Zašto R?

Zašto R?

Meetup će se održati u petak, 9. marta u 18 časova, u Startit Centru Novi Sad.

Prvi R-Ladies meetup će pružiti odgovor na osnovno pitanje: „Zašto R?” i ilustrovati ga kroz korišćenje ggplot i magick paketa. Cilj meetupa je takođe otkrivanje i potencijalno građenje R ladies zajednice u Novom Sadu i pružanje prilike za razgovor i upoznavanje.

Razgovaraće se o tome šta R nudi, kao i šta ga čini jedinstveno prikladnim za praktikovanje nauke o podacima, bolje znane kao data science.

Razmotriće se alati potrebni za rad na tipičnom data science projektu koji će se ilustrovati kroz konkretan primer. Takođe će se razmeniti razmišljanja o tome šta podrazumevamo pod terminom data science i najboljim načinima komuniciranja rezultata analiza s ciljanom publikom.

Da bi prisustvovale ovom događaju, nije potrebno da budete korisnica R-a, potrebno je samo da imate interesovanje za učenje, rad i upoznavanje sa data science projektima i R-om.

Predavač će biti dr Tatjana Kecojević, dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupe i DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano uz #rstats.

Učešće na meetupu je besplatno, ali je potrebno da svoj dolazak potvrdite putem sledeće forme.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija