O kompaniji
3
Iskustva
2
Plate
Poslovi
Google logo

Google

5

O nama

Google je američka multinacionalna korporacija specijalizirana za internetske servise i proizvode, koji uključuju internetske reklamne tehnologije, pretragu, internetsko skladištenje i softver, dok se veći dio profita ostvaruje preko AdVordsa. Brzi rast od osnivanja je povukao lanac proizvoda, nabavki i partnera iz Googleove pretraživačke mašine .

Oni nude internetske usluge kao što su softver za produktivnost uključujući e-poštu (Gmail), internetsko spremanje podataka (Google Drive), uredski paket (Google Docs) i društveni mrežni servis (Google+). Desktop-proizvodi uključuju aplikacije za internetsko pregledanje, organizovanje i uređivanje slika i brzo dopisivanje. Kompanija drži razvoj Android mobilnog operativnog sistema i samopreglednički Chrome OS[9] za netbook poznat kao Chromebook.

Google se snažno uključio u komunikacijski hardver: ima partnerstvo sa velikim elektronskim proizvođačima[10] u proizvodnji svog „visoko-kvalitetnog i jeftinog“[11] Nekus uređaj i kupljenog Motorola Mobiliti u maju 2012.[12] U 2012, infrastruktura optičkih vlakana instalirana je u gradu Kanzas za opremanje Google Fiber radio servisa.

Kontakt

1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA
(650) 253-0000