O kompaniji
40
Iskustva
15
Plate
Poslovi
Better Collective NIŠ logo

Better Collective NIŠ

4.4
16.03.2022.

Otvoren konkurs za drugu Better Collective SEO akademiju

Helloworld

Kada su 2020. godine zbog pandemije koronavirusa zabranjena sportska takmičenja, 27-ogodišnji Pavle Pavlović shvatio je da je njegova karijera profesionalnog rukometaša dovedena u pitanje. Koliko će zabrana trajati, niko nije mogao da predvidi, pa je ovaj profesor fizičkog vaspitanja ubrzo rešio da se okrene potpuno drugačijim izazovima - u IT industriji.

Sa završenim kursem digitalnog marketinga i bez prethodnog radnog iskustva u ovoj oblasti, krenuo je u pretragu poslova na Infostudu. Oglas za plaćenu SEO obuku bio je dobar znak.

Isti utisak imali su i naši HRovi pregledajući desetine prijava koje su počele da pristižu odmah po objavljivanju oglasa za prvu Better Collective SEO akademiju.

Za mnoge mlade profesije koje je iznedrila IT industrija, među kojima je i SEO, još ne postoji formalno obrazovanje. Istovremeno, ovi profili su veoma traženi na tržištu rada.

Akademija traje šest meseci i uključuje teoretski i praktični deo. U prva tri meseca polaznici stiču znanja o širokom spektru SEO tema, od osnovne on-page analize kroz tehnički SEO, do off-page tehnika za pozicioniranje sajta na pretraživaču. Upoznajemo ih i sa affiliate marketingom, i pružamo uvid u najnovije SEO trendove.

Drugi segment obuke potpuno je posvećen praktičnom radu. Polaznici obavljaju stvarne zadatke za neke od naših najistaknutijih sajtova.

Organizujući obuku na ovaj način, želeli smo da učinimo sve kako bismo polaznicima pomogli da postanu visoko obučeni SEO analitičari sposobni za rešavanje relativno kompleksnih SEO izazova.

Srećni smo što danas možemo da kažemo da je prva SEO akademija u potpunosti ostvarila ovaj cilj. Svih šest polaznika dobilo je stalno zaposlenje u Better Collectiveu. Među njima i Pavle. Ovi mladi i talentovani stručnjaci su nova snaga u našem timu. Konačno, na dobitku su i lokalna IT scena, i zajednica u celini. Zato često kažemo da je ovo win-win scenario.

To su prepoznali i sami kandidati, pa nam i danas, više od pola godine nakon završetka konkursa, stižu upiti o novom ciklusu obuke. Sada konačno možemo i da podelimo dobre vesti - konkurs za drugu Better Collective SEO akademiju je otvoren! Rok za prijavu je 24. mart, a detaljne informacije o uslovima konkursa možete pogledati na sajtu poslovi.infostud.com.

U mladoj i dinamičnoj industriji kao što je IT, deljenje znanja je preduslov rasta. Better Collective Niš je upravo na toj ideji i nastao. Pre nego što smo u Nišu i zvanično otvorili svoju prvu kancelariju van Kopenhagena, organizovali smo tromesečnu obuku za troje frilensera iz Srbije sa kojima smo tada sarađivali. Pet godina kasnije, niška kancelarija je sa 230 zaposlenih najveća među 16 Better Collective kancelarija širom sveta. Osim SEO akademije, iza nas su i uspešno organizovana SEM akademija, kao i Fullstack i QA Internship. Ovog proleća priliku za učenje imaće i studenti master programa “Pravo i IT” Pravnog fakulteta u Nišu, koji će svoju obaveznu praksu obaviti u našim pravnim timovima. Ova iskustva ohrabrila su nas da nastavimo u istom pravcu, a naredna BC akademija biće usmerena na WordPress Development.

  Za više informacija posetite profil poslodavca BetterCollective.

Galerija