Banca Intesa a.d.

Banca Intesa Beograd je deo velike međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, koja pored lidera na italijanskom tržištu nosi epitet jedne od vodećih banaka u evrozoni.

Kontakt

Milentija Popovica 7b, 11070 Novi Beograd Beograd, Srbija

O nama

IZGRADIMO SVET MOGUĆEG ZAJEDNO!
 
Banca Intesa je članica Intesa Sanpaolo, jedne od vodećih bankarskih grupa u Evropi.
 
Naš svet mogućeg zajedno gradimo više od 15 godina.
Mi smo prva banka na tržištu više od jedne decenije. 
Naš tim čini oko 3.000 zaposlenih.
Poslujemo sa više od 1,3 miliona zadovoljnih klijenata.
Našu poslovnu mrežu čini više od 140 ekspozitura u preko 80 gradova Srbije.
 
Ulaganje u razvoj zaposlenih smatramo jednom od naših najvrednijih investicija i zato razvoj svakog pojedinca pratimo kroz niz inicijativa, počevši od organizovanih Onboarding treninga, preko različitih programa, kao što su Akademija za mali biznis, IT programi, Business Intelligence Community, do razvojnog programa za menadžere. Talente prepoznajemo kako među mladima, koji tek postaju deo organizacije kroz naš Junior program za studente završne godine i diplomce različitih fakulteta, tako i među našim menadžerima odabranim za Treasure Leadership Talent program.

Dobra i dvosmerna komunikacija jedna je od najznačajnijih vrednosti uspešnih organizacija i velikih timova. Upravo zato povezujemo kolege iz svih organizacionih delova naše banke kroz mnogobrojne treninge, razvijamo i širimo koučing kulturu i primenjujemo agilnu metodologiju u svakodnevnom radu. Naša misija je da stalno unapređujemo postojeće programe, primenjujemo nove metode u treningu i razvoju zaposlenih i, paralelno sa razvojem proizvoda i usluga, podržavamo kompetencije naših zaposlenih.

Međunarodni karakter naše banke oslikava se u mogućnosti internacionalne karijere naših zaposlenih i njihovom razvoju kroz različite programe. Pored toga što dugi niz godina podstičemo sticanje novih profesionalnih znanja i razmenu iskustava sa kolegama iz Grupacije, ulažemo i u individualni razvoj zaposlenih kroz International Talent program, koji im pruža priliku da steknu vredno internacionalno radno iskustvo u trajanju od tri do pet godina i dodatna znanja zahvaljujući treninzima najeminentnijih svetskih stručnjaka.

Ulažemo i u promociju sporta i jačanje sportskog duha među zaposlenima, koji su deo internacionalnih sportskih događaja, koje godinama unazad organizuje Intesa Sanpaolo, uključujući Veliku olimpijadu na kojoj učestvuju fudbalske, košarkaške i odbojkaške ekipe banaka članica Grupe, kao i maraton, teniski turnir i biciklizam.

Konačno, deci naših zaposlenih omogućili smo različite pogodnosti. Kroz saradnju sa Fondacijom za internacionalnu obrazovnu razmenu Intercultura, podržavamo program njihovog jednogodišnjeg školovanja u inostranstvu, koji im omogućava da nauče italijanski jezik, žive u drugačijem kulturnom okruženju i steknu nova internacionalna iskustva. Takođe, deca naših zaposlenih imaju mogućnost da, tokom letnjeg raspusta, dve nedelje provedu u Italiji, dok su sportska takmičenja deo redovnih aktivnosti koje Banka i Grupacija sprovode za najmlađe (Italijanski fudbalski kamp, Internacionalna ISBD dečija olimpijada, Košarkaški kamp „Miloš Teodosić“ i drugi sportski događaji).

Beneficije

Kompanijski popusti

Program mentorstva

Program mentorstva

Nagrade, bonusi, pokloni

Timska druženja

Sport i rekreacija

Edukacija, profesionalni razvoj

Fleksibilno radno vreme

Naši ljudi

JELENA ŠUBARIĆ

JELENA ŠUBARIĆ

SPECIJALISTA ZA KREDITINI MONITORING I KONTROLU KVALITETA KREDITA

Pridružila sam se timu Banca Intesa 2014. godine, kao saradnik u Sektoru za upravljanje rizicima, gde trenutno i radim na poziciji specijaliste. Tokom rada, učestvovala sam u mnogobrojnim projektima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, unutar ostal...

Prikaži više
BORKO BENIN

BORKO BENIN

DIREKTOR EKSPOZITURE

Moj karijerni put u Banca Intesa započet je 2008. godine. Početno radno mesto blagajnika pomoglo mi je da naučim osnove funkcionisanja bankarskog poslovanja, nakon čega sam unapređen u savetnika za mali biznis, potom i u kreditnog specijalistu, a ...

Prikaži više
JELENA LONČAR

JELENA LONČAR

ICT PROJECT MANAGER

Već tri godine, koliko sam zaposlena u Banca Intesa, imam priliku da radim kao član Project Management tima na jednom od najvećih i najznačajnijih projekata banke, što mi omogućava instant učenje, profesionalno napredovanje, kao i da radim s naj...

Prikaži više

Proces selekcije

Nastojimo da zapošljavanjem kvalitetnih profesionalaca i stalnim razvojem potencijala zaposlenih ostvarimo maksimum u pružanju bankarskih usluga. 
Svaka prijava se pažljivo analizira a kandidati čije prijave najviše odgovaraju zahtevima upražnjenog radnog mesta se uključuju u proces selekcije koji se odvija u nekoliko faza. U sledećim fazama selekcionog procesa se procenjuju tražene stručne i druge kompetencije, definisane profilom pozicije za koju je kandidat konkurisao. Tokom ovog procesa, kandidati se obaveštavaju o svom trenutom statusu, sledećim koracima i ishodu.

Oglasi za posao

Trenutno nema aktivnih oglasa za posao

Iskustva o radu i sa intervjua (29)

Opšti utisak i preporuka

4
100%

Menadžment kompanije

3.5

Beneficije

3.7

Balans karijere i privatnog života

3.7

Timska atmosfera

4

Zadovoljstvo projektima

3.3

Mogućnost napredovanja

3.1

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 26.10.2022.

Software Developer

C# Java Microsoft SQL Server

Opšti utisak

5
Preporučuje
Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine
Pozitivno

Mogućnost rada od kuće. Iskusne kolege koje su uvek spremne da pomognu i budu tu prilikom rada ukoliko je potrebno. Prvi mi je posao i zaista mi je pružio veliku priliku za lični razvoj i napredovanje. Menadzment je iskusan u struci te su odluke adekvatne za posao koji se radi.

Zamerke

Kompanija je velika te su promene teze tj sporije. Više procedura, politika i manje prava nego u IT firmama.

1
Iskustvo · 06.10.2022.

ICT Administrator Aplikativnih Sistema

Opšti utisak

3
Preporučuje
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine
Pozitivno

Mozete da steknete zaista ozbiljno iskustvo jer je Intesa najveca banka u Srbiji. Nakon ovog iskustva rad u drugim bankama je "laganica". Oprema koju dobijete je cesto nova i pristojnih performansi. Poslovna zgrada je moderna i prijatna za boravak. Oprema za rad od kuce je odlicna. Ozbiljno iskustvo pa bih samo iz tog...

Zamerke

Sve zavisi u koje odeljenje zapadnete ovo je za APP podrsku: Obuke nema. Mentori su zatrpani, prenosa znanja nema. Dokumentacija je losa ako je i ima. Tehnicka uputstva su zapravo user manual pod uslovom da imate i to. Nemaju pojma koliko aplikacija podrzavaju a jos manje ko su vendori za mnoge app ako i imaju ugovore...

2
Iskustvo · 17.08.2022.

Administrator baza podataka

Opšti utisak

4
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine
Pozitivno

Napravljen je odličan security i develop sistem u IT sektoru. Poslodavci i ostali zaposleni veoma prijatni, pa je time lepše raditi. Firma je stabilna i primanja su redovna. Radi se u timu, tako da uvek možemo da se oslonimo jedni na druge za pomoć.

Zamerke

NIska primanja za IT sektor generalno. Poželjno manje administracije, više automatike i programiranja. Takođe, poželjna bolja komunikacija sa ostalim kancelarijama u IT sektoru, zarad lakšeg rešavanja problema, kao i da budemo upućeni ko se čime bavi. To nam je onemogućeno od pojave korona virusa kada smo počeli da radimo od kuće.

1
Intervju · 11.08.2022.

Programer

Pozitivno iskustvo

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Dva kruga. Prvi je bio tehnički krug, a drugi generalne stvari o firmi i radu u firmu.

Pitanja sa intervjua
  • Windows forms, bez korišćenja interneta. Napisati malu aplikaciju koja obrađuje tekstualne fajlove i sabira stavke. Kratko vreme da se sve to uradi. Drugi zadaci su SQL Upiti sa spajanjem nekoliko tabela preko left join.
1
Iskustvo · 02.08.2022.

System administrator

Opšti utisak

3
Preporučuje
Prethodno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina
Pozitivno

Velika banka, jedna od najvećih u regioonu i Evropi. Uređen sistem, velika i ozbiljna infrastruktura, puno prilike da se nauči posao onako kako bi trebalo da se radi.

Zamerke

U poslednjih nekoliko godina, sistem se toliko razvio i raširio, da je posla bilo svaki dan, sve više i više, a to nisu ispratile plate i povećanje broja zaposlenih.

2

Plate (4)

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

650

IT Administrator 1 plata

MIN
650
PROSEK
650
MEDIJANA
650
MAX
650

Prosečna neto plata

1500

Software Engineer 1 plata

MIN
1500
PROSEK
1500
MEDIJANA
1500
MAX
1500

Prosečna neto plata

550

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
550
PROSEK
550
MEDIJANA
550
MAX
550

Prosečna neto plata

1400

Database Administrator 1 plata

MIN
1400
PROSEK
1400
MEDIJANA
1400
MAX
1400

APR