WordPress meetup u Novom Sadu #21
Dešavanja

WordPress meetup u Novom Sadu #21

Sreda, 29.05.2019 u 18:00

Tokom ovog susreta, imaćete priliku da čujete dva uzbudljiva predavanja, koja neće biti isuviše tehnička ali će naginjati više ka dubinskom razumevanju WordPress-a. Ovaj 21. meetup će se održati u Startit Centru Novi Sad, u sredu, 29. maja, sa početkom u 18:00 časova.

O prvoj temi  "Kako napisati svoj prvi dodatak (plugin) za WordPress", govoriće Lazar Dačić. Ovim predavanjem se razmatraju neki od razloga zašto se uopšte upustiti u takav poduhvat. Zatim, ono što je najvažnije, a to su neophodna pravila i neke od najboljih praksi prilikom pisanja dodataka (plugin-ova) za WordPress. Dostaviće se mnoge veze (linkovi) ka važnim resursima na wordpress.org i drugim stranicama developera koji doprinose našoj zajednici. Takođe će predstaviti jedan kratak plugin i omogućiti preuzimanje.
Lazar je diplomirani master inženjer elektrotehnike i računarstva na FTN Novi Sad. Smer energetika, usmerenje sistemi. WordPress-om se bavi od septembra 2016. godine i radi kao frilenser. Napravio je preko 20 custom tema i editovao niz drugih. Neke od tih tema i dalje nadograđuje i razvija prema željama klijenata. Redovni je posetilac WP okupljanja od 2016. Takođe je tokom prethodne godine posećivao radionice Milane Cap na radionice kako bi dalje usavršio veštinom pravljenja WordPress tema.

Drugi predavač je Aleksandar Savković, a tema o kojoj će govoriti je: "E-Commerce promene potrebne za brzi razvoj balkanskih tržišta." Aplikacije su neophodne za razvoj tržišta e-shop, integracije sa postojećim i zakonske regulative kako bismo mogli da funkcionišemo, kao i edukacija stanovništva o bezbednosti korišćenja kartica za online plaćanja kao i alternative.
Aleksandar Savković ima više od dve decenije menadžerskog iskustva. Trenutno je menadžer za Zapadni Balkan u Enartia.com.

Prisustvo događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje na zvaničnom meetup event-u. Ukoliko biste želeli da budete predavač na nekom od budućih predavanja, možete se prijaviti popunjavanjem formulara.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška