O kompaniji
16
Iskustva
7
Plate
2
Poslovi
Blue Grid d.o.o. logo

Blue Grid d.o.o.

4

Iskustva

4 57%

Menadžment kompanije

3.8

Beneficije

3.1

Balans karijera-privatni život

4.4

Timska atmosfera

4.7

Zadovoljstvo projektima

4

Mogućnost napredovanja

3.6
Intervju
29.08.2023
Pozitivno iskustvo

AI/ML Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je klasičnog tipa i veoma jednostavan. Razgovor sa HR-om je jedno osveženje za razliku od nekih drugih HR razgovora koji se nažalost svode na minimum informacija i postavljanje pitanja napisanih na papiru. Devojke iz HR-a su odlično odradile i vodile sastanak. Uz odličnu organizaciju i bez gubljenja vremena. Podelile su sve neophodne informacije i ni jedno pitanje nije ostalo bez odgovora sa njihove strane. U svakom slučaju, HR je vredan pohvale.
Korisno? 1
Iskustvo
28.07.2023
5 Preporučuje

Support Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Dosta prijatno okruženje za rad. Kolege su tu uvek da pomognu za sve sto treba. Dosta fleksibilnosti i sve se zavrsava sa dogovorom. HR je tu da prati rad i da je sve kako treba da bude. Imamo dosta internih aktivnosti na kojima moze da ucestvuje ko zeli, pa to dodatno cini sve interesantnijim.

Zamerke

Ok, je za sada, rad od kuce nekada moze da te izoluje, pa bi bilo super da se kolege cesce organizuju da radimo iz kancelarije.

Korisno? 2
Iskustvo
25.07.2023
5 Preporučuje

Tech Support

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Odlicna ekipa, kolege i atmosfera su mnogo dobri. Posao je interesantan, radi se podrska za cyber security klijenta, pa ima dosta zanimljivog da se nauci.

Zamerke

Nemam za sada zamerke. Kolege iz HR-a su uvek tu za sva pitanja.

Korisno? 2
Intervju
20.06.2023
Pozitivno iskustvo

IT regruter

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Sve pohvale za devojke iz HRa. Iako nisam prošla dalje sam proces selekcije je bio na vrhunskom nivou. Feedback koji sam dobila a koji se ticao domaćeg zadatka je jako detaljan i veoma značajan. Sve u svemu jedno od nalpeših iskustava koje sam imala.
Korisno? 2
Intervju
16.06.2023
Pozitivno iskustvo

Python Developer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prolazio sam kroz 2 kruga intervjua. Prvi je bio HR intervju, gde su bila standardna pitanja. Poprilično je bio lep razgovor i prijatno inskustvo. Zatim je bio tehnički intervju o iskustvimu, gde su bila neka pitanja vezana za poznavanje tehnologija za poziciju. Trebao je da bude još jedan krug sa klijentom, do koga nisam stigao.

Pitanja sa intervjua

  • Da li upotrebljavam SOLID principe
  • Objasniti najčešće status kodove
  • Navesti poznate python biblioteke
  • Objasniti funkciju middle layera
Korisno? 1
Intervju
12.06.2023
Pozitivno iskustvo

Full-stack

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prvo kontakt sa HR, bile su pristupačne i ljubazne u jednoj opuštenoj atmosferi je tekao razgovor. Potom tehnički je bio sa jednim od osnivača firme. Jako prijatan razgovor i finim tempom uz objašnjenja ako nešto nisam znao. Generalno jedan od dva najkvalitetnija i prijatnija intervjua koje pamtim.

Pitanja sa intervjua

  • Generalno pitanja o prošlim iskustvima. I iz toga su proizilazila pitanja.
Korisno? 1
Iskustvo
09.06.2023
5 Preporučuje

Senior full stack developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Velika firma, ozbiljna organizacija. Postoji više sektora koji se brinu o zaposlenima u smislu rodjendana, godišnjica, trenutnog zadovoljstva u radu na projektu itd. Ako ti projekat ili klijent ne odgovaraju, lako se pravi dogovor da promenis poziciju, dakle sve da budeš zadovoljan. Prihvata se rad u novim tehnologijama bez problema, firma obezbedjuje i kurseve za učenje. Ono najbitnije, zaista nema pritiska od nadredjenih, i rad u BlueGrid-u je opušten i samo za poželeti.

Zamerke

Možda i nije zamerka s obzirom da je firma orjentisana na outsourcing, ali malo više ulaganja u pravljenje internog dev tima i malo ozbiljnije zalaganje da se rade interni projekti, bio bi samo još jedan ogroman plus za firmu.

Tehnologije

Laravel ReactJS Vue.js
Korisno? 1
Iskustvo
06.06.2023
2 Ne preporučuje

Onženjer održavanje sistema

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Druželjubivi Ne kasne sa uplatom zarade

Zamerke

Zarada može biti dosta bolja Saslušaju probleme i veoma su otvoreni ali ne rade po potanju rešenja istog Izgleda kao da rade vođeni parolom ako nećeš ti ima ko hoće

Korisno? 1
Iskustvo
11.05.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

CyberSecurity Specialist

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Firma se ističe svojim timskim duhom i saradnjom, što je ključni faktor za postizanje konkretnih rezultata. Svaki član tima pokazuje visok nivo posvećenosti u svom radu, kao i pomoc kolegama. Postoji mogucnost dogovora oko napredovanja, u kom smeru zelis da ides kao i platforme za ucenje. Nema mikromendzmenta u mom timu, postoji sloboda i poverenje u radu.

Zamerke

-

Tehnologije

Python MS SQL WEB API
Korisno? 1
Iskustvo
18.11.2022
3 Ne preporučuje

Technical Support Enginner

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Nema tenzija, odlicna je za ucenje kurseva i pronalazenje sebe. Ljudi su jako korektni i tu su da izadju u susret, da pomognu, asistiraju ili te upute u projekat. Projekti su okej, zanimljivi, mozes da se upoznas sa generalnom code base-om, da razumes koncepte, framewrokove i stices osnovna znanja. Odmor je po open principu, tako da nikad nece biti problema da ga zatrazis. Radi se od kuce ali mozes otici u kancelariju s kolegama da radis, igras Fifu, druzis se, sto je zaista okej. Sve je nekako ususkano i fino. Zahvalan sam na kolegijalnosti i dobroj atmosferi u kojoj se radilo, Bluegrid mi je stvorio dobru ekipu i prijatelje.

Zamerke

Kao sto rekoh dobar je za ucenje - dobar deo pozicija su Support, kao neki tehnical support, na primer, i kada treba da se napreduje, to se tesko postize. Uz to ide i prica o plati: za platu se zavrce i ono sto ne moze da se zavrne, okrece se Zemlja naopacke da se objasni kako se radi na tome i kako ce doci do povecanja uskoro. Cesto se plata povecava na timskom nivou pa, primera radi, plata ce biti povecana nekome ko je mesec dana tu i nekome ko je dosao pre godinu, dve na isti nivo. I cini se da se to radi iz razloga da se neko ne naljuti. Ali plata je mozda manji problem od organizacije karijernog napredovanja. Nejasno je definisano imate li vi priliku da napredujete i gde cete napredovati ukoliko dobijete priliku. Malo ko od menadzera zna sta ucite, u cemu se usavrsavate i sta vas interesuje. Dobro je da uvek imate podrsku da ucite kurseve tokom radnog vremena kad nema posla, ali dzaba to kada vas niko ne usmerava i ne savetuje sta da ucite. Najgore je kada dobijete ponudu od druge firme - tada sve moze - i plata i pozicija i promena klijenta, sve! Meni su ponudili mnogo vecu platu od one koju mi je druga firma ponudila, ali mi je druga firma bila ipak fit za moje potrebe.

Tehnologije

SQL Python
Korisno? 8