Zašto R?
Dešavanja

Zašto R?

Petak, 09.03.2018 u 18h

Meetup će se održati u petak, 9. marta u 18 časova, u Startit Centru Novi Sad.

Prvi R-Ladies meetup će pružiti odgovor na osnovno pitanje: „Zašto R?” i ilustrovati ga kroz korišćenje ggplot i magick paketa. Cilj meetupa je takođe otkrivanje i potencijalno građenje R ladies zajednice u Novom Sadu i pružanje prilike za razgovor i upoznavanje.

Razgovaraće se o tome šta R nudi, kao i šta ga čini jedinstveno prikladnim za praktikovanje nauke o podacima, bolje znane kao data science.

Razmotriće se alati potrebni za rad na tipičnom data science projektu koji će se ilustrovati kroz konkretan primer. Takođe će se razmeniti razmišljanja o tome šta podrazumevamo pod terminom data science i najboljim načinima komuniciranja rezultata analiza s ciljanom publikom.

Da bi prisustvovale ovom događaju, nije potrebno da budete korisnica R-a, potrebno je samo da imate interesovanje za učenje, rad i upoznavanje sa data science projektima i R-om.

Predavač će biti dr Tatjana Kecojević, dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupe i DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano uz #rstats.

Učešće na meetupu je besplatno, ali je potrebno da svoj dolazak potvrdite putem sledeće forme.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška