O kompaniji
14
Iskustva
7
Plate
Poslovi
Danieli Systec Engineering logo

Danieli Systec Engineering

3

Iskustva

3 43%

Menadžment kompanije

2.7

Beneficije

3.4

Balans karijera-privatni život

1.3

Timska atmosfera

2.7

Zadovoljstvo projektima

3.1

Mogućnost napredovanja

2.7
Iskustvo
16.03.2024
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

L1 automation specialist

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Само речи хвале. Код њих сам завршио стручну праксу где сам за месец дана научио више него на мастер студијама. После праксе сам остао код њих да радим мастер рад где су максимално изашли у сусрет. Интервју за посао је био лаган јер су ме већ познавали са праксе. Што се тиче посла, јако је интересантан, динамичан и уносан. Ради се махом у иностранству (теренски по фабрикама) за дневнице (сваки дан ван србије). на послу никад није досадно и постоје могућности за учењем, напредовањем, упознавањем људи и ширењем професионалне мреже. Истина, овај посао и породицу/пријатеље је немогуће избалансирати али не може и јаре и паре. Све у свему, идеална прилика за младе људе који би да огромном брзином стекну нова знања, искуства и новац.

Zamerke

за сад (две године у фирми, годину и по проведених на терену) нема

Korisno? 0
Intervju
26.01.2024
Negativno iskustvo

Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi krug: Formalni razgovor sa menadzmentom kompanije gde vam predstavljaju kompaniju, kao i uslove rada, nakon toga vas pitaju u vezi prethodnog radnog iskustva i vasih potrazivanja po pitanju plate. Drugi krug: Neko od seniora iz kompanije vam posalje zadatke preko mail-a gde trebate napraviti GUI aplikaciju kao i napisati SQL upite Treci krug: Obavezen lekarski pregled koji morate proci (oni vam daju uput i proporuku u koji dom zdravlja da idete)
Korisno? 0
Iskustvo
26.01.2024
1 Ne preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Plata

Zamerke

1. Odnos prema zaposlenom: Tretiraju Vas kao roba, idealno bi bilo da nemate porodicu i zivot van posla. 2. Napredovanje: Ne postoji ni u teoriji, ljudi rade duze od 10 godina na istoj poziciji, a povisice svake prestupne godine. Ja je nisam docekao za skoro 2 godine. 3. Prekovremeni rad: Kada vas kompanija posalje na rad van Srbije, radite 6 dana u nedelji, 10 sati dnevno. Na jednom "terenu" putovalo se 1h u jednom smeru, te zapravo ste 12h dnevno van stana. 4. Menadzment: Vidno istraumiran od dugugodisnjeg rada koji redovno ukjucuje drame, svadje, poneki sudski spor i mobing 5. Tehnologije: Bukvalno pre 30 godina projekat koji se kao modernizuje, gomila nesredjenog "legacy" koda za koji niko ne zna sta radi, koji Vi trebate nadograditi i prilagoditi klijentu Zanimljivosti: Sav visoki menadzment drze Italijani, nizi posrednicki za nas drze Hrvati, a kancelarijski najnizi Srbi. Desava s vremena da neko dobije otkaz ukoliko se zameri nadredjenom (pa i za sitnice).

Tehnologije

C# C
Korisno? 1
Intervju
21.12.2023
Pozitivno iskustvo

Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Poslala CV direktno HR-u. Prvo intervju sa menadžmentom i IT timom, uopšteno o sebi i kompaniji. Poslali su mi par zadataka da uradim za nedelju dana. Nakon toga opet intervju sa IT timom, da prodiskutujemo o rešenjima zadataka. Voditelj(onaj ko je zadužen za tvoju poziciju) je vrlo prijatan čovek.
Korisno? 0
Iskustvo
21.12.2023
3 Ne preporučuje

Commissioning software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Plata.

Zamerke

Danas za sutra mogu da te zovu da ideš na sajt, rad 10 sati dnevno, prekovremeno naravno nije plaćeno. Italijani nisu baš za saradnju. Obećali povećanje plate koje nije isplaćeno. Pošto je posao terenski, privatni život ne postoji.

Tehnologije

C# Oracle Microsoft TFS Microsoft SQL Server C .NET Core
Korisno? 0
Iskustvo
15.11.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Level 1 programmer (internship)

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Posle tri meseca na praksi i nakon toga tri meseca izrade master rada pri firmi Danieli Systec Engineering, pri čemu sam skoro svakodnevno bila prisutna u firmi, mogu da kažem da je mladom i neiskusnom inženjeru u svakom trenutku obezbeđena podrška. Inženjeri su izuzetno saradljivi i spremni da izdvoje vreme da pomognu i posavetuju, dok su ostali (IT stručnjaci, HR) izuzetno ljubazni, ali kako nisam ostala u firmi, nisam imala mnogo dodira sa njima. Za praksu je ovo iskustvo značajno (zbog savladavanja praktičnih aspekata a i ostvarenih kontakata) a kome odgovara dinamika posla gde se često putuje, verujem da vredi - u Srbiji ne postoji mnogo firmi gde inženjer automatike ima priliku da učestuje u razvoju softvera za automatizaciju, već se uglavnom radi održavanje postojećeg sistema. Ovde to nije slučaj, i posao je izuzetno zanimljiv, iako zahtevan, i dobra je prilika za mlade i ambiciozne.

Zamerke

Jedina zamerka je što je teško uklopiti privatni život sa profesionalnim, zbog čestih putovanja u inostranstvo na duže vreme. To je priroda posla, tako da i ne može se reći da je zamerka, prosto nekome odgovara a nekome ne. Takođe bih pomenula da ovo nije razlog zbog čega nisam ostala u firmi, već mogući nastavak školovanja u inostranstvu.

Korisno? 1
Intervju
05.09.2023
Pozitivno iskustvo

System Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je bio korektan. Bilo je tehničkih pitanja kao i procene ličnosti zbog čestih i dugih službenih putovanja. Ponuda je bila prezentovana na intervjuu. Dve nedelje nakon toga mi je javljeno da sam prošao proces selekcije i ponovljena mi je ponuda sa intervjua.
Korisno? 0
Iskustvo
05.09.2023
4 Preporučuje

L1 automation specialist

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Velika kompanija koja je u svetskom vrhu u pogledu tehnologija za proizvodnju i obradu čelika. Odlična za rad i sticanje iskustva. Zanimljivi projekti i ogromno kolektivno znanje koje kolege dele. Rad sa modernom opremom u veoma poznatim okruženjima koje omogućuje praćenje trendova u industriji i automatici, koje se retko nudi u drugim kompanijama. Česta službena putovanja po celom svetu gde su pored terenskog dodatka u potpunosti plaćeni i prevoz i smeštaj (taksi, rent-a-car, avionske karte...). Menadžment u Srbiji krajnje fer i korektan, spreman da izađe u susret u svakom trenutku.

Zamerke

Česta službena putovanja koja traju po nekoliko meseci zbog čega teško uskladiti privatni život i posao.

Korisno? 1
Iskustvo
13.06.2023
2 Ne preporučuje

Mechanical design specialist

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Mogućnost dobijanja povišice prilikom davanja otkaza ili pretnjom prelaska u drugu kompaniju.

Zamerke

Prisutna slatkorečivost uprave u Srbiji kao i pričanje o konstantnom napredovanju u karijeri, dok zapravo tokom rada dešava se suprotno - stagniranje. Sama karijera se neće pomeriti sa mrtve tačke jer su glavni u timu već tu izabrani i nema daljih promena. Dok se svakodnevno priča o napredovanju koje zavisi isključivo i samo od tebe to u stvarnosti zavisi od nekoliko faktora, a pre svega tvog ličnog podilaženja nadređenima u Srbiji. Zapravo sve uloge su već dodeljene i tvoje je da budeš crtač. Odlazak u Italiju je na prečac, loše organizovan i tamo se radi minimum 9,5 sati dnevno, poželjno je i subotom (čitaj obavezno). Osim toga odlazak je neprijavljen, tamo ste zvanično turistički pa se potrudite da ne izgubite dokumenta (da vam ukradu pasoš) jer će Vas vratiti za Srbiju zbog komplikacija. Potencira se na angažovanju, davanju ideja koje u najboljem slučaju neće biti usvojene, a često će biti ismejane. Držanje u konstantnoj neizvesnosti i blebetanje o fleksibilnosti dok se broji svaki minut i kucaju se pauze na timsu. Osećaj tima i timskog duha ne postoji, u kancelariji vlada atmosfera neprestanog takmičenja i podilaženja Italijanima koji su kancelariju u Srbiji otvorili jer ima jeftinu radnu snagu(njihove reči). I naravno kad nekog nešto pitaš niko ništa ne zna i sve što su drugi radili nije dobro.

Tehnologije

Adobe Inventor
Korisno? 9
Iskustvo
15.02.2023
Potvrđen Linkedin identitet
1 Ne preporučuje

Mechanical design engineer

Prethodno zaposlen/a na određeno 1-2 godine

Pozitivno

Svadjanje na engleskom.

Zamerke

Izrabljivanje i konstantno drzanje radnika u strahu. Prekovremeni sati podrazumevani, a neplaceni. Fleksibilnost ne postoji ni u kom smislu. Informacije o putovanju od tri meseca u Italiju se dobijaju od danas do sutra. Mogucnost razgovora sa nekim o svom napretku, fidbeku, ugovoru, povisici ili slicno, ne postoji. Toksicna sredina. Konstantna zabrana i ogranicavanje slobode misljenja i iznosenja istog. Korporacijska hijerarhija kreirana tako da odgovornost ne pripada nikome. Nepostovanje ljudi. Pokusaj ukalupljivanja svakog ko zakoraci u korporaciju, nezavisno od njegovih zanimanja, skolovanja, zelja ili mogucnosti. Otkaz stize prvom prilikom u sred godisnjeg odmora i bez najave.

Tehnologije

AutoCAD Adobe Inventor
Korisno? 14