O kompaniji
63
Iskustva
38
Plate
4
Poslovi
Bosch Srbija logo

Bosch Srbija

4.4

Iskustva

4.4 87%

Menadžment kompanije

4.3

Beneficije

4.3

Balans karijera-privatni život

4.6

Timska atmosfera

4.7

Zadovoljstvo projektima

4.3

Mogućnost napredovanja

4.3
Intervju
26.08.2023
Pozitivno iskustvo

Senior iOS Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Imao sam intervju s HR-om. Uglavnom upoznavanje i malo o sebi i svojim prethodnim iskustvima. Nakon toga tehnički intervju. Bio je relativno lak: - Tehnička pitanja - iOS specifična pitanja - Shareovan je kod i hteli su da to tretiram kao PR i da kažem šta bih menjao, zašto smatram da je nešto urađeno dobro/loše, itd... Koliko se sećam trajao je oko sat vremena i s prijatnim ljudima (na engleskom zbog kolege iz nemačke). Prijatno iskustvo sve u svemu.

Pitanja sa intervjua

  • ARC i primeri u kodu kada se dešava retain cycle i zašto.
  • delegate pattern, closures
Korisno? 0
Iskustvo
24.08.2023
4 Preporučuje

Senior software engeneer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Kompanija ima dobar odnos prema zaposlenima, dobru kompanijsku kulturu, jasne procedure

Zamerke

Sporo se napreduje, sve se sporo odvija, biznis donosi odluke često koje nisu u interesu kompanije i proizvoda jer su vođene nekom lokalnom perspektivom koja često drugima ne mora biti jasna

Tehnologije

Java Azure
Korisno? 0
Iskustvo
27.06.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Frontend developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Kompanija je ogromna sa velikim brojem stabilnih inhouse projekata. Veliki broj iskusnih kolega pruza mogucnost da se dosta toga nauci i napreduje u karijeri.

Zamerke

S obzirom na velicinu kompanije, neke procedure su usporene... Nabavljanje naloga na nekim platformama i licenci za softvere potrebne za rad umeju ponekad da traju duze od ocekivanog.

Tehnologije

Node.js Azure ReactJS
Korisno? 0
Iskustvo
16.06.2023
Potvrđen Linkedin identitet
3 Preporučuje

CRM data manager

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Redovna plata, fleksibilno radno vreme, rad sa različitim tehnologijama, rad u internacionalnim timovima, besplatni osnovni kursevi i neki strani jezici.

Zamerke

Spora implementacija novih rešenja, neprecizni ciljevi (u diviziji gde ja radim), teško se dolazi do ozbiljnijih treninga ili nekog ozbiljnijeg napretka (opet u diviziji gde ja radim). Sa platama nisu darežljivi, ali nisu ni najgori.

Tehnologije

SAP Jira CRM
Korisno? 1
Intervju
16.06.2023

CRM data manager

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 10 nedelja

Kako je izgledao proces

Bila su četiri kruga od toga da sam prvo razgovarao sa HR i lokalnim menadžerom oko upoznavanja mene i mene sa pozicijom. Usmeni test engleskog. Drugi krug je bio sa menadžerom odelenja u Srbiji koji je bio više analitičko razmišljanje. treći krug razovor sa dva menadžera iz Inostranstva opet više da upoznaju mene. Poslednji krug je bio samo sa jednim menadžerom da vidi da li sam zainteresovan za to što se nudi i da li bi hteo da budem kod njega ili kod ovog drugog menadžera koji je bio u trećem krugu.
Korisno? 0
Intervju
12.06.2023
Pozitivno iskustvo

Automation Engineer Intern

Bez ponude za posao

Intervju lak

Uživo intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je bio jednostavan pošalje se CV, jave vam se preko mejla u toku dana da se dogovorite za odgovarajuće vreme za telefonski intervju (koji ne traje dugo i jako je opušten). Ako prođete u dalji krug tu se dogovarate oko daljeg viđenja uživo(dolazite u fabriku u Šimanovcima) gde kasnije imate intervju sa inžinjerima. Što se tiče pozicije meni je bila jako zanimljiva kao i sama praksa koja se radi, intervju je bio lagan i opušten bez tenzije. Pitanja su bila vezana za praksu i opšte znanje vezano za automatiku. Jedina zamerka(u mom slučaju) je ta što sam čekao preko 2 nedelje na odgovor koji nisam dobio direktno od HR-a, koji mi je rekao da je max 2 nedelje čekanje.

Pitanja sa intervjua

  • Da li znate da pišete program u jeziku c?
  • Da li znate da koristite Microsoft Office? (konkretno Excel)
Korisno? 0
Iskustvo
06.06.2023
5 Preporučuje

Junior frontend engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Komunikacija sa menadzmentom, usvajanje predloga sa njihove strane. Mogucnost rada od kuce i iz kancelarije. Rad na projektu sa ljudima sirom sveta. Mogucnost poslovnih putovanja u Nemacku. Omoguceno je besplatno koriscenje svih platformi za ucenje. Velika je firma i ima mnogo projekata koje mozemo menjati nakon nekog vremena. Podrska mentora za ucenje novih tehnologija. Prijatna atmosfera u kancelarijama, pretezno su mladi ljudi. Dobra hrana u kantini. Klizno radno vreme.

Zamerke

Dugi procesa zahteva i promena, papirologija, birokratija. Vreme odredjeno za menjanje opreme je ponekad predugacko, laptopa na primer. Obavezni treninzi na portalu za sve zaposlene su vrlo brojni i dosadni. Vezani za sigurnost na radu, putovanja, zastiti podstaka, itd.

Tehnologije

JavaScript CSS HTML
Korisno? 0
Intervju
31.05.2023

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prvi intervju sam imao screening sa HR-om koji je trajao jako kratko, čisto upoznavanje. Drugi intervju je odmah bio tehnički uz par developera iz nemačke i global ownera. Prvo smo se upoznavali, a onda smo prolazili kroz njihov kod i tražili su da im objasnim šta određeni kod radi šta i kako bih mogao da ga unapredim. Vrlo je bilo lako i straight forward ali znam da su sada promenili proces selekcije te je dosta teži i ima 3 kruga intervjua.
Korisno? 0
Iskustvo
31.05.2023
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Junior Software Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Kao neko ko je počeo svoju karijeru u ovoj kompaniju krenuo bih od toga kako se kompanija odnosi prema novim zaposlenima. Kao i svuda sve zavisi od tima do tima ali u svoje ime mogu reći da sam prihvaćen i podržan sa svih strana. Došao sam kao student praktikant i nikada nisam problema ni da izađem zbog faksa ni da uzmem slobodnog vremena za učenje, šta više podstaknut sam da to radim. Što se tiče onboardinga i upoznavanja sa radom postoje više izvora kojima se možete okrenuti ukoliko negde zapne(druge kolege, kursevi, knowledge excange, eksterni support, itd.) i takođe svako dobija svog "Buddy-a" koji je tu da vas uvede i pomogne oko bilo kog problema. Kolege su opuštene, druženja i "fun session" su opšta praksa, tako da je druženje uvek super kada god napravite pauzu od posla i takođe u kancelariji postoje društvene igre i stvari kao što su bilijar, stoni fudbal, itd. tako da nikada nije dosadno. Kad sam kod kancelarije, dolaženje nije obavezno, na snazi je još uvek hibridno poslovanje što je vrlo bitna stavka. Suma sumarum, puno je pozitivnih utisaka i atmosfera i okruženje je idealno za kolege koji započinju svoju karijeru.

Zamerke

Pre svega onboarding proces je vrlo dug i kompleksan. Puno informacija ima efekat opterećenja na novo zaposlene što je nepotrebno po mom mišljenju. Druga stvar bi bila da postoji proces vezano za prilično bilo šta što možete zamisliti(neće imati internet na radnom laptopu ako ne podignete tiket) i to usporava vaš rad. Takođe kompanije je ogromna i samim tim tok komunikacije je spor i feedback, update ili tako nešto ume da se čeka dugo. Poslednja stvar bi bila striktna za moju poziciju, a to je da su tehnologija i struktura projekata/koda vrlo zastarele. Kod je takođe star i ume usporavati sajtove/aplikacije uz vrlo malo dokumentacije koja ide uz njih. Promeniti sve to je vrlo teško i mukotrpno zbog veličine kompanije i njene organizacije.

Tehnologije

JavaScript jQuery HTML5 CSS3 ReactJS Amazon S3
Korisno? 0
Iskustvo
24.05.2023
4 Preporučuje

Business Analyst

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Junior-friendly kompanija sa dosta benefita. Ok pristup prema zaposlenima i dobri medjuljudski odnosi. Na ovoj poziciji sam stekao dobro znanje i razumevanje trzista u kojem firma posluje.

Zamerke

Ponekad je bilo stresno na radnom mestu, ali ne cesto.

Korisno? 0