O kompaniji
35
Iskustva
11
Plate
1
Poslovi
Inspira grupa logo

Inspira grupa

4.7 251-500

O nama

Kompaniju Inspira grupa uspešnom čini tim od preko 300 kvalitetnih i vrednih ljudi, koji imaju zdrave i konstruktivne stavove prema životu, poslu i drugim ljudima.  To su ljudi koji ne beže od posla jer je to jedini način da dosegnu visoke kriterijume kvaliteta, kako poslovno, tako i privatno. Otvoreni za novo, nasmejani, fer prema sebi i drugima. U ambijentu međusobnog poštovanja i kolegijalnosti delimo znanje, uspehe i poraze. To nam je važno i to je ključ našeg uspeha. To su vrednosti Inspira grupe!
Inspira grupa je prilika da konstantno učite i usavršavate se, profesionalno i lično. U društvu profesionalaca i atmosferi vođenoj optimizmom to nije teško. Uz vas su uvek starije kolege koje nesebično dele svoja iskustva i kompanija koja mnogo ulaže u razvoj svojih zaposlenih. 

U Inspira grupi nije sramota ne znati, ali je važno saznati, pa svaka inicijativa za učenje nailazi na veliku podršku. Učimo o onome što nas interesuje i što nam je važno za posao. Sve u svemu, ne razdvajamo lično i profesionalno zadovoljstvo i zbog toga na posao dolazimo nasmejani.

Priznanja

Ovaj poslodavac odgovara na vaše prijave

Ovaj poslodavac odgovara na vaše prijave

Priznanje predstavlja dokaz da poslodavac odgovara kandidatima na njihove prijave nakon što je konkurs za posao završen, nezavisno od pozitivnog ili negativnog ishoda.

Tech stack

Symfony Laravel Angular PHP NodeJS CSS HTML React MySQL MongoDB Varnish Python Git Docker JavaScript TypeScript Next.js Vue.js FastApi ElasticSearch Kafka Redis Kubernetes Apache NginX HAProxy Memcached RabbitMQ Solr Chef PostgreSQL GitLab CI/CD Android Postman Cucumber JUnit Selenium

Beneficije

Učenje i razvoj

U našem okruženju, zaposlene očekuju zanimljivi projekti.  Kroz programe mentorstva, obuke, posete konferencijama razvijamo svoje potencijale, a putem Programa psihološke podrške omogućavamo zaposlenima važno dodatno ohrabrenje za lični i poslovni razvoj. 

Zdravlje i sport

Imamo dobrovoljno zdravstveno osiguranje.  Naklonjeni smo zdravom načinu života, praktikujemo trčanje, šetnje i vožnju bicikla, a u našem paketu beneficija se nalaze: korišćenje wellnessa, teretana, bazeni, plaćeni sportski termini, maratoni, fitpas, dotacije za ručak, voće i osveženje… 

Podrška porodici

Za nas, podrška porodici nije floskula, već konkretna pomoć.  Ponosni smo na naše tate kojima smo omogućili da iskoriste „porodiljsko odsustvo“ i provedu sa svojim bebama nekoliko meseci.  Kao dodatnu pomoć, obezbedili smo dotacije za jaslice, poklone za bebe, slobodan dan za roditelje đaka prvaka, pun iznos plate za bolovanje ili negu deteta do mesec dana, novogodišnje poklone za decu… 

Fleksibilni radni uslovi

Trudimo se da omogućimo poslovni ambijent sa što manje stresa.  Regulisali smo klizno radno vreme, tako da bar jedan dan nedeljno možeš da radiš od kuće, a ukoliko si senior, imaš mogućnost da 2 nedelje vezano godišnje radiš van kancelarije. Fleksibilni smo po pitanju korišćenja slobodnih dana, a za bolovanja i negu deteta do 5 dana, ne tražimo lekarske doznake.

Druženja

Volimo da putujemo i istražujemo druge kulture, pa tako organizujemo ekskurzije u zemlji i inostranstvu. Do sada smo posetili Moskvu, Sankt Peterburg, Brisel, Krakov, Azerbejdžan, Sloveniju, a naravno obišli smo i dobar deo Srbije… Okupljamo se na tim-bildinzima i žurkama, a zajedno idemo na različite kulturne i sportske manifestacije. 

Naši ljudi

Marko Kragović

Front-end developer (Polovni Automobili)

Kristijan Kanalaš

Software Developer (Poslovi.Infostud.com)

Danijel Berkeš

Fullstack Developer (HelloWorld.rs)

Boris Santrač

Šef razvoja softvera (Poslovi.Infostud.com)

Proces selekcije

Vrsta selekcije:
intervju + test
Trajanje selekcije:
30 dana
Krugovi selekcije:
2 kruga
  • Kako izgleda proces selekcije?

Proces selekcije nije nikakav bauk, ne brini. Kroz razgovor sa tobom želimo da ti predstavimo posao koji te čeka, tim u koji dolaziš, našu kulturu i vrednosti. Isto tako, želimo da upoznamo tebe, tvoje dosadašnje iskustvo i da se uverimo da poseduješ neophodna znanja i veštine za poziciju za koju se prijavljuješ.

  • Želim da konkurišem za posao u Inspira grupi, kako to da uradim?

Često imamo otvorene konkurse. Tada je potrebno da imaš biografiju koju ćeš ubaciti u prijavu, a možeš da dodaš i motivaciono pismo. Odgovor od nas će ti stići za najviše dve nedelje. Ukoliko nemamo otvoren konkurs koji odgovara tvojim karijernim željama, slobodno nam piši putem kontakt forme www.inspiragrupa.com/posao-u-inspira-grupi. Potrebno je da ostaviš svoju email adresu kako bismo mogli što pre da ti odgovorimo (najčešće u roku od dva do tri dana).

  • S kim ću da razgovaram na intervjuima?

Uvek možeš da računaš da je tu bar jedna od koleginica iz tima za regrutaciju i selekciju – Slađana ili Tatjana, ili neki drugi kolega ili koleginica iz HR sektora. Pored njih, ponekad ćeš već na prvom razgovoru upoznati i kolegu/koleginicu iz tima koji zapošljava. Često je to baš tvoj budući mentor. A tokom procesa ćeš upoznati i svog budućeg nadređenog.

  • Koliko intervjua ću imati i koliko traju?

Prvo ćeš imati jedan kraći intervju (30-45 minuta), i on predstavlja prvi krug selekcije.  Ukoliko prođeš dalje, očekuje te još jedan intervju za koji je potrebno da izdvojiš više vremena (90-120 minuta).  Ukoliko konkurišeš na neku od programerskih pozicija, praksa nam je da imamo samo jedan krug selekcije - tehnički zadatak koji traje oko 60 minuta, i nakon toga razgovor koji traje 60-90 minuta.

  • Da li su intervjui onlajn ili uživo?

Nama je važno da te upoznamo uživo, i trudimo se da to bude slučaj kada god je moguće. Ponekad nam potrebu da se vidimo putem video veze diktira tvoja lokacija ili epidemiološka situacija. Kakav će biti intervju, najavićemo ti prilikom zakazivanja. Ukoliko si iz drugog grada, a mi te pozivamo kod nas u goste, refundiranje troškova puta se podrazumeva.

  • Šta ćete da me pitate?

Pričaćemo o stavkama iz biografije, tvojoj motivaciji, kompetencijama potrebnim za poziciju za koju si konkurisao/la, a tražićemo i konkretne primere ponašanja iz tvog dosadašnjeg iskustva. Neka od pitanja koja ćemo ti postavititi mogu izgledati ovako: „Priseti se situacije kada si imao/la veliki broj zadataka, a veoma kratak rok. Kako je to izgledalo?“  Ili: „Daj nam primer situacije kada si uložio/la dodatan trud u neki projekat ili aktivnost, a niko to nije tražio od tebe.“  Znamo da nije lako setiti se odmah i dati dobar primer, tako da ukoliko ti bude bilo potrebno više vremena da razmisliš pre davanja odgovora – i to je ok, mi smo strpljivi.

  • Šta ti nas da pitaš?

Verujemo da je selekcija dvosmerna i da je važno da vidimo da li postoji obostrano poklapanje. Treba da saznaš o nama sve što te interesuje i da otkriješ da li smo mi kompanija u kojoj vidiš svoj karijerni put.

  • Da li ću raditi zadatak, i kakav?

Da. Ukoliko te pozovemo u uži krug selekcije, u većini slučajeva možeš da očekuješ i tehnički zadatak. U slučaju developerskih pozicija, zadatak je tehničke prirode. Radi se oko sat vremena, kod nas ili onlajn, u zavisnosti od situacije, a neko od kolega iz IT tima će biti uz tebe sve vreme da ti pruži podršku i pomoć. Odmah nakon zadatka obično usledi i intervju. Ukoliko se radi o poziciji u produkt menadžmentu ili dizajnu, bićeš u prilici da daš određenu analizu ili svoj predlog rešenja problema.

  • Koliko traje proces selekcije i da li ću i kada dobiti povratnu informaciju?

Proces selekcije najčešće traje oko mesec dana, a da li će trajati duže ili kraće od toga, zavisi i od broja prispelih prijava. Povratnu informaciju ćeš svakako dobiti, bilo da je ona pozitivna ili ne. Najviše nedelju dana od zatvaranja konkursa, javićemo ti da li ćemo te pozvati na intervju ili ne. Tokom intervjua ćeš dalje dobijati informacije o vremenskim okvirima za selekciju i za povratnu informaciju.

  • Kako treba da izgleda moja biografija? Da li da pišem motivaciono pismo?

Biografija je tvoj prvi kontakt s nama, ispričaće nam priču o tvom dosadašnjem iskustvu, tako je posmatraj na taj način. Važno je da u biografiju staviš relevantno iskustvo, a još je bolje da to iskustvo i konkretnije opišeš. Na primer, da navedeš šta su ti bila ključna zaduženja na prethodnoj poziciji, koje tehnologije aktivno koristiš, itd.  Ukoliko imaš i želiš da nam predstaviš projekte, slobodno dodaj link koji nas vodi do njih. Sve ono što želiš da nam kažeš, a nije u biografiji, slobodno napiši u motivacionom pismu. Motivaciono pismo ne treba da bude prepričana biografija, i ne zameramo ako ga nemaš, ali može da bude zgodno mesto da nam se dodatno predstaviš, da napišeš zašto je baš ova pozicija za tebe ili bilo šta drugo što ti je važno da nam kažeš.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod