O kompaniji
20
Iskustva
7
Plate
1
Poslovi
4Create Software d.o.o. logo

4Create Software d.o.o.

5

Iskustva

5 100%

Menadžment kompanije

4.7

Beneficije

4.7

Balans karijera-privatni život

4.3

Timska atmosfera

5

Zadovoljstvo projektima

4.3

Mogućnost napredovanja

4.7
Intervju
20.03.2024
Negativno iskustvo

Software developer

Bez ponude za posao

Online intervju

Trajalo je 8 nedelja

Kako je izgledao proces

Sam HR intervju je protekao lepo i iz razgovora sa devojkom iz HR-a sam video 4create kao solidno mesto za napredovanje i saradnju. Iz price gledaju da izlaze u susret zaposlenima, konstruisu "study plan" i vise su orijentisani na rezultate nego na same procese sto je jako lep plus. Nazalost posle duze od 2 meseca cekanja javljeno da nema nista od pozicije. Po komentarima ovde vidim da nisam jedini kojem se to dogodilo, ali ukoliko od vasih kandidata trazite da rade domaci zadatak i u njega utrose nedelju dana svog vremena onda toplo preporucujem buducim kandidatima da sa jako velikim oprezom pristupaju firmi pre nego sto pristanu na tako nesto. Bas steta jer je HR razgovor lepo protekao, ali ipak na kraju dana je ovo outsorcing posao i nije sta firma zeli nego sta klijent trazi.
Korisno? 0
Intervju
24.01.2024
Negativno iskustvo

Full Stack Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2147483647 nedelja

Kako je izgledao proces

Fina i prijatna devojka iz HR sektora koja ti detljano lepo objasni sve. Iza toga ukoliko nastavite proces dobijete zadatak koji je u vidu mini api projekta, srednje dobro objasnjeni zahtevi, ukoliko postavite pitanja da vam se razjasni dobicete polu odgovor tacnije poslace Vam neki od odgovora koji su vec slali nekom od kandidata pa da vidite da li Vam to pomaze ili ne. Rok za zavrsetak je oko 7 dana cini mi se. Problem sledi kad treba da Vam se jave nakon toga, ja konkretno evo cekam dva meseca, gde mi se pred kraj godine javila devojka iz HR uljudno se izvinula sto nema update i obecala sredinom januara da ce javiti da li se proces nastavlja ili ne, kao i odredjen feedback na projekat koji sam uradila. To se nije desilo. Krajne los zavrsetak, razocaravajuci i sto je najgore cini mi se sve ovo vreme ona je toliko fina i dostupna da ni u ludilu ne zamisljas da ce se na kraju zavrsiti tako sto ti cekas 2 meseca odgovor i jos si radio taj zadatak za njih 7 dana posle posla dao svoje dragoceno vreme i na kraju nemaju toliko ljudskosti da jave e pogledali smo to i to nije dobro hvala sto si pokusala.
Korisno? 0

Odgovor kompanije

Zdravo! Još jednom - hvala ti na povratnoj informaciji! S obzirom na to da smo, u međuvremenu, zajedno sa tobom iskomunicirali ovu situaciju, verujemo da smo ti pružili celokupan kontekst. Nastavak komentara ostavljamo za ljude koji čitaju, kako bi i oni imali potpunu sliku. Krajem 2023. godine smo imali neplanirano pauziranje aktivnih procesa zapošljavanja. Nakon toga, krajem januara 2024. smo, nažalost, odlučili da zvanično stopiramo procese zapošljavanja koje smo započeli u 2023. godini (Frontend Angular Developer; C#/.NET Engineer). Ova odluka nije bila laka, ali je, nažalost, bila neophodna. Svakom procesu pristupamo strateški, ali trenutno stanje tržišta (i čitavog sveta) nam je pokazalo da, iako imamo jasne ciljeve i planove, ograničeni smo mnogobrojnim spoljašnjim faktorima, te smo prisiljeni da se reorganizujemo i pokažemo značajnu fleksibilnost. Razumemo da ovu vest nije prijatno čuti i da neće ostaviti dobar utisak kod kandidata koji su, kao i ti, uložili svoje vreme i rad u ceo proces. Svi smo bili u poziciji da budemo kandidat u procesu zapošljavanja i saosećamo sa tobom u ovoj frustrirajućoj situaciji. U vezi sa povratnim informacijama o zadatku - revidiranje zadatka smo bili odložili do donošenja odluke o procesu. Kako je sada jasno da se pozicije neće uskoro ponovo otvoriti, posvetili smo se njihovom revidiranju, kako bismo mogli da prosledimo svima potrebne povratne informacije. Hvala ti na vremenu, interesovanju i strpljenju! Nadamo se da će nam budućnost doneti više prilika za saradnju, koja će biti prijatna i produktivna za obe strane.
Korisno? 0
Iskustvo
28.12.2023
5 Preporučuje

QA

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Remote rad, moguci bonusi na osnovu rezultata rada, omogucen povremeno rad u iznajmljenom office-u sa timom, redovni review zaposlenih kako bi firma imala uvid u njihov rad i kako bi zaposleni znali ukoliko postoji problem vezano za njihov rad, transparentna komunikacija, povremeno organizovanje tim-buildinga. Takodje rast plate na osnovu rezultata rada, kao i zaposlenje za stalno posle prvih godinu dana. Odlicna outsourcing kompanija

Zamerke

Bilo bi super da proces odabira novih ljudi moze biti brzi, ali to dosta zavisi od klijenta.

Korisno? 0
Intervju
12.10.2023
Negativno iskustvo

QA Engineer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Kontaktirali su me preko LinkedIn-a, poslali tehnicki zadatak za koji su dali 5 dana, poslao sam posle dva, navodno bili odusevljeni. Posle toga, kad je trebalo da iznesu ponudu, ne odgovaraju nedeljama, navodno javljam se do kraja nedelje, da bi se na kraju iskoristila laz da pauziraju sa primanjem QA inzenjera i da ce me zvati cim krenu. Naravno, ispostavilo se kao laz jer je isti HR dve nedelje kasnije na Linkedin stavila objavu kako su primili coveka u QA tim. Ekstremno neprofesinalni, s obzirom na to da se daje zadatak minimum kulture i profesionalnosti bi bilo da su se javili i rekli istinu.
Korisno? 4

Odgovor kompanije

Zdravo! Pre svega, veoma smo ti zahvalni što si odvojio/la vreme da podeliš svoje iskustvo! Žao nam je što čujemo da tvoje iskustvo nije bilo zadovoljavajuće. Trudimo se da svakom kandidatu posvetimo potrebno vreme i pažnju, kako bi saradnja, za obe strane, bila kvalitetna i prijatna. Nažalost, znamo da to neće biti ostvarivo u svakoj situaciji. Ono što možemo da ti ponudimo jeste par pojašnjenja, radi razumevanja situacije koja se odigrala. Naime, u okviru naše kompanije postoji par proizvoda na kojima radimo. Svaki proizvod ima svoj tim i svoje planove razvoja (u okviru kojih spadaju i planovi zapošljavanja, odnosno širenja tima). U maju 2023. godine otvorili smo Manual QA Engineer pozciju, u okviru jednog projekta, i Automation QA Engineer poziciju, na zasebnom projektu. Nakon reogranizacije kompanijske strukture i procesa, uvideli smo da su se potrebe zapošljavanja promenile i da, nažalost, trenutno nemamo prostora da zaposlimo dodatnog člana na Automation QA Engineer poziciju. Nažalost, do takve odluke smo došli kada su pojedini kandidati bili u poslednjoj fazi procesa (čekala se ponuda). Kao što si napomenuo/la, HR tim je obavestio sve aktivne kandidate o datoj odluci, kao i o mogućnosti, da se kroz par meseci, ponovo otvori pozicija, čime bi prethodno odabrani kandidati dobili ponudu. Sa Manual QA Engineer pozicijom nastavili smo proces i, u skladu sa tim, pronašli kandidata, kojem smo izneli ponudu o saradnji. Objavu koju si primetio/la na našem profilu jeste objava o zaposlenju datog QA kolege na poziciji za manuelno testiranje. Kasnije, u oktobru-novembru otvorena je još jedna pozicija na datom projektu, koja je, ponovo, fokusirana na manuelno testiranja. Shodno drugačijim zahtevima, nismo kontaktirali kandidate iz procesa za automatsko testiranje, jer smo procenili da njihov profil veština i razvojni planovi prevazilaze mogućnosti ove pozicije (o čemu smo, takođe, informisali kandidate koje su poslali upit). Znamo da su procesi zapošljavanja komplikovani i da odluke o pauziranju, ili obustavljanju pozicija jesu frustrirajuće, i jasno nam je da ćemo naići na neprijatne povratne informacije. Sa naše strane ponudili smo svim kandidatima transparentne i pravovremene informacije, stoga ne želimo da se stvori utisak o kulturi pružanja neiskrenih, i netačnih informacija. Nadamo se da smo ti pružili informacije koje će ti biti korisne. Aktivno unapređujemo interne procese, i tvoje iskustvo nam veoma znači. Želimo ti mnogo uspeha u daljem privatnom i profesionalnom razvoju!
Korisno? 1
Intervju
08.10.2023

