i Oculus Go uređajima, te će svi prisutni biti u prilici da probaju različite VR tehnologije i upoznaju se bolje šta je to što stoji iza reči VR.

Letnji matematički kamp je organizovan za učenike od trećeg do osmog razreda, sa ciljem da poveže zaljubljenike u matematiku, kao i da obogati znanje đaka kroz vršnjačko učenje. Kako živimo u informatičkoj eri, pored matematike, ove godine će za sve učesnike Kampa biti organizovani i časovi programiranja. Ono što ovaj kamp čini posebnim je to što je učešće đaka potpuno besplatno, a rad predavača i organizatora volonterski. Predavači će biti nastavnici OŠ „Nikolaj Velimirović“, studenti Matematičkog fakulteta i učenici srednjih škola (najuspešniji takmičari iz matematike). Polaznici Kampa su učenici šabačkih osnovnih škola i osnovci iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Organizator ove manifestacije, koja traje već četrnaest godina, je OŠ „Nikolaj Velimirović“ iz Šapca, a pokrovitelji ove manifestacije su Grad Šabac i Telekom edukativni centar „Korak napred“.

Predavači na događaju su: Đorđe Đorđić — osnivač i CEO u Pixels2Pixels digitalnoj agenciji, firmi koja se bavi virtuelnom realnošću. Diplomirani inženjer računarske grafike i co-worker Startit Centra Šabac. Ilija Gajić, strukovni inženjer informacionih tehnologija i sistema, takođe co-worker Startit Centra Šabac i stručnjak iz oblasti VR tehnologije.

Prisustvo na događaju je besplatno, ali su prijave, za otvoreni deo od 16:00 časova, obavezne. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija