IKOR Development Center d.o.o.

IKOR Development Center d.o.o.

4

Kontakt

Adresa Birčaninova 7, Beograd
PIB 110889474
MB 21398497
Zaposlenih 101-250
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

IKOR je kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja baziranih na Java tehnologiji i pružanjem konsultantskih usluga u poslovnim sistemima zasnovanim na SAP-u.

Njihov fokus je (ne isključivo) na finansijskom sektoru, pre svega osiguravajućim društvima. Upravo u tom tradicionalnom bogatom sektoru vidimo da inovacije i nove tehnologije dovode do uzbudljivih izazova, prilika i rezultata u procesu digitalne transformacije.

IKOR je kompanija iz Nemačke koja se bavi razvojem sopstvenih rešenja, implementacijom standardnih modula poput SAP-a i Guidewire-a, integracijom različitih sistema i savetovanjem svojih klijenata kako da unaprede svoje poslovanje. To je stabilna stalno-rastuća kompanija sa 20-ogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima koji su svetski lideri u svojim oblastima kao Allianz, Zurich Gruppe, EON, E-plus (Telefonica) itd. 

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije IKOR Development Center d.o.o.

Ocena (1 utisak)

4

Beneficije

4

Napredovanje

3

Karijera / privatni život

4

Preporuka

100%

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 28.06.2021.
4

Senior Software Developer

Preporučujem
Pozitivno

IKOR je ispostava istoimene nemačke konsultantske firme, sa dugogodišnjom istorijom saradnje sa različitim nemačkim osiguravajućim društvima. U pre Covid periodu, česta putovanja i rad kod samog klijenta su bila uobičajena.

Kada je u pitanju SAP, IKOR iznajmljuje svoje konsultante po modelu koji je tipičan za ovu vrstu posla. Kada se radi o razvoju softvera i rešenja koji nisu direktno povezani sa SAP-om, IKOR još uvek luta i traži svoje mesto.

Atmosfera i tim u Beogradu su odlični, sastavljeni uglavnom od junior programera. U firmi postoji ideja rasta i razvoja; svakog petka se redovno održava interna razmena znanja. Saradnja sa kolegama iz Nemačke, Poljske i Austrije je srdačna i dobra. U firmi su obavezni časovi nemačkog, pa je to super za ljude koji imaju želju da nauče ovaj jezik. Program beneficija je detaljno razrađen: plate su konkurentne a ukupni finansijski paket koji IKOR nudi svojim zaposlenima je iznad proseka na našem tržištu.

Zamerke

Projekti na kojima IKOR radi u velikoj meri zavise od klijenata. Dešava se da po nekoliko meseci nema projekata na kojima ljudi rade, ili da neki važni elementi razvojne infrastrukture (CI/CD, testna okruženja) nedostaju jer klijent nema mogućnosti ili znanja da ih pripremi.

Učenje nemačkog je divan benefit dok ne stignu prave obaveze na poslu - a onda postaje obaveza koja uzima nekoliko sati radnog vremena svake nedelje, a zadire i u privatno slobodno vreme. Šteta što je učenje stranog jezika obaveza a ne stvar izbora. Ovih rigidnosti (možda je to samo dosledno poštovanje pravila?) bude i u drugim segmentima života i rada.

Menadžment IKOR-a je ambiciozan; struktura globalne firme se menja i često se vrši akvizicija novih firmi. Ipak, budućnost će pokazati koliko je ovaj veliki brod zaista kompaktan i dorastao zahtevima tržišta.

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
5

Ove informacije su mi korisne

Oglasi za posao (0)

12.11.2021

Data Engineer

Beograd

12.12.2021.

Istekao

Podaci

Naziv IKOR Development Center d.o.o. Beograd
Poslovni naziv IKOR DEVELOPMENT CENTER
Delatnost kompanije 6201 Računarsko programiranje
Pravna forma Društvo sa ograničenom odgovornošću
Adresa Birčaninova 7, Beograd
Datum osnivanja 27.6.2018
PIB 110889474
MB 21398497
Zakonski zastupnici
Sebastian Herrgesell - Direktor
Dušan Jakšić - Direktor

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

1350

Software Developer 2 plate

MIN
1200
PROSEK
1350
MEDIJANA
1350
MAX
1500

Prosečna neto plata

2500

Software Engineer 1 plata

MIN
2500
PROSEK
2500
MEDIJANA
2500
MAX
2500