O kompaniji
4
Iskustva
1
Plate
Poslovi
Leanpay logo

Leanpay

Oceni kompaniju

Iskustva

Intervju
17.11.2023

Medior Backend Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

3 kruga: 1. HR razgovor gde se dobiju osnovne informacije o firmi. Jako prijatan i bez nepotrebnih informacija, bas kako treba. 2. Tehnicki intervju sa 2 senior developera. Korektna pitanja u skladu sa pozicijom. 3. Odbrana zadatka koji se dobija na kraju drugog dela, ukoliko je sve proslo kako treba. Zadatak nije komplikovan i ne zahteva mnogo vremena. Na odbrani se prolazi kroz kod i daju se objasnjenja zasto je to tako uradjeno, diskutuje o mogucim drugacijim resenjima i eventualnim poboljsanjem trenutnog. Sve u svemu, prijatno iskustvo i preporuka.
Korisno? 0
Intervju
07.12.2022
Pozitivno iskustvo

Medior Software Engineer (Support)

Odbio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Ukratko : Prvi krug je bio razgovor sa HR-om, zatim tehnički (2 dela) i nakon toga je usledila ponuda. Celo iskustvo sa intervjua je jednom od najprijatnijih koje sam ikada imao. Nema praznih HR pitanja, a tehinički intervju se odnosi na problem koji je potpuno realan za jedan radni dan softverskog inženjera. Dosta se ceni način razmišljanja pri davanju odgovora, te sam dobio dobar feedback čak i kada nisam znao precizan odgovor na neko pitanje. Prvi deo je bio u vidu razgovora, sa manje-više osnovnim inženjerskim pitanjima. Drugi je bio zadatak, sa jako fleksibilnim rokom. Proces selekcije je jako efikasan i celokupno vreme sam bio u komunikaciji sa HR-om, koja je bila vanredno predusretljiva. Nakon tehničkom, brzo je usledila ponuda, u okvirima cifre koju sam pomenuo na prvom intervju. Osim toga, benefiti su zaista delovali sjajno. Nažalost, prihvatio sam ponudu druge kompanije koja je u ovom trenutku života delovala atraktivnije.
Korisno? 0
Intervju
13.09.2022
Negativno iskustvo

DevOps Engineer

Bez ponude za posao

Intervju jako težak

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

Prijavio sam se za Junior poziciju, proces selekcije je bio iscrpan i jako tezak. Sve je trajalo jako dugo i zadaci su iziskivali previse mog vremena. Ponudjena mi je plata ispod proseka za moju poziciju, a morao sam da uradim sledece. Test licnosti preko Google Cloud-a, koji sam morao da branim uzivo naknadno. Aplikacije na CLusteru preko GCP-a, Build Package, Deploy Leanpay... Kubernets, Jenkins i druge tehnologije su se takodje pojavljivale. Osecao sam se pretrpano zadacima i na kraju sam odustao nakon mesec i po dana.

Pitanja sa intervjua

  • CI/CD, Terraform
Korisno? 1
Arhiva | Intervju
15.11.2021
Negativno iskustvo

DevOps Engineer

Bez ponude za posao

Intervju jako težak

Kako je izgledao proces

Nakon mesec dana sam poslao propratni mejl ovoj firmi s obzirom da nisam mogao da prisustvujem prvom pozivu na razgovoru zbog ličnih problema. Izašli su mi u susret i opet me pozvali na razgovor pošto im je u tom trenutku bio neophodan radni kadar (pozicija i dalje bila aktuelna). Uvodni razgovor je održan sa HR predstavnicom, medior DevOps-om i CTO-om firme koji nije prozborio ni reč tokom razgovora. Svrha ovog razgovora bila je da se bliže upoznamo međusobno. Objašnjeno mi je čime se firma bavi i kako izgleda DevOps tim koji trenutno ima samo jednog člana. U tom trenutku im je trebalo pojačanje u vidu junior ili medior DevOps inženjera. Ovo je startup firma i nemojte očekivati dosta benefita s njihove strane. Radilo bi se u kancelariji tokom 6 meseci probnog rada. U svakom slučaju, pokazali su želju da bi zaposlili juniora za ovu poziciju (sa ili bez iskustva), tako da je odmah u toku razgovora odlučeno da nastave sa daljim procesom selekcije kada je moja prijava u pitanju. To je podrazumevalo tehnički zadatak. Nakon razgovora sam trebao da uradim online test ličnosti (sa skoro 300 pitanja), kao i obiman tehnički zadatak. Ovaj task je bilo neophodno uraditi kroz nedelju dana i posle toga bi se radila njegova odbrana u kancelarijiama firme. Moram istaći da je zadatak jako obiman i imaćete dosta problema ukoliko nemate iskustva sa Google Cloud platformom. Inače, sam zadatak se odnosi na razvijanje projekta, odnosno kalkulator aplikacije na cluster-u preko GCP-a (tekst na eng. "Build, package and deploy Leanpay calculator application to Kubernetes cluster on gcloud"). Pored ovoga, dolazi se u neposredan dodir i sa tehnologijama kao što je Docker, Kubernetes, Jenkins itd. Mnogo stavki uključuje stručnu terminologiju i obiman rad koji se očekuje od iskusnijeg DevOps Engineer-a. Mislim da ovo nije pravi challenge za juniore i one koji tek treba da nauče nešto. Pritom, plata je ispod nivoa za Junior DevOps Engineer-a (ponuđeno je 700 evra), iako se od vas se očekuje da utrošite ogromnu količinu vremena za samo jedan zadatak (tj. projekat) što je skoro pa nemoguće za nekog ko je zaposlen i aktivno traži posao pored toga. Kada se uzme u obzir sve što kompanija traži (a malo daje) i mog nedostatka vremena, onda sam došao do zaključka da ipak ne nastavim dalji proces selekcije o čemu sam ih i obavestio nadnadno.

Pitanja sa intervjua

  • Šta je Terraform i za šta se koristi?
  • Kako izgleda CI/CD proces?
Korisno? 1