image-slide2
Dešavanja

Zašto Scrum ne daje rezultate i šta da uradite povodom toga?

Sreda, 27.06.2018 u 19h

Agile Coaching meetup će biti održan 27. juna u 19 časova u Startit Centru Novi Sad.

Mnoge softverske firme su implementirale neku verziju Agilnog pristupa razvoja softvera, najčešće Scrum. Iskustva i rezultati su veoma različiti. Od toga da se koriste samo neki njegovi elementi („imamo daily, koristimo Jiru i sprinteve različite dužine“), do oduševljenja i religioznog zanosa („Skram je jedini pravi put i nemojte imati druge Skramove“), pa i do potpunog napuštanja Agilnog pristupa. Neke od najčešćih zamerki na Skram su da donosi puno „sastančenja“ i da zapravo ne daje rezultate. Zbog ovako različitih iskustava, često se čuje pitanje da li Agilan pristup uopšte ima smisla ili je to samo još jedan prolazni modni trend.

Na ovom druženju ćemo razgovarati o tome koji su to preduslovi da bi Agilni pristup dao rezultate, i posebno o važnosti odnosa između biznisa (kako da osiguramo da proizvod ima vrednost) i razvoja softvera (kako pravimo proizvod). Na osnovu ličnog iskustva rada sa velikim brojem klijenata i timova, upravo se ovaj odnos pokazao kao ključan za uspešnost projekata i proizvoda.

Nenad Lasković je počeo kao programer, međutim u međuvremenu je postao menadžer proizvoda i projekata. Radio je u akademiji, na startapima, za internacionalne firme i korporacije.

Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija