0
tamarachat.jpg
Upoznaj kompaniju

HelloWorld

HelloWorld.rs je najposećeniji sajt za zapošljavanje IT-evaca u Srbiji. Naša misija je da zapošljavanje u IT industriji učinimo lakšim i bržim. Korisnici sajta nam nisu samo brojka u bazi (ovo nije demagoška žvaka, prim.aut.), već smo pasionirano posvećeni povezivanju tech talenata sa odgovarajućim poslovnim prilikama.


Korzo 1, 24000 Subotica, Srbija
kontakt@helloworld.rs
+381 (0)24/41-55-644

O nama

Daleko u neistraženim zaleđima jedne zabačene oblasti zapadnog spiralnog kraka IT Galaksije nalazi se plavo-beli sajt HelloWorld.rs, lansiran davne 2015. godine. Svega troje neumornih ekscentrika ga je vaspitalo i dizalo na noge. Danas ga neguje petoro vizionara, koji ozbiljno shvataju svoju misiju menjanja statusa quo na domaćem IT tržištu.

Na sajtu se svakodnevno postavljaju IT oglasi za posao, najave dešavanja i aktuelnosti iz IT sveta, a korisnici imaju priliku i da napišu svoja iskustva o radu ili sa intervjua u IT kompanijama (IT Insajder). Štedimo vreme za informisanje o poslodavcu, jer smo za svaku kompaniju prikupili javno dostupne podatke – čime se bave, kakve su im finansije i broj zaposlenih, kako im izgledaju prostorije, gde se nalaze... I time želimo da vam ubrzamo i olakšamo odluku da li je neki poslodavac dovoljno zanimljiv za vas.

2017. godine pokrenuli smo altTab - prvi domaći servis koji obrće proces zapošljavanja. altTab omogućava kandidatima kontakt sa poslodavcima koji su u mogućnosti da ispune njihove uslove, a poslodavcima da na brži i lakši način dođu do kvalitetnih kandidata.

Oprobali smo se i u režiserskim vodama – snimamo video sadržaj o IT kompanijama, sa ciljem informisanja kandidata i demistifikovanja procesa selekcije, timova, organizacije rada i vrednosti u domaćim kompanijama.

I tu se ne zaustavljamo :) To be continued...

Tech stack

PHP CodeIgniter gulp AngularJS Docker socket.io Solr MySQL

Beneficije

WELLNESS SISTEMATSKI ZDRAVSTVENI PREGLED OBUKE BIBLIOTEKA ZA ZAPOSLENE PROGRAM PSIHOLOŠKE PODRŠKE DOTACIJE ZA JASLICE TERETANA OBUKA VOZAČA
Dugogodišnjom saradnjom sa luksuznim subotičkim hotelom, naši zaposleni mogu da koriste wellness paket koji im pruža sledeće pogodnosti: masažu, saunu, đakuzi, slanu sobu i drugo.
U program društvene odgovornosti, integrisali smo i jednogodišnji sistematski zdravstveni pregled, potpuno besplatno za sve zaposlene, a koji podrazumeva sve neophodne preglede.
Svakodnevno se bavimo utvrđivanjem potreba za obukom i realizacijom istih. Kod nas su prisutne „in house“, otvorene, ali i interne obuke od strane zaposlenih koji često odlaze i na poslovne događaje.
Posedujemo korporativnu biblioteku koja sadrži veliki broj naslova iz različitih oblasti: menadžment ljudskih resursa, liderstvo, organizacija rada, komunikacije i marketing, informacione tehnologije.
U sklopu programa psihološke podrške svim zaposlenima su obezbeđeni individualni i grupni koučing i psihoterapijski susreti sa profesionalnim koučevima i psihoterapeutima koji im pomažu da razviju svoje potencijale i veštine, kao i treninzi na različite teme.
Za decu svojih zaposlenih, snosimo do 50% iznosa jaslica.
Obzirom na to da podržavamo sportske i rekreativne aktivnosti, obezbedili smo svojim zaposlenima neograničen pristup teretanama na više lokacija. Zaposleni ceo mesec i neograničeno mogu da ih koriste.
Našim zaposlenima pružamo finansijsku podršku za obuku i polaganje vozačkog ispita za dozvolu B kategorije, a za one koji imaju položeno, a nisu dugo vozili omogućavamo dodatne časove vožnje.

Naši ljudi

tamarap.jpg

Tamara Prodanović

Team Lead

Jedan sam od točkića motora razvoja sajta HelloWorld, a razgovor sa programerima mi i ponedeljak pretvori u praznik. Od samog starta sam imala careve u timu, dobrog mentora, kreativne izazove i igralište za inoviranje. Ovde sam spoznala šta znači biti zaljubljen u svoj posao i kako tu ljubav pretvarati u rezultate, a prijateljska atmosfera i odlični radni uslovi me nisu razmazili, već učinili ponosnim samoproklamovanim HelloWorld/Infostud ambasadorom.
db.jpg

Danijel Berkeš

Fullstack Developer

Pridruživši se HelloWorld ekipi shvatio sam da ne mogu bez frontenda i backenda zajedno, pa sam se pronašao kao fullstack. Pre HelloWorld ere sam proveo jedno vreme programirajući na blockchainu (pisao pametne ugovore u Solidity-ju - nikada ulagao u kriptovalute). Kada ne crtam kvazi UML dijagrame u rokovniku i ne programiram, gledam stand up komedije, slušam debate na YouTube-u i igram Assassin’s Creed (precizno Odissey). Dodatne veštine: stoni tenis, trikovi sa kartama.
tanja.jpg

Tatjana Obadić

Saradnik za komunikaciju sa posetiocima sajta i marketing

Kao master ekonomista zakoračila sam u magični IT svet (čitaj: pobegla iz banke). Svakodnevno osluškujem puls IT-jevaca kroz servis altTab, što me posebno raduje. Oglasi za posao su „my thing“, a očekujem barem recenziju na IT Insajderu za uspešno zaposlenje. Ukoliko ste postavili pitanje na kontakt@helloworld.rs, postoji velika verovatnoća da sam vam baš ja odgovorila. Ukoliko niste – jedva čekam da vas čujem.

Iz našeg pera

 • Ne mamite programera slađom šargarepom

  Plata mi nije važna. Reče niko nikad. Ipak, sigurna sam da IT-evce motivišu (i) neke druge stvari. U mit da su programeri pohlepni, a već imaju visoke plate, odavno ne verujem. (više)

 • Koliko se čaja popilo na HelloWorld čajanci?

  Tri kutije čaja, četiri panelistkinje, 80 radoznalih IT duša. Skoro dva sata diskusije o stanju na domaćem IT tržištu, a mogli smo komotno još toliko. Održana je druga po redu IT čajanka, u okviru Virtuelnih dana karijera i znanja. (više)

 • Moje pismo programerima

  Uskoro slavim trogodišnjicu druženja sa IT-evcima. Došlo je vreme da i ja vama otvorim dušu... (više)

 • Senior programeri, gde ste?

  Kroz razgovore sa HR-ovima IT kompanija zaključismo da su seniori u nekoj zemlji nedođiji. Kad ih ugledamo, radujemo im se kao Deda Mrazu. Jedan senior vam neće konkurisati na oglas za posao. Zašto? (više)

 • altTab – novi servis sajta HelloWorld.rs

  U protekle dve godine tim sajta HelloWorld.rs istraživao je srpsko IT tržište i osluškivao želje i potrebe domaćih IT-evaca. Došli smo do sledećeg zaključka – većina kvalitetnih, iskusnih IT-evaca je vrlo pasivna po pitanju traženja (novog) posla. (više)

  Poslovi

  1 / 7

  IT Insajder

  Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije HelloWorld

  Programer

  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na određeni vremenski period manje od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
  Pozitivni utisci o kompaniji
  Super radno okruženje, nasmejan i dobro raspoložen kolektiv. Stvari u ovom timu se odvijaju veoma brzo, mala količina sastanaka (skoro pa da ih nije ni bilo). Startup atmosfera. Odličan mentor koji je imao strpljenja i razumevanja za mene koji sam tada bio početnik.
  Zamerke kompaniji
  Ponekad sam imao osećaj kao da sam suvišan u timu (npr. rad na zadacima koji po mom mišljenju nisu bili bitni).
  preporučujem
  *Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

  Plate

  Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

  APR

  Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
  Made with in Subotica.
  Proces selekcije za IT pozicije u Infostudu

  Uporedi kompanije

  Uporedi kompaniju HelloWorld sa kompanijom:


  Uspešno
  Neuspešno urađena operacija
  Prijavi se u svoj nalog
  Zaboravljena šifra?

  Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.  Prijava putem društvenih mreža
  Facebook LinkedIn Google

  Kontaktiraj nas

  Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu. Ukoliko želiš da tvoj upit bude prosleđen poslodavcu, klikni na Pitaj poslodavca.

  Potvrdi

  Greška