EXECOM

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije EXECOM

  (9 utisaka)
78% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
4.3
beneficije

4.1
mogućnost napredovanja

4.4
balans između karijere i privatnog života

Front End Developer (posao ili praksa)

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi intervju i testiranje: test se radi na laptopu, dozvoljeno korisćenje interneta za frontend poziciju, za backend nije. Nakon položenog testa radi se zadatak od kuće 7 dana, nakon toga ide tehnički intervju. Sve u svemu, pozitivno iskustvo, devojka koja radi kao HR je veoma prijatna i ljubazna. Razgovor sa njom je bio opušten, postavljala je standardna pitanja tipa "zašto si odlučio da upišeš baš taj smer koji si studirao", ali i druga pitanja manje vezana za posao (small talk). Mana im je što primaju kandidate za praksu unapred, pa postoji ogromna lista čekanja.

utisak sa intervjua postavljen: 03.11.2019.

Software Developer

Milos B.
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Proces selekcije se sastoji iz dva kruga. U prvom krugu se radi pismeni OOP test i razgovor sa HR-om. U drugom krugu tehnički intervju sa senior developerom u trajanju od oko sat vremena. Na tom tehničkom intervjuu sam odgovorio na 90 posto pitanja tačno i sve je izgledalo kao da sam zadovoljio. Nakon nedelju dana mi stiže mejl gde mi čestitaju na uspešnom testiranju, ali da, nažalost, trenutno nemaju otvorenu poziciju i projekat na koji bi mogli da me ubace, te da se strpim neko vreme. Što je najgore od svega, poverovao sam im i čekao da se ukaže prilika naredna 3 meseca. 4 meseca nakon mog "uspešno prođenog testiranja" vidim da organizuju jednomesečnu praksu za poziciju na koju sam konkurisao. Na tu praksu sam se takođe prijavio čisto da vidim da li bi me primili i da li stvarno nije bilo otvorenog mesta za mene ranije. Naravno, ni na praksu me nisu pozvali, tako da nemam ništa pozitivno da kažem za ovu kompaniju. Laži, neprofesionalizam i gubljenje tuđeg vremena i živaca.

utisak sa intervjua postavljen: 23.04.2019.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Software Developer


  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen Više od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Zanimljivi projekti. Lepi tim bildinzi. Ozbiljni klijenti. Posvećenost kvalitetu. Dosta se može naučiti od iskusnih kolega. Voće i sokovi u kuhinji. :)
Skromne plate: kao medior ili senior radićete za 15-20% iznosa koji firma fakturiše klijentima za vaše angažovanje, a kao junior za svega 10%. Vašim radom se finansira IoT startup WolkAbout od koga vi nikada nećete imati nikakve koristi. Na primer: angažovanje jednog mediora se fakturiše 40 evra na sat, dok je njegova neto plata 800-900 evra
Zamerke kompaniji
(i to 500 evra preko računa, ostatak u koverti). Zbog toga je u poslednje vreme otišao veliki broj kvalitetnih ljudi, nekoliko desetina njih, što ne potpada u normalnu fluktuaciju zaposlenih. Nekada je ovo bila najbolja firmi u NS, ali je to davna prošlost kada u IT sektoru nije bilo ozbiljne konkurencije. Pojedinci veruju da rade za najbolju i najbrže rastuću firmu ikad i ponekad s nipodaštavanjem govore o konkurenciji. Dakle, prisutna je arogancija bez pokrića i živi se od stare slave.
ne preporučujem
utisak postavljen: 18.11.2018.

Software Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Novi Sad
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Proces je trajao 3 nedelje. Prvo ide HR intervju koji je onako prilično opušten, upoznavanje, informacije o firmi itd. Nakon toga iduće nedelje je zakazan tehnički intervju koji se sastoji iz nekog logičnog zadatka koji se radi pola sata, pa se onda diskutuje o njemu u nastavku intervjua. Lično mišljenje da zadatak nije prilagođen poziciji za koju se aplicira i da oni to daju svima izgleda isto, niti je uopšte ugodno raditi ga pod tenzijom da li ćes i kako ga uraditi. Kažu da zadatak ne utiče kao nešto mnogo na ostatak intervjua, ali nisam tog mišljenja. Razgovor o tehničkim stvarima je bio sa jednim mlađim deckom koji je bio ok, opet sa tendencijom postavljanja pitanja malo mimo teme za koju se aplicira. To sve ukupno je trajalo oko 1h, možda malo više. Zatim kažu da će javiti rezultat do kraja nedelje, pa se ne jave, nego ih moraš podsećati da ti jave šta su odlučili da bi na kraju rekli kako je sve ok, ali ne mogu ponuditi poziciju jer nemaju projekat, a prvo su rekli da ne zapošljavaju ljude po projektu, nego da im uglavnom uvek treba ljudi. Tako da je moj opšti utisak da oni često tako rade intervjue da vide kakvih kadrova ima iako im ne treba u tom trenutku. Takođe, nisam stekao utisak da rade na nekim inovativnim stvarima.

utisak sa intervjua postavljen: 06.11.2018.

Software Developer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kolege koje nikad ne kažu NE na pitanje koje imate. Menadžment koji sasluša sve ideje. Projekti koji nisu u zastarelim tehnologijama.
Zamerke kompaniji
Nema dovoljno zajedničkih aktivnosti, timbildinga, itd.
preporučujem
utisak postavljen: 14.04.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Execom je kompanija posvećena razvoju kompleksnih softverskih rešenja. Osnovan 1995. godine, Execom svojom uslugom pokriva celokupni ciklus razvoja softvera — od ideje i dizajna do produkcije, testiranja i održavanja kompleksnih softverskih rešenja. 

Pod svojim krovom Execom okuplja preko 130+ IT inženjera sa širokim spektrom poznavanja različitih tehnologija kao što su C#, Java, C++, JavaScript, Swift, Objective C, kao i višedecenijskim iskustvom u testiranju softvera, oblikovanju klijentskih procesa i poslovnoj analizi. Kompanijski portfolio primarno čine tehnički izazovni dugoročni projekti u profesionalnim oblastima kao što su telekomunikacije, finansije i bankarstvo, hemijska industrija, transportni sistemi itd. Execomovi projekti realizuju se uz poštovanje najviših standarda i sertifikata za globalnu klijentelu koju čine kompanije iz Holandije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Švajcarske, SAD, Belgije, Austrije itd. 

Execom je aktivno investiran u profesionalni razvoj svojih zaposlenih kroz interne prezentacije, radionice i tehničke klubove, kao i eksterne obuke i usavršavanja, posete konferencijama itd. Pored toga, zaposlenima su omogućene raznovrsne timske aktivnosti i benefiti usmereni ka zdravom životnom stilu i postizanju adekvatne ravnoteže između profesionalnog i privatnog života. Kompanija nudi i klizno radno vreme (sa dolaskom između 7h i 10h), kao i opciju rada od kuće pet dana mesečno. 

Oglasi za posao (trenutno 9 aktivnih oglasa)

Android Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced with software development for 3+ years, with solid understanding of the entire mobile development life cycle; Experienced with Android Studio/Java/Kotlin... (pročitaj oglas)

C++ Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced with C/C++ development, 3+ years; Experienced with Linux; Experienced with Source control tools; Comfortable to work with new technologies... (pročitaj oglas)

Front-end Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced in Frontend software development, 3+ years; Experienced with JavaScript Frameworks (Angular, React); Proficient with HTML/CSS, Javascript; Familiar with Responsive design... (pročitaj oglas)

Java Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced with Java development for 3+ years; Familiar with some of the web frameworks and tools(Spring Core, Spring MVC, Spring Data, Spring Boot, Hibernate)... (pročitaj oglas)

iOS Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced with software development for 2+ years, with solid understanding of the entire mobile development life cycle; Experienced with XCode/Objective C/Swift... (pročitaj oglas)

Xamarin Developer

Novi Sad

Experienced in software development for 4+ years, with solid understanding of the entire mobile development lifecycle; Experienced with .NET framework for 2+ years... (pročitaj oglas)

DevOps Engineer

Novi Sad

Experienced with basic network and system administration, and security; Familiar with Linux; Familiar with cloud-based services and tools (AWS, Azure)... (pročitaj oglas)

.NET Developer

Novi Sad, Subotica

Experienced with .NET development for 3+ years; Familiar with some of web frameworks and tools (WCF, Visual Studio, Entity Framework, ASP.NET, ASP.NET Core, Web API); Familiar with Cloud technologies (optional)... (pročitaj oglas)

Data/BI Engineer

Novi Sad

Familiar with object-oriented programming; Familiar with the basics of the Microsoft .NET technology stack and C#; Familiar with the concept of relational databases (experience with Microsoft SQL Server is a plus)... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
EXECOM
Adresa
Bulevar vojvode Stepe 50
Datum osnivanja
22.01.1997.
PIB
101690600
Matični broj
08649588
Poslovni naziv
EXECOM DOO NOVI SAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Branko Milikić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija