Upoznaj kompaniju

CCBill

CCBill
78 osoba prati ovu kompaniju

 

CCBill je vodeći globalni procesor plaćanja i e-commerce provajder. Sa obradom za više od milijardu dolara u transakcijama svake godine, CCBill ima pouzdane tehnike rešavanja problema, odličnu podršku potrošačima i invativna rešenja za podršku svim tržištima.

Kao deo strategije kompanije da poveća svoje globalno prisustvo, otvorili smo kancelariju u Srbiji, gde nam je cilj da regrutujemo talentovane IT profesionalce da rade na sledećoj generaciji proizvoda kompanije.


2353 W. University Dr. Tempe, AZ, Sjedinjene Američke Države
clientsupport@ccbill.com
021 451 297
https://www.ccbill.com

O nama

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Pročitaj više
Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto
Najbolji proces selekcije u 2019. – IT industrija – 2. mesto

Naši ljudi

marijana.jpg

Marijana Golijanin

QA Engineer

​"Kolega mi je preporucio CCBill i jako mi je drago sto sam se zaposlila i sto i ja sada iz prve ruke mogu da ga preporucim vama. Projekat na kom radim je zanimljiv i dinamican, saradnja u timu je odlicna, atmosfera je drugarska i svi su spremni da pomognu ako treba. Svidja mi se sto sam ovde upoznala mnogo dobrih ljudi, pa ih cesto ne gledam samo kao kolege, nego kao prijatelje."
bojana.jpg

Bojana Dobran

Product Marketing Manager

​„U kompaniji sam više od četiri godine i za to vreme sam napredovala od marketinškog pisca do menadžera proizvodnog marketinga. Plata je korektna, projekti su dinamični i uvek ima nešto novo da se nauči. Tim je sjajan i volim da provodim vreme sa kolegama i privatno. Mislim da na svim pozicijama ima prostora za usavršavanje i napredak, a da se trud lako prepoznaje i dobro nagrađuje.“
branka.jpg

Branka Mijatović

HR Manager

"Prednost rada u kompanijama koje razvijaju sopstvene proizvode je u tome sto se akcenat stavlja na kvalitet u odnosu na kvantitet. Takodje, uspeh proizvoda je zajednicki uspeh i stoga se stavlja akcenat na rast i razvoj svakog pojedinca u skladu sa zeljama i potrebama. Atmosfera u timovima je veoma podrzavajuca i nekada imate utisak da radite sa najboljim prijateljima a ne sa kolegama. Visi menadzment je veoma pristupacan i uvek uz vas da odgovori na sva vasa pitanja."

Poslovi

1 / 11

Technical Writer

Beograd, Novi Sad
28.10.2021.

Cloud Engineer III

Beograd, Niš, Novi Sad
24.10.2021.

PMO Director

Beograd, Novi Sad
21.11.2021.

Junior Project Manager

Beograd, Niš, Novi Sad
28.10.2021.

Business Process Analyst

Beograd, Niš, Novi Sad
08.10.2021.

Technical Writer

Beograd, Novi Sad
23.09.2021.

Business Process Analyst

Beograd, Niš, Novi Sad
01.09.2021.

Technical Writer

Beograd, Novi Sad
30.07.2021.

IT Insajder

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije CCBill

Datacenter Automation Developer

potvrđen LinkedIn profil
 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
 • Opšti utisak o kompaniji:
Pozitivni utisci o kompaniji
Jedna od najboljih kompanija trenutno u Srbiji
Odlican HR
Sjajne kolege
In-house razvoj
Zamerke kompaniji

preporučujem

Merchant Support Specialist

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Remote
bez ponude za posao
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Prijavio sam se pre jedno 2 nedelje za poziciju Merchant Support Specialist preko infostud-a. Prošle nedelje dobijam poziv od HR CCBill-a, pita da li možemo da zakažemo intervju jer im je moj CV bio zanimljiv. Danas smo imali intervju i iskreno pitao sam da li možemo da ga prekinemo pre vremena. Nit ja mogu da lažem kako baš imam neopisivu želju tu da radim, nit HR može da se pretvara da sam dobar kandidat za poziciju i da mi postavlja pitanja nevezana za to samo da prođe vreme.
Pozitivne stvari: Brz proces, za malo manje od nedelju dana je sve završeno. Takođe, čuo sam da daju dobre plate (makar na srpskom nivou).
..mada i te pozitivne stvari nisu toliko dobre ako se uzme u obzir da pod a) se jako teško nalaze kandidati koji će da rade ovo, pod b) da je jako zahtevno i ubija zdravlje i pod c) plate na Američkom nivou su mizerne. Rang je 600 - 800 evra, jedno duplo ispod minimum wage u Americi.
Loše stvari: Work-life balans na apsolutnoj nuli i sadržaj sa kojim se radi je sumnjiv.
Radi se sa adult contentom, kako sam ja shvatio iz intervjua, i malo po malo se spominju muškarci koji se skidaju (?).. znači ako nekome smeta to nemojte se prijavljivati. Pre intervjua ni reči o tome. Radno vreme je od 9 uveče do 6 ujutru i smena se ne menja s tim što je trenutno (i samo trenutno) rad od kuće. Nakon korone se navodno radi iz kancelarije. Razlog toga je što se radi po Američkom vremenu. E sad vidi, ako radiš do 6 i spavaš do 2 popodne (ako uspeš tj, ko zna kad ćeš zaspati) ostaje ti 7h do posla. Em ti je poremećen san, em ti propada zdravlje, em moraš još kasnije do kancelarije da odeš. Radije bih radio od 6 do 6, makar da se ispavam kao čovek.

Software Operations Engener

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Novi Sad
odbio/la ponudu
Intervju veoma lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Inicijalan razgovor sa HR, potom su mi javili da ću imati tehnički razgovor sa šeficom HR-a i team lead-om. Posle tog tehničkog razgovora, sam imao drugi tehnički razgovor sa team lead-om i menadžerom Software Operations službe. HR je iz Srbije, dok je tim međunarodni. Tehnički intervjui su bili na engleskom. Nakon par dana veoma lepa i primamljiva ponuda za posao. Svi iz CCBill kompanije sa kojima sam pričao su bili neverovatno ljubazni i fini, a HR moram posebno da pohvalim. Bukvalno su navijali za mene kao što bi radili prijatelji. Mislim da je ova kompanija sjajno mesto za zaposlenje. Ja sam odbio ponudu samo zato što sam imao i drugu, nešto bolju i gde bih radio sa tehnologijama koje bolje poznajem. Imam i dalje osećaj krivice što sam takve divne ljude odbio. Toplo preporučujem.
Pitanja sa intervjua
 • Kakvo iskustvo imaš sa scripting-om i programiranjem?
 • Sa kojim jezicima si radio?
 • Da li si radio sa Perl programskim jezikom?
 • Koju metodologiju koristiš u rešavanju problema?
 • Kako radiš trijažu problema, odnosno kako utvrđuješ prioritet problema?
 • Navedi primere kriznih situacija u kojima si rešavao probleme.
 • Na koji način sarađuješ sa kolegama?

Software engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
HR intervju - Opste informacije i predstavljanje kompanije kandidatu. Pitanja o prethodnom iskustvu, o stavkama navedenim u CV-ju. Bez nepotrebnih i glupih pitanja. U jednom trenutku se konverzacija prebacuje na engleski i potrebno je i tu odgovoriti na par pitanja. Regruterka je bila izuzetno ljubazna, tako da je sam intervju protekao u odlicnoj atmosferi. Tehnički intervju - Tehnicki intervju je bio na engleskom jeziku, sa dva developera iz Srbije i jednim sa Malte. Trajanje 1h. Pitanja srednje tezine, od principa OOP-a, Solid principa, preko pitanja vezana za Javu, Spring i Baza podataka itd. Bilo je moguce cesto navoditi i primere iz svog iskustva kao deo odgovora na pitanje, i to je, cini mi se, ostavilo pozitivan utisak na intervjuere. Nakon tehnickog intervjua zakazan je jos jedan kraci razgovor, gde su me upoznali sa buducim team lead-om. Ukratko su opisani tim, projekti, tehnologije koje se koriste, nacin rada u firmi. Cilj je bio da transparentno i konkretno prikazu na cemu ce se raditi i u kom timu, pre davanja i prihvatanja ponude.

QA

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Inicijalni razgovor sa HR dobar, a onda ti kazu da ce ti se javiti sa feedback-om. I prodje mesec dana i niko ni da posalje mail da kaze da ne odgovarate. Ljudi iz HR bi stvarno trebalo da obrate paznju na to.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Plate

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  Software Developer
  1 plata
  1600 EUR / mesečno
  1600 1600

  Software Engineer
  2 plate
  2050 EUR / mesečno
  1500 2600

  Test Engineer
  1 plata
  900 EUR / mesečno
  900 900

  IT Help Desk / Support
  1 plata
  750 EUR / mesečno
  750 750

 • APR

  Copyright © 2021 ·
  Made with in Subotica.
  Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.

  Postavi pitanje poslodavcu

  Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
  Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.

  Uporedi kompanije

  Uporedi kompaniju CCBill sa kompanijom:


  Uspešno
  Neuspešno urađena operacija
  Prijavi se u svoj nalog
  Zaboravljena šifra?

  Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.  Prijava putem društvenih mreža

  Kontaktiraj nas

  Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu.

  Potvrdi

  Greška