O kompaniji
101
Iskustva
29
Plate
3
Poslovi
Luxoft logo

Luxoft

4.8
31.10.2023.

Razvijanje timskog duha putem upoznavanja Srbije kroz outdoor aktivnosti

Planinarenje, biciklističke ture, obilasci znamenitosti, spomenika prirode, upoznavanje sa kulturnim nasleđem Srbije – to je ono što zaposleni u Luxoftu sa radošću i entuzijazmom rade već mesecima.

Kompanija je ove godine od početka proleća i prvih sunčanih dana, organizovala niz sportskih i outdoor aktivnosti za svoje zaposlene, sa ciljem da spoji lepo i korisno: zajedničke aktinovsti predstavljaju svojevrsne timbildinge na kojima se zaposleni druže i bolje upoznaju, razvijaju sradnju i timski duh, zabavljaju se, a uz to praktikuju i podstiču zdrave stilove života, održive načine ptovanja, i upoznaju lepote Srbije.

Mnogi Luxofteri u Srbiju su se doselili zbog posla. Ovo je za njih idealna prilika da bolje upoznaju svoju novu sredinu, a kako veliki broj zaposlenih u Luxoft Srbija radi remote – outdoor aktivnosti su i idealna prilika da se međusobno bolje upoznaju i sprijatelje. 

Sergej radi kao Senior Support Specialist, i ovog proleća i leta išao je na tri Luxoft ture – dve planinarske i jednu biciklističku. 

„Osim toga što predstavljaju priliku za odmor i opuštanje, najveći benefit ovih tura su bez sumnje – ljudi, odnosno moje kolege“ kaže Sergej, i dodaje: „Na tim okupljanjima učimo nove stvari jedni o drugima, komuniciramo u neformalnoj atmosferi. Kompanija je jako velika, i sa mnogim kolegama smo u kontaktu samo virtuelno, a onda se dogodi da je neko koga ste doživljavali samo kao virtuelnog avatara, zapravo sjajna i zanimljiva osoba. Sa nekim kolegama koje sam upoznao na turama sam nastavio da se družim, i čak sad i sami organizujemo mini-avanture u slobodno vreme“ zaključuje Sergej.

Posebno mu se dopadaju višednevne ture, kao na primer trodnevna vožnja biciklom od Beograda do Kladova s pogledom na Dunav, a jak utisak na njega je ostavio i Nacionalni park Tara. 

„Srbija ima prelepe i raznovrsne predele, a lepota Tare je neopisiva. Ono što mi se posebno dopada kod tura u Luxoft organizaciji je činjenica da su fleksibilne, i prilagođene ljudima različitih fizičkih spremnosti, tako da svako može da bira koja aktivnost mu najviše odgovara.“

Tara je ostavila jak utisak i na Dariu, koja je u Luxoftu zaposlena na poziciji Training Program Specialist.

„Vreme nas je poslužilo, bilo je toplo i sunčano, staza je bila prilagođena kako početnicima tako i iskusnijim planinarima. Pogledi su bili nestvarno lepi, a organizatori su se potrudili da imamo sve što nam je potrebno u smislu hidratacije, hrane, pauza, piknika na prelepom mestu pored jezera. Naravno, ne mogu da ne spomenem kolege, bez kojih ovo iskustvo ne bi bilo isto. Ovakve aktivnosti nam pružaju priliku da se bolje upoznamo i družimo.“

Anderej, Senior Programer u Luxoftu, najlepša sećanja nosi sa trodnevne biciklističke ture pored Dunava:

„To je bila moja prva outdoor aktivnost u Luxoft organizaciji, a ujedno i moja prva višednevna biciklistička tura. I pored izazova poput kiše, tunela, dugih uspona uzbrdo, iskustvo je prelepo, a posebno mi se dopao dugački downhill na samom kraju ture, poseta tvrđavi Golubac i vožnja brodićem po Dunavu, uz zanimljivu priču vodiča o istorijatu i odlikama tog predela. Upoznao sam mnoge sjajne kolege na toj biciklističkoj turi, i sa nekima sam nastavio da se družim“

Više stotina Luxoftera učestvovalo je ove godine na izletima na Avali, Tari, Fruškoj Gori, na dvodnevnim i jednodnevnim biciklističkim turama do Kladova, Smedereva i mnogih drugih mesta u Srbiji, veliko interesovanje pokazali su i za ture „Beograd ispod Beograda“ u kojima su obilazili beogradske lagume, a oni koji se bave trčanjem učastvovali su i na Beogradskom maratonu.

Za trčanje su zaposleni u Luxoftu posebno zainteresovani, pa je tako na inicijativu tri zaposlene nastao i Luxoft Running Club, čija su vrata otvorena za sve kolege.

Elizaveta i Žana koje su na poziciji Recruitment Analyst udružile su snage sa Aleksandrom koja je Tax Manager u Luxoftu, i zajedno su osmislile Luxoft Running Club koji je pobedio u internom kompanijskom takmičenju za najbolji CSR projekat. 

„Klub je osmišljen tako da podstiče zaposlene na zdrav i aktivan stil života, bez obzira na nivo kondicije – naši treninzi su prilagođeni i početnicima i naprednim trkačima koji žele još više da unaprede svoje trkačke veštine i kondiciju. Za sada imamo 72 člana, ali verujemo da će nas biti još, sve kolege su dobrodošle.“ kaže Aleksandra i dodaje: „Tokom kreiranja i realizacije projekta naučila sam mnogo o marketingu i administraciji koji su neophodni da bi se jedan projekat sproveo od početka do kraja, unapredila sam prezentacione i organizacione veštine, a napredovala sam i u svojim trkačkim treninzima jer sam dobila ogroman podsticaj i motivaciju. Najviše od svega – još jednom sam potvrdila koliko je važan timski rad“

Žana kaže da je raduje činjenica da takve ideje koje izrastaju iz zajednice zaposlenih pospešuju ponos i identifikaciju sa kompanijom. „Srećna sam što su naše kolege doživele našu ideju i projekat kao potreban i pre svega prijatan.“

Za kraj leta Luxoft je organizovao i piknik za zaposlene na Adi Ciganliji, gde je uz druženje, društvene igre, sport i puno smeha i dobrog raspoloženja obeležen kraj jedne uspešne outdoor sezone.
Galerija