Software developer

Prihvatio/la ponudu

Kako je izgledao proces

Nakon ponude preko Linkedin-a usledio je task u vidu izrade aplikacije. Lagano sam implementirao šta su tražili tokom nedelju dana uz svoj redovan posao. Nikada, čak i nakon što sam zamolio za kakav god bio feedback, nisam dobio nikakav odgovor. Iz mog iskustva svaki kontakt sa 4create je bio gubljenje vremena.
Korisno? 1

Odgovor kompanije

Zdravo! Pre svega, veoma smo ti zahvalni što si odvojio vreme da podeliš svoje iskustvo! Žao nam je što čujemo da imaš utisak da vreme koje si uložio u naš proces nije bilo vrednovano na adekvatan način. Kultura pružanja i prihvatanja povratnih informacija (feedback-a) nam je veoma važna, kako u okviru internih projekata i procesa, tako i tokom eksternih procesa (poput procesa zapošljavanja). Naši timovi (HR i Tech) uključeni u proces selekcije kandidata, pristupaju svakoj proceni kandidata profesionalno, i obazrivo, kako bi smanjili mogućnost pristrasne procene, te svakom kandidatu pružili objektivne i fer uslove učešća. U skladu sa tim, postoje feedback forme za svaku fazu procesa slekcije za pojedinačnog kandidata. Kada procenimo da pojedini kandidat, nažalost, ne ispunjava određene uslove, naš HR tim šalje kandidatu formu sa prikupljenim povratnim informacijama (u zavisnosti od faze - sumiran utisak, ili tehničku ocenu rada). Trudimo se da iskustvo kandidata bude što smislenije i prijatnije. Nažalost, verujemo da nam se ponekad potkrade greška, te da nekom kandidatu propustimo da pošaljemo odgovor. Takođe, neretko se dešavalo da su naši mejlovi završavali u spam folderu kandidata. Stoga, ohrabrujemo te da proveriš spam folder, ukoliko tamo nije zalutao mejl, i/ili da pošalješ upit na hr@4createsoft.com - naš tim će ti poslati povratne informacije o tvojim rezultatima tokom procesa. Kultura povratnih informacija je dvosmeran proces i zbog toga smo ti veoma zahvalni što si podelio sa nama utiske. Budi siguran da smo te čuli i da ćemo u budućnosti posvetiti dodatnu pažnju ovom delu našeg procesa. Želimo ti mnogo uspeha u daljem privatnom i profesionalnom razvoju!
Korisno? 0
Iskustvo
03.07.2023
5 Preporučuje

Software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Radim trenutno na projektu koji je u maintenance fazi, tako da nikakvog pritiska nema jer i nemamo nikakve deadline-e. Koristimo tehnologiju koju odredimo kao tim sto mi je veliki plus. Uglavnom se radi sa seniorima koji su duzi niz godina u kompaniji tako da za one koji vole da uce od iskusnijih kolega imace svasta da vide. Plata je medju jacim u IT zajednici u Srbiji i nikakvih problema sa rukovodstvom nisam imao

