O kompaniji
35
Iskustva
11
Plate
Poslovi
Inspira grupa logo

Inspira grupa

4.8
26.10.2022.

Zašto smo odlučili da Infostud grupi promenimo ime?

Helloworld

Od 2000. godine, kada smo osnovali Infostud, prošli smo sve faze koje prolaze kompanije u razvoju - fazu opstanka, zatim širenja, a onda je došla faza produbljivanja i samospoznaje o tome ko smo, šta dobro radimo, a šta ne, koliko smo jaki i koji je naš put dalje.

U toj fazi odlučivanja o daljem putu kompanije na red je došla i krupna odluka o promeni imena. Od danas, pod novim imenom Inspira grupa, vodimo šest uspešnih digitalnih biznisa i kao svaki dobar "roditelj" nadahnjujemo ih da rastu i razvijaju usluge za svoje korisnike. Novim imenom otvaramo novu eru jedne od prvih internet kompanija u Srbiji, što je Infostud, u vreme kada smo ga osnovali, svakako bio.

Iako smo počeli kao informativni sajt za studente (otuda i originalno ime Infostud), nije nam mnogo trebalo da prepoznamo potrebu tržišta za ponudom poslova na Internetu, jer to je sledeća stvar kojoj se osoba okreće nakon studija. Formirali smo sajt Poslovi.Infostud koji je vremenom toliko ojačao i postao uticajan na tržištu da su ljudi sa pravom počeli da ga nazivaju skraćeno - Infostud, iako smo u međuvremenu poslovanje proširili na oglašavanje automobilia, nekretnina, osiguranje i e-trgovinu.

Zato smo odlučili da svom najvećem biznisu prepustimo to ime koje je postalo brend za sebe i simbolizuje zapošljavanje u Srbiji. Tako će Infostud sa svoja četiri podbiznisa (Poslovi Infostud, HelloWorld, HR Lab i Startuj) postati Centar za zapošljavanje i razvoj karijere. Nakon 20 godina uspešnog rada nemam dilemu da je ovo logičan sled njihovog daljeg razvoja i potvrde liderske pozicije na tržištu zapošljavanja u našoj zemlji.

Ujedno to je i prilika da „majka kompanija” dobije adekvatnije ime koje objedinjuje sve naše internet biznise i bolje predstavlja ono što u stvari jesmo.

Pozitivna promena, indukovana rastom, iz Infostuda u Inspiru jeste to što želimo jasnije da istaknemo svežinu, snagu i vedrinu koju imamo kao kompanija. Ujedno, mi pokrećemo i motivišemo korisnike da važne životne odluke donose lakše. Inspira grupa je tu i da pomogne svojim biznisima da dođu do svog punog potencijala, i ostvare sinergiju sa ostatkom Grupe. Zato ćemo u budućnosti ići u pravcu jačanja kompetenci, procesa i profesionalizacije menadžmenta kako bi Centrala-grupa dala još veći vetar u leđa biznisima.

Najsrećniji sam zbog toga što smo tokom godina potvrdili poziciju digitalnog životnog saputnika svojih korisnika, jer im pomažemo prilikom rešavanja važnih životnih pitanja - obrazovanja, pronalaženja posla, kupovine nekretnine, vozila ili osiguranja. Nije mala odgovornost imati toliku ulogu u njihovim životima, a novi identitet, koji se poklapa sa početkom treće dekade našeg poslovanja, podstaknuće nas da budemo još bolji u razvoju novih usluga. Sajtove Inspira grupe svaki dan poseti oko 400.000 korisnika i potrebna je velika doza energije, volje, nadahnuća, koju naši zaposleni imaju, da bi se bilo u toku sa životnim, poslovnim i tehnološkim trendovima i razvijale sve ove oblasti.

Stabilan smo sistem od preko 300 zaposlenih, imamo jak duh i energiju, dobro nasleđe, unapređujemo digitalno tržište i digitalnu pismenost populacije. Duh nam je vedar, posao nam je ozbiljan. Tako bih nas ja opisao u dve rečenice.

Subotica je naše središte i ishodište, i na lokalu Inspira grupa će kao i do sada biti motor razvoja u preduzetničkoj, ali i sferi informacionih tehnologija. Pošto je većina zaposlenih Inspira grupe u Subotici, i mnogi nas znaju kao Infostudovce, iskreno, biće malo čudno i svima nama, ali i sugrađanima da se naviknu na novo ime. I to je možda i najveća promena.

Takođe, nastavljamo dalje sa još većim trudom da unapređujemo okruženje u kojem živimo, kroz organizaciju IT Subotica 2030, Inicijativu Digitalna Srbija i brojna druga udruženja čiji smo aktivni članovi ili osnivači.

Hvala svim zaposlenima u Inspira grupi i Infostudu što su nam pomogli u ovom zahtevnom procesu koji je trajao više od godinu dana. Sada je vreme da se Inspira grupa predstavi i vama kao grupa biznisa koji vode napred.

Posetite profil kompanije Inspira grupa. 

Galerija