O kompaniji
Iskustva
Plate
Poslovi
Data Status d.o.o. logo

Data Status d.o.o.

Oceni kompaniju

O nama

Izdavačka kuća DATA STATUS osnovana je 1995. godine.  Počeli smo kao uvoznik knjiga i časopisa po porudžbini, a ubrzo zatim, delatnost smo proširili na oblast izdavaštva stručne literature. Danas smo jedan od vodećih regionalnih izdavača akademske i stručne literature u oblastima medicine, farmacije, stomatologije, sporta, ekonomije, menadžmenta i učenja stranih jezika.  U našem bogatom portfoliju nalazi se više od 300 naslova najpoznatijih svetskih izdavača i autora koje smo preveli na srpski jezik, kao i eminentnih domaćih stručnjaka.

Od 2012. godine, svoju izdavačku delatnost proširil smo i na oblast udžbenika za srednju medicinsku i srednju ekonomsku školu. Svi naši udžbenici akreditovani su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Krajem 2015. godine počeli smo da razvijamo portfolio edukativnih i interaktivnih dečjih knjiga. Tako smo svoje poslovno opredeljenje zasnovano na unapređenju i širenju znanja, na najbolji način prilagodili interesovanjima najmlađih čitalaca. Dečje knjige DATA STATUSA prepoznaju se na policama knjižara i biblioteka po kvalitetu sadržaja i štampe, ali i originalnosti koncepta i dizajna. Zato su vrlo brzo postale omiljeno štivo dece uzrasta od 6 meseci do 14 godina i njihovih roditelja.

Pored izdavačke delatnosti i uvoza, odnosno naručivanja knjiga i časopisa iz inostranstva, DATA STATUS je prisutan i u oblasti maloprodaje stručne literature i udžbenika za osnovne i srednje škole. U našim knjižarama u Beogradu, pored naših izdanja, zastupljena su izdanja svih relevantnih domaćih i svetskih izdavača, kako na srpskom, tako i na stranim jezicima.

Delatnost po kojoj smo jedinstveni u Srbiji je i ponuda međunarodnih elektronskih baza podataka iz oblasti medicine i farmacije, koja je rezultat dugogodišnje saradnje sa vodećom svetskom kompanijom Wolters Kluwer Health .

Duboko verujemo da širenjem novih znanja dajemo šansu zdravijem životu, uspešnijem biznisu, boljoj komunikaciji i savremenijem obrazovanju. Na tom uverenju počiva i misija DATA STATUSA, koju već dve decenije sa velikim ponosom i zadovoljstvom dosledno ispunjavamo u saradnji sa našim čitaocima i partnerima.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Milutina Milankovića 1/45, 11070 Beograd - Novi Beograd, Srbija
011/263-65-14 0800 300 033