Zamerke

Kao i svaka druga kompanija i ova ima propuste, dobra strana je sto su voljni da slusaju feedback i da rade na problemima ali negativna je sto se ovo moze oduziti

Tehnologije

MySQL JavaScript AWS Ruby BackboneJS Ruby on Rails ReactJS
Korisno? 1

Odgovor kompanije

Zdravo! Hvala ti na povratim informacijama! Raduje nas što deliš utisak o pozitivnoj saradnji sa nama! Upravo vi, zaposleni, činite da 4Create bude sjajno mesto za rad i razvoj! Nastavićemo da radimo na poboljšanju uslova i procesa, kako bismo dostigli zajedničke ciljeve. Lep pozdrav!
Korisno? 0
Iskustvo
07.06.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

HR

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Za sada imam pozitivne utiske: 1. zdrava timska atmosfera 2. neformalna, prijateljska komunikacija na nivou kompanije 3. akcenat na work-life balance 4. definišu se programi i procesi za indivudualni rast i razvoj 5. značajna fleksibilnost u radnom vremenu 6. konkurentne plate Dobar trenutak za prikljuciti se kompaniji.

Zamerke

Za sada nemam zamerki.

Korisno? 2
Arhiva | Iskustvo
27.04.2022
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Frontend developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Radi se sa najnovijom tehnologijom Pruza se podrska zaposlenima u ucenju Akcenat je na kvalitetu koda

Zamerke

Za sada nema zamerke

Korisno? 2

Odgovor kompanije

Zdravo, Hvala ti na daljenju utiska! Veoma smo ponosni što si zadovoljan/na! :) Ukoliko, pak, nekada pronađeš zamerku, budi slobodan/na da nam pišeš. Lep pozdrav
Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
28.04.2021
1 Ne preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na određeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Prilikom intervjua i davanja ponude deluje sve savršeno. Kada krenete da radite shvatite da ste izmanipulisani.

Zamerke

Stalan prekovremeni rad koji se ne plaća. Organizacija loša. Većinom su zaposleni prijatelji i rodbina. Vlasnik je prepotentan, šalje slike sa letovanja i jahte na slack. Neguje se poltronska kultura u kompaniji. Ugovori su samo na godinu dana. Generalno nestabilno radno mesto. Proizvod je preobiman bez ikakave dokumentacije. Ukratko kompanija za izbegavati.

Korisno? 42

Odgovor kompanije

Zdravo! Nismo sigurni odakle da počnemo, ali jedno nam je jasno - hvala ti što si bio deo našeg tima i što si podelio svoje iskustvo! S obzirom na to da ovaj komentar pišemo iz daljeg vremenskog perioda, i perspektiva njegovog sagledavanja nam je drugačija. Pojedine iznete stavake ne smatramo u potpunosti tačnim, te njihovo komentarisanje ne bi bilo usklađeno sa kulturom koju negujuemo i razvijamo. Ono što želimo istaći jesu napori koje smo uložili u periodu od 2021. godine do danas, kako bi se procedure, organizacija i struktura tima unapredili i uspostavili na nivo kojim, slobodno možemo reći, danas se ponosimo. Kao i svaka kompanija, i naša je imala proces rasta i učenja. Proces nije uvek bio uzlazan, i neke lekcije smo savladali na teži način. Danas smatramo to iskustvo bogatim izvorom znanja - ne samo za nas, već i za naše zaposlene. Ohrabrujemo ih da greške ne bude prepreke u njihovom napretku, već naprotiv - njihov pokretač! Nadamo se da si i ti iskoristio/la ovaj period za napredovanje i pronalazak prilike koje je u skladu sa tvojim očekivanjima i planovima. Ukoliko se ukaže prilika za ponovnu saradnju - mi smo spremni! Želimo ti mnogo sreće u ličnom i profesionalnom rastu!
Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
27.04.2021
1 Ne preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na određeno 1-2 godine

Pozitivno

Ponekad sloodan vikend.

Zamerke

Nestabilno radno okruzenje, konstantan overtime, izuzetno stresno. Organizacija katastrofalna. Arogantan i cudan vlasnik kompanije.

Korisno? 22