O kompaniji
54
Iskustva
7
Plate
10
Poslovi
CAKE.com logo

CAKE.com

4.8

Iskustva

4.8 100%

Menadžment kompanije

4.6

Beneficije

4.7

Balans karijera-privatni život

4.5

Timska atmosfera

4.9

Zadovoljstvo projektima

4.8

Mogućnost napredovanja

4.4
Intervju
31.05.2023
Negativno iskustvo

Junior Java Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Aplicirao sam preko HelloWorlda, nakon čega odmah sledeći dan dobijam mejl gde se opisuje da postoje tri "intervjua", dakle, prvo se radi test i ukoliko se pozitivno odradi sledi HR razgovor, nakon čega ide tehnički intervju sa Engineering Leadom. Test je lagan, neke osnove SQLa, XSS-a, osnove Jave i dva zadatka sa algoritmima. Potrebno je da kamera bude uključena tokom izrade testa. Nakon što sam prošao test, usledio je HR razgovor gde mi je objašnjeno o čemu se firma bavi, vrlo pozitivno iskustvo. Rečeno mi je da sam prošao HR i da sledi tehnički intervju. Što se tiče tehničkog intervjua, pitanja su neka osnova, tipa, koja je razlika između server side rendering i client side rendering, šta je dependency injection u Springu i osnove Jave. Lični utisak oko ovog intervjua je da je potrebno dati kandidatu više prostora da kaže nešto, jer je većina razgovora bila jednosmerna, ali to ne mora biti nužno negativna stvar. Na kraju sam čekao dve nedelje za odgovor i na kraju sam bio odbijen uz obrazloženje da traže nekog sa "malo specifičnijim znanjem i iskustvom", iako je opis posla Junior pozicija. Intervju ocenjujem negativnim jer smatram da je predugačko trajao (dve nedelje se čeka odgovor tek nakon zadnjeg intervjua iako je dosta vremena uloženo.), a i stekao sam utisak da kompanija traži nekog sa znanjem mediora da obavlja posao juniora.
Korisno? 0
Intervju
21.05.2023
Negativno iskustvo

Front end developer

Bez ponude za posao

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Izrada jedne stranice u html scss. Onda hr razgovor. Onda tehnicki razgovor. Sami razgovori su jako prijatni. Datu stranicu je jako tesko zavrsiti u datom roku mozda jos pola sata da je duza izrada. takodje posle svega sam dobio odgovor da sam task nije bio zadovoljavajuci i kao ne zadovoljavajuce su stavili stvari tipa koristio si before i after a mogao je span i tako nekoliko stavki koristio si ovo a moglo je ono gde pritom nigde nije bilo izjasnjeno da mora span npr ili da mora to nesto drugo. Takodje za izradu sajta dobijete figma design gde vam kazu da morate da ga pratite pixel perfect a kada koristite te velicine oni se posle zale sto ste stavili fiksnu visinu i sirinu elementa. Ja mislim da osobe koje pregledaju vas zadatak nisu bas upucene sa instrukcijama koje dobijete kada ga radite ili makar takav utisak ostavljaju.
Korisno? 4
Iskustvo
07.05.2023
4 Preporučuje

JavaScript Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Nema nikakvog ogranicenja u broju dana koji se rade od kuce, niti je potrebno slati bilo kakvu molbu ili najavu da ce se raditi od kuce, sto je veliki plus. Projekti si zanimljivi i nimalo monotoni, organizacija je odlicna, tacno se zna ko sta radi i kome je potrebno obratiti se za pomoc, kada dodje do problema.

Zamerke

Prevelik posao obavlja relativno mali broj ljudi

Korisno? 1
Intervju
27.04.2023
Pozitivno iskustvo

Content Writer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Nakon apliciranja sam jako brzo dobila odgovor (3 dana). Dalji proces selekcije podrazumeva vrlo kratak zadatak kojim proveravaju znanje jezika, veštinu pisanja, itd. i onda HR i stručni intervju.

Pitanja sa intervjua

 • Kako se usavršavaš kao pisac?
 • Kako izgleda tvoj proces pisanja teksta?
 • Kako proveravaš autoritet resursa?
Korisno? 0
Iskustvo
27.04.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Content Writer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Kompanija je odlična i posvećena svojim zaposlenima, što se i vidi od samog starta - maltene od prvog mejla. Prosto ni sama nisam očekivala da će HR tim biti toliko stručan i toliko prijatan za saradnju, ali prevazišli su sva moja očekivanja. A onda sam se oduševila i kad sam počela da radim. CAKE.com se zaista brine o svojim zaposlenima, i stavlja akcenat na njihovo zadovoljstvo - kako svojom karijerom tako i balansom poslovnog i privatnog života. Radim već pola godine ovde i nijednom nisam imala nikakvo neprijatno iskustvo, tim mi je fantastičan, svi nadređeni su spremni da pomognu u svakom trenutku, i neguje se vrlo zdrava kultura u kompaniji. Sve u svemu, jedno izuzetno pozitivno iskustvo!

