O kompaniji
4
Iskustva
Plate
Poslovi
Mangonel d.o.o. logo

Mangonel d.o.o.

Oceni kompaniju

Iskustva

Arhiva | Intervju
17.11.2021
Pozitivno iskustvo

Cloud Support Engineer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Kako je izgledao proces

Kroz telefonski poziv sam dobio sve informacije koje sam hteo, cak i vise od toga. Uzivao sam u razgovoru koji je bio jako prijatan i opusten i pre svega informativan. Setili smo se obojica da smo vec jednom razgovarali o ostom poslu pre par godina medjuim ja sam u tom periodu dobio ponudu druge kompanije tako da nisam nastavio proces. Sve u svemu 10/10 :) Nisam dosao do tehnickog intervjua jer sam jos jednom morao da prekinem proces zbog ponude iz inostranstva. Morao bih da naglasim da kompanija koristi dosta savremene tehnologije i da ljudi koji su zapoleni (barem iz mog intrazivanja preko Linkedina i drugih portala) zna da radi svoj posao. Siguran sam da bi i tehnicki intervju bio jako prijatan i strucan kao sto je i HR bio.

Pitanja sa intervjua

  • Razlika izmedju TCP i UDP protokola i sta su.
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
17.06.2021
Pozitivno iskustvo

Senior Technical/Cloud Support Engineer

Bez ponude za posao

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Pozvan sam na HR intervju preko Microsoft Teams-a. Nakon što smo imali malo tehničkih problema, prešli smo na Zoom poziv. Intervju sam obavio sa predstavnikom kompanije. On je jako pozitivna osoba i razgovor je protekao u sasvim prijatnoj atmosferi (kao da sam pričao sa drugom). Opisao mi je samu poziciju i predstavio poslovanje kompanije, kao i klijente sa kojima rade. Pozicija je potpuno remote i radi se u dve smene (16.00-0.00 ili 17.00-01.00) Za kraj mi je postavio par tehničkih pitanja (TCP/UDP, DNS, 400 portovi, 500 portovi, inframe HTML tag, SSO itd.) i onda u toku poziva poslao test koji je zapravo uslov za tehnički intervju. Naglasio bih veliku angažovavnost tokom celog poziva, ali i dodatno pojašnjenje ovog testa pred sam kraj poziva. Test je bilo potrebno završiti u naredna 1-2 dana. Ovaj test je baziran na troubleshooting-u JavaEE aplikacije koja radi na Tomcat-u i nju je prvo potrebno pokrenuti. Nakon što se podesi čitavo okruženje na serveru, onda se pristupa rešavanju problema samih aplikacija koje su tu pokrenute. Pošto nisam znao da odradim test, odlučio sam prevremeno da prekinem dalji proces selekcije. U rešavanju problema dozvoljeno je korišćenje svih raspoloživih alata koji se mogu pronaći na netu.

Pitanja sa intervjua

  • Šta je DNS?
  • Šta je TCP i UDP? Koja je razlika između ovuh protokola?
  • Šta je iframe HTML tag?
  • Šta je SSO (Single sign-on)?
  • 1. problem greskom dizajnera link Metadata Administration nije dobio jarko crvenu pozadinu - predloziti resenje
  • 2. problem login screen na linku Metadata Administration. Login trenutno ne radi - zasto? S obzirom na trenutni kod dati i makar jednu hipotezu zasto i kako je to moglo da se desi - koje je resenje problema?
  • 3. problem resio si prethodno ali sad opet dobijas novu i drugaciju gresku - zasto nastaje? - koje je "Quick and dirty and immediate" resenje problema kako bi klijent mogao da nastavi sa svojim radom? - daj predlog trajnog resenja problema - opisati gresku i potrebne korake za njeno resenje
Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
24.11.2020
Potvrđen Linkedin identitet
5

Product Designer

Trenutno zaposlen/a 4-7 godina

Pozitivno

Do sada nisam imao priliku da radim sa ovakvom ekipom. U pitanju je 100% remote tim koji je prijateljski anstrojen i celokupna atmosfera je prijatna i opuštena. Radi se na globalnim projektima sa velikim klijentima, što ne predstavlja veliki stres, jer je organizovanost i odgovornost na dobrom nivou. Dosta se može naučiti od kolega jer je svako ekspert na svoj način! Topla preporuka za sve koji vole prijateljski nastrojene timove!

Zamerke

Ne bih bio u kompaniji preko 5 godina da mi je nešto previše smetalo :)

Korisno? 3
Arhiva | Intervju
04.12.2019
Pozitivno iskustvo

Technical Support Engineer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Dobio sam telefonski poziv, gde su me pitali 10 tehničkih pitanja. Rekli su mi da ćemo se detaljnije upoznavati ukoliko prođem prvi deo.
Korisno? 4