O kompaniji
Iskustva
Plate
Poslovi
Moravka Pro d.o.o. logo

Moravka Pro d.o.o.

Oceni kompaniju

O nama

Nastala na tradiciji prerade crvene začinske paprike, najpopularnijeg povrća Južne Srbije, Moravka je od poljoprivredne zadruge pedesetih godina prošlog veka prerasla u veliko prehrambeno preduzeće koje je osamdesetih godina uz saradnju sa Nemačkim partnerima izgradila i modernizovala svoje proizvođačke kapacitete.

Devedesetih godina prošlog veka u velikoj ekonomskoj krizi strada i biva ekonomski devastirana. Imovina Moravke u stečaju je 2007. godine kupljena od strane kompanije Prima Nova čiji je vlasnik i osnivač Predrag Stojanović.

Uz povratak jednog broja nekadašnjih radnika, mnogo entuzijazma i volje proizvodni kapaciteti kompanije su revitalizovani i modernizovani, a nabavkom novih mašina i opreme i uvećani.

Danas u kompaniji radi oko 150 upošljenika, sa asortimanom od preko sto artikala robnih grupa: tradicionalna i instant kafa, tople čokolade, čajevi, supe, sosevi, začinske paprike, začini i začinske smeše i mešavine, krompir pire, šlagovi, pudinzi, praškasti, zrnasti i mlinski proizvodi, sitan pak, apetisani, musli, pahuljice i napolitanke.

Proizvodnja je na nivou oko 7.000 tona gotovog proizvoda na godišnjem nivou.

Moravka Pro je 2018. godine dobila sertifikate ISO22000 i HACCP sistem upravljanja proizvodnje bezbedne hrane.

U procesu je uvođenja IFS, najvišeg standarda kontrole bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača.

Proizvodnja bezbedne hrane naš je osnovni cilj, a moto da je uspešna samo ona kompanija čiji su kupci zadovoljni.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Tekstilna 97, 16000 Leskovac, Srbija
+381 16 23 68 01