Upoznaj kompaniju

FIS

150 osoba prati ovu kompaniju

FIS (Fidelity Information Services) je globalni lider u razvoju softverskih rešenja i usluga za finansijsko tržište.


Bulevar Milutina Milankovića 136b Beograd, Srbija
getinfo@fisglobal.com
http://www.fisglobal.com

O nama

FIS (Fidelity Information Services) je globalni lider u razvoju softverskih rešenja i usluga za finansijsko tržište.
Sa sedištem u Džeksonvilu, Florida, kompanija globalno broji 53000 zaposlenih i preko 20000 klijenata u 130 zemalja. Naša tehnološka rešenja omogućavaju milijarde transakcija godišnje i novčani obrt od preko 9 milijardi dolara. FIS se nalazi na listi Fortune 500 kompanija i član je Standard & Poor’s 500® Indexa.
Naši klijenti su finansijske institucije, banke, osiguravajuća društva, brokerske kuće i sl. medju kojima su: ING, Citi Bank, Bank of England, Bank of Ireland, Bank of America, Barclays, Eurobank, Societe Generale, OTP banka itd.

Kancelarija u Beogradu je počela sa radom 2003. godine, kao manji tim programera koji je radio na razvoju jednog proizvoda – Sierra, koja je i danas bitan deo našeg portfolia. Naša kancelarija je jedan od najvažnijih FIS development centara u svetu, koja danas broji preko 400 zaposlenih i razvija 13 proizvoda. Svaki od timova radi na razvoju kompleksnih finansijskih rešenja, koristeći različite tehnologije (Java, C#, C++, Python..).

Možemo se pohvaliti značajnim brojem zaposlenih koji su u kompaniji od samog osnivanja, koji svojom ekspertizom pružaju priliku mladima da kroz program prakse upotpune fakultetsko znanje i steknu praktično iskustvo u IT industriji.

Za više informacija o otvorenim pozicijama posetite naš sajt: FIS Careers

Pročitaj više

Beneficije

Godišnji odmor i slobodni dani Zdravlje Fleksibilno radno vreme Obuke, konferencije Hrana i piće Zabavni sadržaj Wellness Rad od kuće Sport i rekreacija Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Naši ljudi

vanja.jpg

Vanja Cvetković

Senior C# Developer

Moj put u FIS-u od praktikanta do senior programera bio je pun izazova na različitim projektima i tehnologijama. Na tom putu stekao sam veliko iskustvo i znanje uz pomoć svog mentora i drugih eksperata koje sa ponosom nazivam svojim kolegama i prijateljima. Za mene baš ta prijateljska atmosfera unutar timova i firme potkovana brojnim sporednim aktivnostima poput košarke, plivanja, skijanja i stonog fudbala čini rad u FIS-u pravim užitkom.
kristina.jpg

Kristina Medić

Business Analyst

FISu sam se priključila 2014. godine. Iako sam imala prethodno radno iskustvo, ne znate šta da očekujete na novom početku. A mene je dočekala: prijatna radna atmosfera, interesantni ljudi, prijateljsko raspoloženje, organizovana obuka i mentorstvo, veliko poverenje i stalni vetar u leđa. Ovo je sve posebno značajno imajući u vidu da to na čemu ovde radimo koriste velike svetske finansijske institucije na čiji pomen vam zastane dah. To je nešto što predstavlja konstatni izazov i motivaciju. A posebno je dragoceno kad ti kolege u medjuvremenu postanu i prijatelji.
boris.jpg

Boris Rosić

Senior Technical Architect

U kompaniji sam već 16 godina na različitim projektima i pozicijama gde sam stekao bogato profesionalno iskustvo i konstantno se usavršavao. Dinamičan posao i prijatno radno okruženje, kao i činjenica da radim na proizvodima koje koriste globalni finansijski giganti predstavljaju snažnu motivaciju za mene. A rad sa kolegama koji su mi u medjuvremenu postali prijatelji čini da odlazak na posao predstavlja pravo zadovoljstvo.

Poslovi

1 / 13

Credit Consultant

Beograd
31.07.2021.

IT Insajder

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije FIS

Devops Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Online
odbio/la ponudu
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
2 tehnicka intervja za 2 razlicita tima, Oba intervjua su vodila 2 pretpostavljam juniora iz tih timova + menadzer. Pitanja setaju random od basic stvari kao na primer ls i grep, od aws-a do azure-a i od linuxa do windowsa. Poslednji razgovor sa Direktorom firme gde mi je on predstavio njihove benefite i ponudu, Odbio sam ponudu jer je bila daleko ispod cifre koju sam im dao na pocetku. U sustini ok proces ali veliki minus za gubljenje mog vremena ako su vec znali da ne mogu da mi daju ponudu ni blizu cifre koju sam trazio.
Pitanja sa intervjua
 • Kako bi izlistao direktorijum na linuxu?
 • Kako bi pronasao odredjeni string u file-u?

Software Engineer

 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
 • Opšti utisak o kompaniji:
Pozitivni utisci o kompaniji
Dobra organizacija, visoki standardi u radu, kvalitetne kolege, dobar balans između poslovnih obaveza i života.
Zamerke kompaniji
Nema ih.
preporučujem

Software engineer

 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
 • Opšti utisak o kompaniji:
Pozitivni utisci o kompaniji
Puno dana odmora i siguran posao.
Zamerke kompaniji
Kompanija funkcionise kao drzavna firma, ko hoce da radi, njega zatrpavaju poslom, dok one koji mrcvare ne cimaju. Mogucnost za napredovanje je minimalna i uglavnom se dobija cerekanjem pravim ljudima. Izrazavanje svog stava koji nije u skladu sa mentalitetom mase je nepozenjan. Radi se po principu cuti i radi sto ti se kaze, ne pametuj. Primaju ljude "na veliko" od kojih je vecina sa prakse i koja se samo utapa u taj sistem. Postoje ljudi koji imaju titule seniora a nemaju znanje ni na mediora.
ne preporučujem

Senior Software Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju veoma lak
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Medior developeri sa poprilicno ogranicenim tehnickim znanjem poprilicno konfuzno vode intervju. Pitanja na juniorskom nivou. Ukoliko seniori zele da ustede vreme neka obidju ovu kompaniju.

Senior Software Developer

Nemanja T., Beograd
odbio/la ponudu
Intervju srednje težine
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Tehnicki intervju od skoro 2h jako velikog obima raznih pitanja. Na kraju su oni morali da idu zbog sastanka :D U drugom krugu mnogo prijatniji i relaksiraniji razgovor sa timom iz Amerike. U trecem krugu razgovor sa HR-om.
Pitanja sa intervjua
 • SOLID principi
 • osnovni koncepti u C#: immutability, interfaces, threading....
 • REST (Status Codes, principi...)
 • U razgovoru sa timom iz Amerike vise logicka pitanja: kako bi se refaktorisao primer lose napisanog koda, sta ne valja u prikazanom parcetu koda itd...
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Plate

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  QA Specialist
  2 plate
  1025 EUR / mesečno
  450 1600

  Business Analyst
  2 plate
  800 EUR / mesečno
  500 1100

  Software Developer
  9 plata
  1634 EUR / mesečno
  1200 2500

  Software Engineer
  10 plata
  1548 EUR / mesečno
  1150 2000

  Test Engineer
  2 plate
  1375 EUR / mesečno
  1350 1400

  UX/UI Designer
  1 plata
  2300 EUR / mesečno
  2300 2300

  DevOps Engineer
  1 plata
  1183 EUR / mesečno
  1183 1183

 • Copyright © 2021 ·
  Made with in Subotica.
  Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
  FIS - proslava 15 godina

  Postavi pitanje poslodavcu

  Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
  Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.

  Uporedi kompanije

  Uporedi kompaniju FIS sa kompanijom:


  Uspešno
  Neuspešno urađena operacija
  Prijavi se u svoj nalog
  Zaboravljena šifra?

  Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.  Prijava putem društvenih mreža

  Kontaktiraj nas

  Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu. Ukoliko želiš da tvoj upit bude prosleđen poslodavcu, klikni na Pitaj poslodavca.

  Potvrdi

  Greška