Zahuktavanje pred tehnološki uragan – zašto doći na INAT samit 2017?
Dešavanja

Zahuktavanje pred tehnološki uragan – zašto doći na INAT samit 2017?

Četvrtak, 20.04.2017

Da li ste znali da iz svoje sobe možete zakoračiti na tropsko ostrvo, čuti galebove, osetiti sitan pesak pod nogama i uživati u prozirno-plavoj boji mora? Ne, nije u pitanju naučna fantastika, već virtuelna realnost. Ova tehnologija beleži toliko jak rast u industriji poslednjih godina da više od 75 % najvrednijih brendova sa Forbsove liste uveliko koristi prednosti VR-a. Nekada povezivana sa gejmingom, ova tehnologija sve veću primenu stiče i u zdravstvu, turizmu i trgovini.

Virtuelna i proširena stvarnost su samo neke od tema INAT samita, IT konferencije koju organizuje INAT centar (INnovation ATtitude Centre). Konferencija se održava od 20. do 23. aprila u Beogradu. Naziv događaja nije slučajan. Tim koji stoji iza projekta želi da ukaže da inat, ukoliko se pretvori u upornost i kvalitetan rad uz minimalne resurse, doprinosi ostvarenju uspeha u IT industiji. Tako smo došli do projekcije da na INAT samitu 2017. godine učestvuje 30 govornika i 500 posetilaca, među kojima su IT stručnjaci različitih profila, preduzetnici, menadžeri i studenti. Iz Srbije, regiona, Evrope i ostatka sveta.

Do sada se ovladavanje jednim programskim jezikom ili specijalizacija u usko segmentiranoj oblasti digitalnog usavršavanja pokazalo uspešnim. Ipak, da li će to biti dovoljna konkurentska prednost u Četvrtoj industrijskoj revoluciji?

Odgovor je svakako negativan.

Na tržištu koje se neprestano razvija, gde jedan pomak i otkriće može srušiti ustaljene temelje poslovanja, potrebno je da svoj portfolio obogatimo veštinama i tehnikama koje su nam zanimljive, a takođe omogućavaju bržu primenu u realnom vremenu.

INAT ekipa je pripremila set zanimljivih i aktuelnih predavanja i radionica tokom 72 sata konferencije, tj. tri dana i noći. Na skupu će se mapirati tehnologije koje radikalno menjaju biznis okruženje i stoga pružaju preduzetnicima  novi manevarski prostor delovanja.

Tako ćemo imati prilike da iz prve ruke čujemo koje greške valja izbeći u vođenju IT projekta i zašto je agilni projektni menadžment koristan. Zatim ćemo se fokusirati na korisničko iskustvo (UI/UX) koje je programerima i dizajnerima od vitalnog značaja prilikom stvaranja konačnih rešenja i armije zadovoljnih klijenata. Sledi upoznavanje sa internetom povezanih stvari (IoT) i pametnim gradovima, upravljanjem gomilom podataka u svrhu poboljšanja iskustva i funkcionalnosti (Big Data). Nezaobilazne su i IT inovacije koje nam donose dronovi, wearables i drugi uređaji, uz obavezan osvrt na crowdfunding, za odvažne preduzetnike, sklone riziku. Poseban šlag na torti su i insajderski saveti iz sveta kreiranja kvalitetnog, viralnog sadržaja, postizanja uspeha u digitalnom marketingu, kao i razvijanju empatije prema korisnicima posebno tokom elektronske kupovine. Organizacionom timu posebno je draga tema o poboljšanju kvaliteta ličnog života dok se gradi globalna IT karijera, upravlja vremenom, prioritetima, finansijama, znanjem i emocijama.

Na govorničkoj tribini ćemo čuti domaće stručnjake, poput Lazara Džamića (kreativni strateg), Lidiju Marković Rosati (Momentum Strategies), Branislava Nikolića (osnivača AYO), Ivana Gligorijevića (mBrainTrain), Jovana Simića (Exit fondacija) i Milovana Jovičića (softverski developer).

Tu nije kraj, pošto će uslediti predavanja, radionice i susreti sa još 20 fenomenalnih preduzetnika i stručnjaka iz Velike Britanije, Nemačke, Izraela, Kanade, Italije, Švedske, Slovenije, Bugarske i Hrvatske.

Pored klasičnih predavanja, panel diskusija i radionica, učesnici konferencije će imati priliku da prisustvuju i networking događajima i gala večerama. Ima li boljeg načina da prodate svoje znanje i veštine (ako ste student ili frilenser), regrutujete talenat (ako ste menadžer) ili sklopite saradnju o projektu (kao preduzetnik)?

Da biste učestvovali na INAT samitu možete videti jednu od tri kategorija cena:

  • Studenti: 4900 din
  • Delegacije: 85 EUR po osobi ako se prijavite sa još troje kolega ili prijatelja
  • IT profesionalci: 135 EUR

Ukoliko se prijavite do 30. marta na ovom formularu, ostvarujete 30 % popusta, što je izvanredan popust za ovakav tip događaja. Pored prisustva predavanjima i radionicama, u cenu su uključeni i konferencijski materijal, osveženje, dva ručka, turistički obilazak grada, prisustvo networking događajima, sertifikat o prisustvu i mogućnost pohađanja IT mentorskog programa nakon konferencije.

Poseban deo programa će biti posvećen INAT samit nagradama, gde ćete moći da nominujete sebe, koleginicu/kolegu, firmu ili projekat koji su doprineli inovacijama ili promovišu IT sektor. Spremili smo vredne nagrade koje će vas motivisati da sebi postavljate nove ciljeve i standarde.

INAT samit je projekat nastao iz želje mladih i entuzijastičnih pojedinaca da pozitivno utiču na svest o inovacijama, konstantnom usavršavanju u informacionim tehnologijama i primeni novih tehnoloških rešenja. Svojim primerom i svakodnevnom borbom sa nimalo naklonjenim tržišnim okolnostima tim INAT centra nastoji da dokaže da je moguće realizovati uspešan IT događaj od kojeg će svi stejkholderi imati koristi. Red je da i svetu pokažemo da Srbija ima talentovane i kvalitetne stručnjake, koji itekako imaju šta da ponude.

Verujemo da i vi imate. Bitno je da to i pokažete.

Vreme je da se zainatite, istražujete, zaintrigirate i inovirate.

Pratite zvanični sajt i vidimo se 20-23. aprila u Beogradu na INAT samit konferenciji.


(5 osoba je glasalo, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.