Grid Dynamics

Ti si predstavnik ove kompanije?

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Grid Dynamics

  (3 utiska)
100% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
5
beneficije

5
mogućnost napredovanja

4.7
balans između karijere i privatnog života

Site Reliability Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period manje od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kompanija je za svaku preporuku - ekipa je uglavnom mladja, ofis je odlican na odlicnoj lokaciji, oprema sa kojim se radi vrhunska. Kolege bas znaju znanje i vrlo rado ga dele, tehnologije i toolovi su poslednje generacije i u skladu sa klijentima koji su najvece Americke kompanije poput Google-a, Apple-a, Raymond James-a, AEO-a... I vrlo bitno, ne radi se u Open Space-u, nego po kancelarijama sto je danas retkost i nudi se mogucnost relokacije u USA.
Zamerke kompaniji
SRE ekspertiza u kompaniji je tek pocela da se primenjuje i jos uvek fali malo da sve dodje na svoje mesto.
preporučujem
utisak postavljen: 15.03.2020.

Site Reliability Engineering

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju težak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Intervju sa HRom je bio više nego prijata. Tehnički razgovor je bio malo teži, ali ubedljivo najjzanimljiviji do sada.
Pitanja sa intervjua
  • Kako bi na Unix/Linux sistemu proverio koja je enviroment variabla iskorišćena u nekom procesu (recimo 2281)?

utisak sa intervjua postavljen: 12.03.2020.

UI Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju težak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 4 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi korak je bio razgovor sa regruterom, momkom koji pedantno i opušteno radi svoj posao. Predstavljena mi je kompanija, njeni klijenti odnosno projekti, interni procesi i koje benefite kompanija pruža svojim zaposlenima. Ubrzo nakon toga smo se dogovorili za tehnički intervju, svakako najizazovniji a s druge strane jako prijatan, koji su vodila dva vrhunska UI developera. Posle kraće pauze od dve nedelje, ponuđen mi je projekat. Do zvaničnog potpisa me je delio još razgovor sa Delivery Manager-om koji mi je predstavio sam projekat, njegovu organizacionu strukturu, potencijalna zaduženja i generalno, rekao bih, medjusobno upoznavanje. Samo ozvaničenje saradnje je bilo vrlo efikasno.
Pitanja sa intervjua
  • Akcenat je svakako bio na razumevanju samog JavaScript programskog jezika, osnovnih struktura podataka i algoritamske složenosti. Takodje, bila su mi postavljena i pitanja vezana za lično profesionalno iskustvo.

utisak sa intervjua postavljen: 11.03.2020.

Support Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Kako je izgledao proces
Pozvan na intervju jedan na jedan sa HR u njihovom office-u. Momak iz HR-a, onako nonšalantnan, opušten, sa ciljem da ostavi utisak fleksibilnosti. Tokom intervjua, postavio mi je pitanje vezano za ugovor ili agenciju. Pošto sam odbio agenciju, rekao mi je da ipak u periodu od 3 meseca bih morao raditi preko agencije koju oni otvaraju za/umesto mene i sve papire završavaju, pa nakon toga bih bio prebačen na ugovor, kao razlog navedeno je, da je potrebno toliko vreme da oni mene citiram, "uvedu u sistem i reše svu komplikovanu papirologiju". Naravno, u ovom objašnjenju momak iz HR-a se vidno izgubio, jer sam uočio sumnju i to njhovo muljanje i tretiranje ljudi, za koje svi znaju kako je, ali se prave ludi i ćute, "ne vide". Drugi krug zakazan, intevju je bio sa mladim gospodinom iz Poljske, koji nije znao ni profesionalno ni kulturno da se predstavi, a engleski jezik mu je bio jako loš i nerazumljiv, pa sam ga ja uredno ispravljao potpitanjima i tako je prošao intervju. Na 90% pitanja sam dao tačan odgovor, za šta postoji i dokaz, ali momak loše govori engleski i loše formuliše pitanja, pa je samim tim bio i jako nervozan i nesiguran tokom intervjua. Toliko. Feedback nikakav od strane HR-a nisam dobio, niti me je momak pitao za moj feedback, a poslao sam mu poruku da smo završili intervju i da me kontaktira ako želi da čuje i moj feedback. Prošlo je neko vreme, i da stvar bude još interesantnija, taj isti momak iz HR-a mi nudi putem mejla onako ponovo nonšalantno, ponudu za poziciju koja je na višem nivou od prethodne, sa sve porukom napisanom putem mejla, "Hej, setio sam se tebe, imamo novu otvorenu pozicju, šaljem ti test, pa kada uradiš vrati". Kako to da se setio baš mene, i nudi poziciju bolju od prethodne itd. Stvar je jasna, neprofesionalnost, veze i vezare, malverzacije, nameštanja. Sve ono od čega ovaj narod beži da se suoči da kaže pravu istinu kako stoje stvari, pogotovu u IT-u. Ljudi odoše iz zemlje, uveliko i odlaze.

utisak sa intervjua postavljen: 09.03.2020.

UI Engineer Intern

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd, Srbija
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Nakon što sam putem mejla kontaktiran od strane njihovog rekrutera, zakazali smo HR intervju za juniorsku poziciju. Sam intervju je bio jako profesionalan i sigurno najbolji koji doživeo, zato što se intervjuer stvarno potrudio da istraži o meni i delovao je jako samouvereno i da zna šta radi. Predstavio mi je kompaniju i uslove u kojima se radi i popričao sa mnom o mom prethodnom iskustvu. Nakon HR intervjua, usledio je tehnički intervju naredne sedmice gde su me dva programera ispitivala do najsitnijih detalja kako funkcioniše JavaScript. Intervju je takođe bio fenomenalan, definitivno se vidi da momci znaju baš dosta, tako da su testirali koliko znam pitanjima koja su bila i jako teška. Poslednji intervju sam imao sledeće sedmice gde sam preko Zoom call-a razgovarao sa Delivery Manager-om iz Rusije gde sam imao pitanja o tome kako bih se snašao u određenim situacijama na poslu i slično. U međuvremenu, otvorila se pozicija za praksu, pa sam se, za svaki slučaj, i tu prijavio. Zbog prakse sam imao dodatni korak - razgovor sa mentorom. Taj intervju je bio takođe razgovor o mom prethodnom iskustvu i projektima na kojima sam radio. Bilo je opušteno i zaključili smo da je idealno da započnem praksu, kako bih popunio rupe u znanju koje sam imao. Nakon celog procesa, dobio sam ponudu za UI Engineer praksu koju sam prihvatio.
Pitanja sa intervjua
  • Pitanja su obuhvatala sledeće oblasti: Types, Scopes, Hoisting, Closures, Objects, Prototypes, "this", Functions, DOM, Transports, HTML5 API's, HTML / CSS, JS Core, kao i mini zadatke na licu mesta.

utisak sa intervjua postavljen: 02.03.2020.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Ti si predstavnik ove kompanije?


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Grid Dynamics je kompanija koja se bavi razvojem softvera za klijente iz USA i proglašena je za jednog od vodećih provajdera ovih usluga za Fortune 500 klijente koji prolaze kroz proces digitalne transformacije. Pokrenuta pre 13godina, kompanija danas ima kancelarije u deset gradova u Rusiji, Ukrajini, Sjedinjenim Američkim Državama, Poljskoj i Srbiji i 1300 zaposlenih. Beograd je sedmi grad u kome smo otvorili kancelarije, u februaru 2018. godine.

Najveći broj klijenata nam dolazi iz Fintech i Retail industrije, a pored razvoja softverskih rešenja u oblasti web developmenta radimo i na projektima iz domena Data Science-a, Machine Learning-a i BigData-e.

Radimo sa mnogim open-source tehnologijama i pored internih platformi koje smo razvili za usavršavanje naših inženjera trudimo se da doprinosimo i široj zajednici. Naše kolege redovno pišu tekstove za naš blog i govore na najpoznatijim konferencijama širom sveta.

Verujemo da svaki pojedinac može da dostigne svoj maksimum ukoliko mu se omoguće mnogobrojne opcije zaprofesionalno usavršavanje. Velika većina našeg menadzmenta su kolege koje su počele svoje karijere u Gridu, napozicijama inženjera. Definišite pravac u kome želite da se usavršavate i imaćete našu podršku.

Neke karijerne ciljeve nije moguće ostvariti samo na lokalu - zbog toga vam nudimo mogućnost dužih poslovnih putovanja kod klijenata u Sjedinjene Američke Države. Dodatno, za one koji žele i da se zadrže u novom okruženju nudimo opcije relokacije u SAD ili u neki od naših razvojnih centara u Evropi.

Svesni smo da ćete biti produktivniji i uspešniji u dobro organizovanom, podsticajnom i opuštenom okruženju. Zbog toga puno ulažemo u kreiranje atraktivnog i funkcionalnog kancelarijskog prostora, sadržajnog benefit paketa i fenomenalnih dogadjaja.

Pridruživanjem Gridu postajete deo velike i globalne porodice i sasvim sigurno dobijate priliku da sarađujete saljudima koji imaju kreativan pristup razmišljanju i rešavanju problema. To je ono sto nas čini jakom i uspešnom kompanijom!

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
GRID DYNAMICS
Adresa
Bulevar Mihaila Pupina 115, Beograd - Novi Beograd
Datum osnivanja
11.6.2018
PIB
110853938
Matični broj
21393916
Poslovni naziv
Grid Dynamics DOO Beograd - Novi Beograd
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Sergii Taradai - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)

QA Specialist

1 plata
1045 EUR / mesečno
1045 1045

Software Engineer

1 plata
2050 EUR / mesečno
2050 2050

DevOps Engineer

1 plata
1000 EUR / mesečno
1000 1000
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija