HDL Design House d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije HDL Design House d.o.o.

  (3 utiska)
100% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.7
beneficije

3
mogućnost napredovanja

1.7
balans između karijere i privatnog života

Verification Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Prva prilika posle studija, rad za internacionalne firme.
Zamerke kompaniji
Preveliki pritisak na ljude, neiskrenost menadžmenta i prema klijentima i prema zaposlenima.
P.S. Nije lepo predstavljati se imenom i prezimenom osobe koja ne postoji. Mislim na komentar pre mog.
utisak postavljen: 30.03.2019.

Junior/Senior Verification Engineer

Nenad K., Beograd
odbio/la ponudu
Intervju veoma lak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Pozvan sam na razgovor sa direktorom. Došao sam iz Niša i on mi je rekao da se uklapam u profil njihove firme, ali da prvo mora da obavim razgovor s psihologom kako bi oni videli "s kim imaju posla". Na žalost, tog dana psiholog nije mogao da razgovara sa mnom pa sam morao ponovo iz Niša da dolazim kod njih. Nakon raznih testova i praznih priča s psihologom isti mi je postavio dijagnozu da sam na granici da počnem da pijem lekove. Tog trenutka sam se samo nasmešio i rešio da ne radim u toj firmi, šta god mi ponudili. Psiholog nema pravo da postavlja medicinske dijagnoze i deli lekove. Inače, indirektno mu nisam dozvolio da mi postavlja pitanja lične prirode.
Pitanja sa intervjua
  • Da li si mučio životinje?

utisak sa intervjua postavljen: 25.12.2018.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Senior Verification Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od sedam godina
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Potrebno je samo proći test inteligencije i ne postoji tehnički intervju. Uglavnom se zapošljavaju samo kandidati sa ETF. Prvih 3-6 meseci je samo obuka, ugovori su odmah na neodređeno, početne plate su solidne. Odmah stičete priliku da radite za vrhunske kompanije u USA.
Zamerke kompaniji
Za neke od junior inženjera deluje da su zalutali u ovu oblast (chip design and verification) pa im sve smeta. Pri kraju projekta postoji pritisak da se dosta stvari završi.
preporučujem
utisak postavljen: 03.12.2018.

Inženjer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Firma zapošljava uglavnom ljude bez iskustva i obezbeđuje trening za nove inženjere, radi se za poznata imena iz sveta, dobra za sticanje početnog iskustva i prvi posao, moderne kancelarije, plaćeno privatno medicinsko osiguranje, plate su u rangu drugih firmi - ni bolje, ni gore.
Zamerke kompaniji
Projekti za velike klijente su mahom dosadni, a često se radi i za više firmi uporedo, pa dolazi do kašnjenja - ne postiže se očekivani napredak pa se ljudi često nađu u situaciji da moraju da budu kreativni u smišljanju izgovora za kašnjenje ili rade mnogo posle kraja radnog vremena. Kad se podvuče crta, ovo je šljakerska firma, kao i more drugih kod nas.
utisak postavljen: 12.08.2018.

Junior Verification Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Nadam se da će nekom pomoći moje iskustvo. Naime, drugi krug razgovora se obavlja sa psihologom, gde radite niz testova od opšte kulture do slaganja slagalice. Pita vas vrlo intimna pitanja vezano za porodicu, partnera, prijatelje i pritom izvodi niz zaključaka kojima vas vređa i vrlo provocira. Poenta je da se ostane hladne glave i da se ne reaguje na provokacije.

utisak sa intervjua postavljen: 06.09.2017.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Preduzeće HDL Design House iz Beograda osnovano je 2002. godine i bavi se istraživanjem, razvojem i projektovanjem u oblasti mikroelektronike i informacionih tehnologija. U oblasti projektovanja i verifikacije SoC i ASIC kola HDL Design House učestvuje u razvoju nekoliko generacija vrhunskih proizvoda koji se  koriste u oblasti mobilne telefonije, OMAP, HDMI, DVB-T, računara, bežičnih sistema, memorija i mrežne opreme. HDL Design House razvija sopstvene proizvode iz oblasti IP core (digital/analog) i verification IP. 

Preduzeće sarađuje sa svetski poznatim kompanijama iz ove oblasti kao što su: Infineon, Intel, Siemens (Medical Department), Spansion (najveći svetski proizvođač NOR fleš memorija), Ericsson, Texas Instruments, Broadcom, CEVA, Cadence, Transwitch... 

Tokom 2010. i 2011. godine HDL Design House je završio strateške investicije i potpuno kompletirao skup vrhunskih softverskih alata (od kompanija Cadence i Magma) i druge potrebne opreme, tako da sada poseduje potpuni kapacitet projektovanja i verifikacije , kompleksnih digitalnih i analognih System-On-Chip (SoC) IC kola i to u najnaprednijim tehnologijama (TSMC/UMC  - 90nm, 65nm, 40nm i 28nm) HDL Design House posluje u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001 za upravljanje  kvalitetom i ISO 27001 za upravljanje bezbednošću informacija.

Oglasi za posao (trenutno 1 aktivan oglas)

Firmware Engineer

Beograd  • Rok: 14.11.2019

The successful candidate will have proven industry experience driving system architecture, from initial prototypes to production code. Master's or Bachelor's degree in Computer Science, Computer Engineering, Electrical Engineering or related... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
HDL DESIGN HOUSE
Adresa
Golsvortijeva 35
Datum osnivanja
01.03.2002.
PIB
101514945
Matični broj
17376667
Poslovni naziv
PRIVREDNO DRUŠTVO HDL DESIGN HOUSE ZA INŽENJERING I KONSALTING EXPORT-IMPORT DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD (VRAČAR)
Delatnost kompanije
7219 Istraživanje i razvoj u ostalim prirodnim i tehničko-tehnološkim naukama
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Predrag Marković - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Uspešno
Neuspešno urađena operacija