HDL Design House d.o.o.

Arhivirani utisci o kompaniji HDL Design House d.o.o.

Recenzije starije od 2 godine

Junior/Senior Verification Engineer

Nenad K., Beograd
odbio/la ponudu
Intervju veoma lak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Pozvan sam na razgovor sa direktorom. Došao sam iz Niša i on mi je rekao da se uklapam u profil njihove firme, ali da prvo mora da obavim razgovor s psihologom kako bi oni videli "s kim imaju posla". Na žalost, tog dana psiholog nije mogao da razgovara sa mnom pa sam morao ponovo iz Niša da dolazim kod njih. Nakon raznih testova i praznih priča s psihologom isti mi je postavio dijagnozu da sam na granici da počnem da pijem lekove. Tog trenutka sam se samo nasmešio i rešio da ne radim u toj firmi, šta god mi ponudili. Psiholog nema pravo da postavlja medicinske dijagnoze i deli lekove. Inače, indirektno mu nisam dozvolio da mi postavlja pitanja lične prirode.

Senior Verification Engineer

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od sedam godina
  • Opšti utisak o kompaniji:
Pozitivni utisci o kompaniji
Potrebno je samo proći test inteligencije i ne postoji tehnički intervju. Uglavnom se zapošljavaju samo kandidati sa ETF. Prvih 3-6 meseci je samo obuka, ugovori su odmah na neodređeno, početne plate su solidne. Odmah stičete priliku da radite za vrhunske kompanije u USA.
Zamerke kompaniji
Za neke od junior inženjera deluje da su zalutali u ovu oblast (chip design and verification) pa im sve smeta. Pri kraju projekta postoji pritisak da se dosta stvari završi.
preporučujem

Inženjer

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
Pozitivni utisci o kompaniji
Firma zapošljava uglavnom ljude bez iskustva i obezbeđuje trening za nove inženjere, radi se za poznata imena iz sveta, dobra za sticanje početnog iskustva i prvi posao, moderne kancelarije, plaćeno privatno medicinsko osiguranje, plate su u rangu drugih firmi - ni bolje, ni gore.
Zamerke kompaniji
Projekti za velike klijente su mahom dosadni, a često se radi i za više firmi uporedo, pa dolazi do kašnjenja - ne postiže se očekivani napredak pa se ljudi često nađu u situaciji da moraju da budu kreativni u smišljanju izgovora za kašnjenje ili rade mnogo posle kraja radnog vremena. Kad se podvuče crta, ovo je šljakerska firma, kao i more drugih kod nas.

Junior Verification Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Nadam se da će nekom pomoći moje iskustvo. Naime, drugi krug razgovora se obavlja sa psihologom, gde radite niz testova od opšte kulture do slaganja slagalice. Pita vas vrlo intimna pitanja vezano za porodicu, partnera, prijatelje i pritom izvodi niz zaključaka kojima vas vređa i vrlo provocira. Poenta je da se ostane hladne glave i da se ne reaguje na provokacije.

Junior Analog Engineer

Nikola P., Beograd
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi krug je predstavljao kratak (<10 min) razgovor sa inženjerom, kao neka vrsta upoznavanja, bez detalja pošto sam konkurisao za poziciju juniora. Drugi krug je poprilično dug (>2h) razgovor sa psihologom koji podrazumeva različite testove inteligencije kao i vrlo neprijatan test ličnosti, koji sadrži vrlo lična pitanja o odnosu sa članovima porodice, devojkama... Na kraju razgovora se dobije i "dijagnoza". Pretpostavljam da je koncept tog razgovora da kandidata izloži stresu, pa da se vidi njegova reakcija. Posle par dana sam dobio poziv za treći krug razgovora i ponuđen datum, za koji sam odmah rekao da mi ne odgovara i da može bilo koji drugi dan, pre ili posle ponuđenog. Vrlo neljubazno mi je rečeno da ona to mora sad opet da organizuje, ali da će mi do kraja dana javiti novi termin, što naravno nije učinjeno. Posle 2 dana sam dobio email obaveštenje da nisam prošao selekciju. Sve u svemu vrlo neprijatno iskustvo, a pouzdano znam da je to ustaljen način na koji vrše selekciju.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška