O kompaniji
Iskustva
Plate
Poslovi
Calix d.o.o. logo

Calix d.o.o.

Oceni kompaniju

O nama

Calix je osnovan 2005. godine i za 16 godina postojanja postao je veoma uspešna kompanija za uvoz i distribuciju pića u Srbiji. Poseduje širok spektar domaćih i stranih žestokih alkoholnih pića, piva i vina, ali i bezalkoholnih pića. Fokus Calix-a su snadbevanje maloprodajnih objekata, odnosno prodavnica alkoholnih pića i trgovinskih lanaca, te od skoro i online mrežne platforme. Pored ritejla, Calix dobar deo svog portfolija plasira i u HORECA kanale. Trenutni asortiman uključuje više od 2000 artikala, među kojima su mnogi poznati brendovi koje kompanija Calix uvozi, ali pored toga vrši i distirbuciju domaćih brendova. Danas je Calix jedna od vodećih kompanija na teritoriji Srbije, bar kada je reč o spiritima, ali i kompanija koja je uvek na strani kupaca kao snažan partner i podrška. Zbog svoje pozicije na tržištu u mogućnosti je da ponudi najbolje cene svojim kupcima, te i da im omogući maksimalan profit i stručan ekspertski savet.

Kupci – partneri Calix-a u mogu da očekuju stalnu profesionalnu podršku Calix-ovog tima, koja je zasnovana na dugogodišnjem iskustvu u pozicioniranju žestokih alkoholnih pića, vina, piva i bezalkoholnih pića.Calix u svom portfoliju poseduje asortiman od preko 300 vrsta raznih viskija, više od 200 rumova, oko 100 vrsta džinova i veliki broj vina i piva. Pored toga, Calix je poznat po tome što u svom asortimanu ima u ponudi ekskluzivni japanski viski, kao što su na primer Yamazaki ili Hibiki.

Trenutna, ali i buduća misija Calix-a je da ponudi tržištu Srbije najbolja alkoholna pića sveta. Calix je svojim pozicijama koje je izgradio, u mogućnosti da na srpsko tržište plasira retke brendove iz celog sveta. U skladu sa poslovnom politikom i prema definisanom odnosu prema kupcima Calix organizuje i prezentacije, degustacije i tejstinge, ali i slične edukativne radionice.

Vizija je da prateći internacionalne trendove, pokuša da implementira i integriše ekskluzivu na domaće tržište. Moto je – “Ono što je danas trend na visoko-razvijenim tržištima, sutra može biti na policama srpskih trgovinskih lanaca i u ponudi HORECA kanala”.

Calix uvozi i distribuira na srpsko tržište i barsku opremu iz Italije, ali i nudi veliki asortiman specijaliteta iz celog sveta, koje je veoma teško nabaviti u redovnim kanalima prodaje. Ovo nisu svakodnevni artikli, već gastronomsko - hedonistička ekskluziva, namenjena onima sa istančanim ukusom i prefinjenim manirima. Retki i specijalni artikli koje možete pronaći u ovoj kompaniji, jedan su od argumenata i ono što Calix odvaja od konkurencije.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Bore Stankovića 8b, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 23-91825