Zamerke

Apsolutno nijedna zamerka

Korisno? 1
Intervju
03.04.2023
Pozitivno iskustvo

QA Intern

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvo se radi test informatičke pismenosti koji je lak, jer vam se daje da koristite internet, onda ukoliko to prodjete zakazuju grupni intervju gde je koncept da svako digne ruku i odgovori na data pitanja vezana za QA manual koja su osnovna(niže ću vam reći sva pitanja sa grupnog intervjua) i na kraju vam kažu da će da vam jave kroz 3 nedelje da li ste primljeni na praksu ili ne, generički mail odbijenice u mom slučaju. Trudite se da upadnete u oko članovima QA tima, da se javljate i ponavljate i da se istaknete, jer se to traži. Morate da budete dosadni i da se gurate za apsolutnu svako pitanje, pa iako se neko prvi javio, a vi se javite da dopunite. Nemojte dolaziti nespremni. Nije vam osigurana praksa ako ste završili kurs ili imate neki sertifikat, ako ste to već radili, ni ako znate i dižete ruku, treba samo naći način da vas neko primeti i zapamti, da ostavite utisak, jer je milion kandidata. Nadam se da ću nekome pomoći. Srećno svima.

Pitanja sa intervjua

 • Šta je Test Case?
 • Da li mozeš da mi kazes razliku izmedju actual i expected rezultata?
 • Da li si čuo za pozitivne i negativne test caseve? Koja je razlika?
 • Da li znaš neki primer za test case, da li ti pada nešto na pamet?
 • Gde sve mogu da se pišu test casevi?
 • Da li treba testirati u ranijoj fazi ili kasnije?
 • Da li ste čuli za retesting i regresiono testiranje?
 • Kako bi tvoj bug report izgledao? Šta bi stavio sve?
 • Koja je razlika izmedju severity i priority?
 • Gde se piše bug report?
 • Šta je bloker?
 • Ko može da prijavi bug? Ko sve može da pronađe BUG?
 • Da li neko zna koji je životni vek buga ? (Bug life cycle)
 • Kome bi se obratio kada treba da se nesto testira, ali nemas dovoljno informacija?
Korisno? 7
Intervju
28.03.2023
Pozitivno iskustvo

Software QA (Manual) Intern

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je trajao malo jace od cetiri nedelje. Prvi deo selkcije je provera kompjuterske pismenosti koji se radio putem Google Meet-a u trajanju do 30 minuta. Pitanja kojih se secam su: Sta je 5G, PNG, RGB, html, url, za cega se primenjuje Kotlin, Swift, sta je QA, koliko ima bytes u 1Kb, sta je MP3, vremenske zone, sta je precica za full-screen na tastaturi, sta je postman, sta je FAQ, operativni sistem windows 11, sta ke Linuks, sta je precica na tastaturi ctr+z, http... Prosao sam test i usao u drugi krug selekcije, a to je grupni tehnicki intervju koji je trajao 60minuta i gde odgovaras na postavljano pitanje. Nisam prosao selekciju i koliko sam razumeo zbog iskustva u Frontendu.

Pitanja sa intervjua

 • Sta je test case?
 • Sta je test okruzenje?
 • Sta se radi kad se test case ne moze reprodukovati?
 • Razlika izmedju blocker vs. high priority?
 • Koje aplikacije se koriste u manuelnom testiranju?
 • Razlika izmedju regresion testiranja i re-testinga?
 • Sta je bug?
Korisno? 1
Intervju
04.03.2023
Pozitivno iskustvo

QA

Bez ponude za posao

Intervju veoma lak

Online intervju

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Korektno, brzo i bez presije. Radi se onlajn test informatičke pismenosti (lak, dozvoljeno guglanje) a zatim se zakazuje grupni onlajn tehnički intervju, nisam mogao iz ličnih razloga da se pojavim na zakazani datum pa su mi izašli u susret i zakazali drugi termin. Na tehničkom intervjuu kliknete ako hoćete da date odgovor ili dopunite odgovor drugog kandidata. U poređenju sa drugim intervjuima na kojima sam bio (programiranje) ovaj je toliko lak i uprošćen da ja ne znam kako bih ga još dodatno "ublažio" da neko traži to od mene. Što se tiče samih zaposlenih koji su postavljali pitanja sve je prošlo korektno, uvek kada ste kao kandidat na tehničkom intervjuu mođe da vam se učini da su oni koji vas ispituju nadmeni, oštri i slično ali to je zato što jednostavno nikada nije prijatno kada vas neko propituje a njihov posao je da saznaju koliko znate.

Pitanja sa intervjua

 • Što se tiče prvog testa tu su uobičajena pitanja sa ponuđenim odgovorima - Šta je Linux ? - Šta znači QA ? Jedino pitanje van IT je bilo da ako je u Beogradu 13:00 h a šaljete mejl u San Francisko koji treba da stigne na početak njihovog radnog vremena u 07:00h ć, koliko će vremena proći pre nego što pročitaju mejl ? Prilično sam siguran da sam pogrešno kliknuo na odgovor ali sam ipak prošao u dalji krug. Što se tiče grupnog intervjua tu se sve vrti oko Bug i Test Case.
Korisno? 5
Intervju
28.02.2023
Pozitivno iskustvo

Software developer

Bez ponude za posao

Kako je izgledao proces

Regrutacija se sastoji od hr intervjua, tehničkog intervjua i zadatka. Ljubazni i prijatni ljudi u svim delovima regrutacija.
Korisno? 1
Iskustvo
27.02.2023
5 Preporučuje

Projekt Menadzer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Odlicna kompanija, odlicni proizvodi, strucan kadar i odlicna organizacija. Nemam zamerke.

Zamerke

Coing je jedina kompanija u kojoj nisam nasla ni jednu zamerku.

Tehnologije

MySQL Angular Android ReactJS
Korisno? 1