O kompaniji
6
Iskustva
6
Plate
Poslovi

Iskustva

Intervju
04.05.2023
Pozitivno iskustvo

QA engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Najpre sam dobio pozitivan odgovor od HR-a kompanije, gde mi je saopšteno da sam prošao CV screening i ukratko opisano šta me očekuje dalje. Nakon CV Screening-a, usledio je Intro Meeting, a zatim i Tehnički intervju. Intro meeting trajao je oko 45min, bio je online sa jednim od direktora firme i jednim članom QA tima. Vrlo prijatan razgovor o benefitima, tehnologijama u kojima se radi i očekivanjima vezanim za samu poziciju. Bukvalno opušten razgovor, upoznavanje kompanije i predstavljanje mene kao kandidata sa svim relevantnim informacijama iz moje biografije važnim za datu poziciju. Zatim je usledio Tehnički intervju, gde su me pozvali da budem uživo u njihovom Office-u kako bismo se bolje upoznali i kako bih stekao bolji utisak o kompaniji. Na tehničkom intervjuu, koji se sastoji iz dva dela, je bio QA Team Lead i jedna koleginica iz QA tima. Prvi deo je zamišljen kao interakcija i konverzacija na zadate teme/pitanja gde su želeli da vide stepen znanja i način razmišljanja na različite situacione probleme. Drugi deo je bio praktični deo gde je bilo potrebno automatizovati jedan sajt i set up-ovati projekat prema detaljno obezbeđenim uputstvima. U suštini, vrlo zanimljivo i lepo osmišljeno tako da pokriva dosta različitih oblasti i aspekata testiranja. Svaka čast na kreativnosti i profesionalnosti, pre svega.  Odgovore na mejlove sam dobijao instant, a zakazivanje ka sledećem intervjuu bukvalno u narednih par dana. Sve je trajalo ukupno 2 nedelje, brzo i efikasno, bez nepotrebnih odugovlačenja. Veliki pozdrav i sve najbolje u budućnosti Neopix timu. B.

Pitanja sa intervjua

  • Developer Tools u online pretrazivacima, detalji?
  • DOM interfejs, network tab?
  • API pozivi?
  • Tipovi mogućih grešaka kao response API-ja, koji su i zašto nastaju?
  • Lokatori elemenata na web stranama?
Korisno? 0
Intervju
29.03.2023
Pozitivno iskustvo

FrontEnd Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

1. Get to know interview sa Head of Engineering-om gde se međusobno upoznajemo, dobijamo informacije o firmi, benefitima i slično. Predstavljanje samog kandidata i opis prethodnih iskustava. 2. Interaktivni quiz sa nekim standardnim pitanjima iz industrije koji traje maksimalno sat vremena i izgleda kao neka konverzacija kako bi se videlo kako korisnik razmišlja, bez pitanja sa da i ne. 3. Dvočasovni pair programming na osnovu dizajna sa lead-om ili nekim na istoj poziciji, gde je akcenat na načinu razmišljanja i proceni samog kandidata na svim poljima, nije kao da neko stoji nad glavom dok se radi već zajedničko programiranje kao što bi to bilo na radnom mestu uz internet i sve moguće resurse. 4. Opširan feedback što je jedino fer i korektno s obzirom na to da smo potrošili dosta vremena na samu selekciju. 5. Na osnovu feedback-a ili razgovor sa nekim od foundera ili pozdrav i svako svojim putem.

Pitanja sa intervjua

  • CSS Specifity
  • Vanilla JavaScript Modal
  • Query selectors
  • Zadatak na osnovu dizajna
Korisno? 0
Intervju
24.03.2023
Pozitivno iskustvo

QA Specialist

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Što se tiče HR intervjua prošao je jako brzo i prijatno, jako lepo je i u samom konkursu opisano radno mesto sa svim benefitima i tehnologijama na kojima se radi. U samom razgovru sam takodje saznao tačno kako izgleda rad u samoj kompaniji, sto mi je dodatno probdubilo želju za dalju saradnju, nakon toga su me ubzo prosledili na QA Team Lead-a na dalju selekciju. Sam tehnički intervju se sastoji iz dva dela, i jako je interesantan i prijatan. Prvi deo se sastoji od tehničkih kviz pitanja na kojima sam se jako prijatno osećao. Drugi deo se sastojao od praktičnog dela, gde se proveravo način na koji razmiljamo i kako bi tekao naša proces testiranja. Sve u svemu jako prijatno i lepo iskustvo.
Korisno? 0
Intervju
20.02.2023
Pozitivno iskustvo

QA Engineer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Jedno od najprijatnijih ako ne i najprijatnije iskustvo sa CEO-m firme i QA lead-om koje sam imala do sada. Uslovi rada i pogodnosti su vrlo transparentno predstavljeni, kao i tehnologije sa kojima bih radila. CEO firme i QA lead su bili otvoreni i uvek dostupni da odgovare na pitanja, pre samog razgovora kao i tokom razgovora. Sam razgovor je bio izuzetno opusten i prijatan, sve pohvale. Tokom razgovora imate priliku da cujete o samoj firmi kao i o projektima na kojima firma radi. Tehnički intervju Tehnicki intervju se sastoji iz dve faze. Prvi deo se sastoji iz pitanja i mini zadataka. Veoma zanimljiv pristup i nacin za tehnicki intervju. Takodje pozitivna stvar je brzo dobijanje feedback-a.
Korisno? 0
Intervju
24.06.2022
Pozitivno iskustvo

Frontend Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

HR intervju Prijatan razgovor sa CTO-om. Ukratko slika i vizija firme. Čime se bave, šta nude uz moje kratko predstavljanje. Ugovaranje daljih koraka. Tehnički intervju Ima 2 dela: 1. Diskusija o odredjenim temama vezanim za html/css/js. Razgovor je mentorskog tipa, nema pogrešnih odgovora, samo razmišljanje i učenje novih stvari usput (ukoliko takvih ima). Planirano je da traje sat vremena, ali zadržali smo se oko 2 sata pošto smo malo dublje zalazili u teme, a i sam razgovor je tekao vrlo glatko, pa nismo ni primetili koliko smo probili termin. 2. Tehnički deo - rekreiranje html/css stranice uz malo javascripta. (Nisam radio ovaj deo, zaključili su da je nepotrebno) Zaključak: jedan od boljih tehničkih na kojima sam bio, i po atmosferi i po sadržini.

Pitanja sa intervjua

  • Kako se računa css specificity
Korisno? 2
Intervju
06.06.2022
Pozitivno iskustvo

Frontend Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Selekcija se sastoji iz 4 faze: upoznavanje, tehnicki intervju, test projekat (peer to peer programming) i ponuda. Prezadovoljna sam celim procesom. Organizacija je bila fenomenalna i izasli su mi u susret da se cujemo nakon mog radnog vremena sto je zaista za divljenje (s obzirom da su mi druge firme nudile sastanke u okviru mog radnog vremena i zato sam cesto odbijala nastavak procesa). Pri tehnickom intervju sam imala osecaj kao da pricam sa kolegom o nekom problemu koji treba resiti, bez stresa. Test projekat je takodje bio interesantan deo i mnogo mi se vise svidja takav pristup.
Korisno? 4