ALAS d.o.o.

ALAS d.o.o. is a Software Development and Quality Assurance outsourcing company with extensive experience in web development, project management, manual and automated testing. As a globally recognized Dev & QA provider, we work with international clients from varyingindustries around the world.

Contact

Ruđera Boškovića 20, Novi Sad (Sedište: Dimitrija Tucovića 64, Zrenjanin)

About us

Steady but slow and controlled growth is our chosen path. We are not corporate. We started off as a small family company, and although we have significantly grown, our business approach still integrates family values.

Our mission is to provide our clients with next-level service, which includes not just deep domain expertise, but also a sense of ownership and responsibility. We cultivate a culture of loyal and committed colleagues who care and are cared for.

Our team is full of talented and knowledge-rich software engineers, developers and testers who are also excellent teammates and make our work environment casual and stress-free.

We have a cozy office with a yard in Novi Sad, where we develop some pretty useful skills, drink a lot of coffee, play PS5, darts, table tennis and board games, and create awesome software solutions along the way.

We are always looking for candidates who match the values, needs and culture of our company. If you recognize yourself in this description, join our team.

Tech stack

Java MySQL JavaScript Angular ReactJS C# .NET Selenium SQL Appium RedShift AWS Cypress Postman Redis CSS HTML Docker ElasticSearch Python Django Microservices

Benefits

CHOICE OF OFFICE OR REMOTE WORK

SNACKS & DRINKS

SPONSORED LUNCH

DELICIOUS COFFEE

MASSAGE THERAPIES

CHILLOUT AREA

STABILITY

FLEXIBLE WORK HOURS

WE VALUE YOUR PRIVATE TIME

ENGLISH / GERMAN LANGUAGE COURSE

UDEMY & OTHER COURSES

CORPORATE GIFTS (yearly, kids xmas, baby birth etc)

EMPLOYEE REFERRAL PROGRAM

TEAM BUILDINGS

INVESTING IN YOUR IDEAS

FULL WORK EQUIPMENT PROVIDED

YEARLY PERFORMANCE & SALARY REVIEWS

CUSTOMIZED BONUS you can use as you wish (gym/private health insurance, etc)

Our people

Vilmos Somodji

Vilmos Somodji

CEO

In ALAS, we see success as a team sport. Our company can only be as extraordinary as the people who embody the mission of our organization, those who go above and beyond to see the company succeed and to make our customers happy.

Tibor Dudjik

Tibor Dudjik

Advisor

We work together to achieve the unmatched quality that makes Alas exemplary. Being open-minded and nurturing individualism we are cultivating a team of professionals that are passionate about what they do.

Jobs

Trenutno nema aktivnih oglasa za posao

Reviews (10)

Opšti utisak i preporuka

4.9
100%

Menadžment kompanije

3

Beneficije

4.4

Balans karijere i privatnog života

5

Timska atmosfera

3.5

Zadovoljstvo projektima

4.5

Mogućnost napredovanja

4.3

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 09.11.2022.

QA Engineer

MySQL Jira WEB API QA SCRUM Agile

Opšti utisak

5
Preporučuje
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine
Pozitivno

Moje iskustvo sa kompanijom Alas d.o.o. je izuzetno pozitivno od prvog dana. Što u odnosu sa menadžmentom, koji zaista ima sluha za potrebe zaposlenih, što u odnosu sa kolegama, koje su sjajne. Tu smo jedni za druge, zajedno učimo, zajedno napredujemo. Tim se širi, ali se prijatna radna atmosfera održava.

Zamerke

Svi utisci koje sam do sada stekla su pozitivni. Zaista nemam zamerki.

2
Odgovor kompanije

Hvala na podeljenom iskustvu, znači nam tvoja povratna informacija. Raduje nas kada pročitamo ovako divne utiske, potrudićemo se da tako i ostane.

0
Iskustvo · 09.10.2022.

QA

Opšti utisak

4
Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine
Pozitivno

Postoji mogućnost remote rada po dogovoru. Organizuju se razne aktivnosti i druženja u okviru firme, ko voli.

Zamerke

Menadžment je katastrofa. Njihov odnos prema timu se svodi na unošenje tenzije i požurivanje a od njih se dobijaju poluinformacije. Nepostojanje takozvanih "sick days" pa je svaka situacija tog tipa natezanje za tim istim menadžmentom jer uvek postoji manjak ljudi u timu. Evaluacija i pregovori o plati su mogući jednom godišnje.

3
Odgovor kompanije

Hvala na podeljenom iskustvu, znači nam tvoja povratna informacija. Verovatno je došlo do nekog nesporazuma jer imamo sick days, čak i za mamurluk. To piše i u našem zvaničnom Onboarding dokumentu, samim tim se primenjuje i u praksi. Nikome nismo odbili 1-2 dana s vremena na vreme i za to nije potrebno otvarati bolovanje....

3
Intervju · 07.08.2022.

Manuelni tester

Pozitivno iskustvo

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije u ALAS doo kompaniji je bas onakav kakav bi trebao da bude u svim IT kompanijama. Akcenat se stavlja na ono sto kandidat ume da uradi, a ne na pricanje u teoriji sta bi kandidat uradio u odredjenoj situaciji. Sam proces selekcije pocinje sa poslatim zadacima koji obuhvataju sustinu pozicije za koje kandidat...

0
Odgovor kompanije

Hvala na podeljenom iskustvu, znači nam tvoja povratna informacija. Drago nam je da je sam proces selekcije bio prijatno iskustvo za tebe. Ove informacije će sigurno značiti i budućim kandidatima.

1
Iskustvo · 18.05.2022.

QA Engineer

Opšti utisak

5
Preporučuje
Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Veoma prijatno dosadašnje radno iskustvo stečeno u firmi Alas.doo, pre svega u medjukolegijalnom odnosu tako i u odnosu sa ljudima sa viših radnih pozicija. Atmosfera je veoma prijatna i uslovi rada su vrlo dobri.

Zamerke

Većih kao ni manjih zamerki za kompaniju nemam, svi stečeni utisci i iskustva su pozitivni

0
Odgovor kompanije

Hvala na podeljenom iskustvu, znači nam tvoja povratna informacija. Uvek smo za kolegijalnost, nesebično deljenje znanja i otvorenu komunikaciju na svim nivoima.

0
Iskustvo · 11.05.2022.

QA Engineer

Opšti utisak

5
Preporučuje
Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine
Pozitivno

Menadzmet je izuzetno profesionalan. Radno okruzenje i atmosfera su na izuzetnom nivou.

Zamerke

Malo vremena da se savlada mnogo projekata.

0
Odgovor kompanije

Hvala na podeljenom iskustvu, znači nam tvoja povratna informacija. Srećni smo što možemo da se pohvalimo radnim okruženjem i atmosferom koja vlada na poslu, a tako je zahvaljujući vama koji tome doprinosite. Slažemo se da nekada bude dosta informacija u kratkom vremenskom periodu, ali zajedničkim trudom i timskim radom...

0

Salaries (3)

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

750

QA Specialist 2 plate

MIN
600
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
900

Prosečna neto plata

1050

Test Engineer 1 plata

MIN
1050
PROSEK
1050
MEDIJANA
1050
MAX
1050

APR